Zaposlitev it

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
prodajat :D blog + fb + klicanje strank (kolesarski klubi, triatlon klubi, plavalni klubi) skratka vsi ki porabijo volumen.

pred vsem tem pa morem stran novo postavit
smile-1.gif

mam zdaj eno opcijo od lastnika blagovne znamke za brivnike za enkratno uporabo kao, oz pač tiste ko se neda britvice menjat, pa oni kr sanjajo o par 10k komadov, kak se to na izi proda hotelom itd ... pa ne vem al ne poznajo slovenije al pa švabi lažejo
grin1.gif
Če je tako enostavno prodajat, zakaj tega počneš?

kje točno sem pa napisal da je enostavno ?

a eni se prav trudite bit cepci ?
smile-1.gif

sem že predolgo v tej branži, da bi kot eni direktorji rekel ... pa fb pa to, to maš zjutraj pol ure ko prideš v službo za poklikat pol pa lahko ostalo delaš
grin1.gif

glih zato, bi rad nekoga ki se bo mel čas posvetit temu
wink-1.gif

Kako naj drugače razumem smajlija? Ker telefonska prodaja je še posebej zayebana disciplina če hočeš res kaj prodat, ne samo nabijat telefonski račun.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
tell me bout it, zdaj za ta app, ko kličem trgovce pa začnem eni teti v marketingu razlagat da imamo novo platformo za digitalno distribucijo tiskanih katalogov ... potem pa nastopi ona čudna tišina
smile-1.gif

ne vem kak si razlagaš smajlije, jaz si jih tak da to pomeni, da sem kljub oviram in preprekam na poti življenja dobre volje
grin1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Brivniki so dobra ideja, samo ste zadevo naredili na pol. par mesecev. Drugače vam pa manjkajo tudi kreme, geli in aftershave produkti.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ti bi 50% marže pa da se nekdo drug ukvarja s tem. Sej pravim, za moje pojme je to zgrešeno v štartu.

PA 380 izgovorov zakaj ne gre. Gre pa za klasicne izgovore seveda.

100% bi ti moral bit tud pri tem "poslu" ce bi hotu met rezultate.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Malo ste zašli iz teme s temi britvicami...
@Tomi... Dino kot jaz ima dovolj izkušenj, da opravi diagnozo. .. Tko kot pr dohtarjih. Važna je pravilna diagnoza, odprava napake je potem trivialna. Tudi sam se pogosto poslužujem interneta, ampak bistveno je da veš kaj in kje iskati. In tu so izkušnje zelo potrebne če ne kritične. Izkušnje pa pridejo s kilometrino...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Ti bi 50% marže pa da se nekdo drug ukvarja s tem. Sej pravim, za moje pojme je to zgrešeno v štartu.

PA 380 izgovorov zakaj ne gre. Gre pa za klasicne izgovore seveda.

100% bi ti moral bit tud pri tem "poslu" ce bi hotu met rezultate.

kje je bil kak izgovor ?? jaz ne vem al v transu pišem te poste, ker ni ene stvari v njih ki mi jih očitate
smile-1.gif

za tvoje pojme je pač sfaljeno, imamo različne poglede. Jaz pa vedno stremim k temu, da se obkrožim z ljudmi ki mi lahko pomagajo, ne čutim neke potrebe bedet 100 % nad vsako stvarjo in človekom, to je pač meni sfaljeno.

a 50 % ni vredu za affiliate varianto ? kolk sem tega delal, nisem nikjer bil deležen takih provizij
wink-1.gif

Roberto, oprosti da smo zasmetili, smo zaključili
roza.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Sori, jst sm dubu filing da bi ti mal srov pa scov.

Bi ta posel, pa nebi.

Sel si v to, pa ne 100%.

Sori, men je to "kr neki".

Pol pa v vsej tej resnosti isces studentko da ti bo dvignila iz 0 realizacijo. To mi je pa tud kr neki

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Malo ste zašli iz teme s temi britvicami...
@Tomi... Dino kot jaz ima dovolj izkušenj, da opravi diagnozo. .. Tko kot pr dohtarjih. Važna je pravilna diagnoza, odprava napake je potem trivialna. Tudi sam se pogosto poslužujem interneta, ampak bistveno je da veš kaj in kje iskati. In tu so izkušnje zelo potrebne če ne kritične. Izkušnje pa pridejo s kilometrino...
in da ko ti internet vrže 500 različnih odgovorov veš katero izbrati. Im moram rečt, da žal še nisem videl mladca, ki bi mu to uspelo tako ad hoc ( na koncu potem po forumih jamrajo kako se nekaj naredi... )

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
kaj pa prodaja celotnega projekta, glede na to da sam praviš da nisi 100% v tem?

alfie

Pripravnik
5. apr 2013
125
0
16
Ljubljana
Če se dotaknem bistva te teme... Nevem v čem je problem. Iščeš oglase na mojedelo.com oz. tak, kjer realno oglašujejo prosta delovna mesta. Oglasiš se na par agencijah in ni vrag, da ne dobiš job. Ko nekdo dejansko plača za oglas, pomeni, da tudi dejansko išče. Jaz sem se tako prijavil skoraj 4 leta nazaj na eno firmo. Nisem mel blage, sem se pa bil pripravljen učit, imel sem znanje (ne izkušenj), malo sem se prodal na razgovoru in evo ga - sedaj že 4 leta na tej firmi. 2x sem vmes napredoval. Na začetku sem imel kar ok plačo, sedaj je narasla že na kar konkretno številko. Vse se da, če se hoče, na začetku sem tudi delal za 4,5€ na uro po avtorski pogodbi in prežal na priložnost. Res je, da ne visijo take prilike na cesti, ampak je treba bit vztrajen. To kar je pa večina služb, ki jih tukaj opisujete, sem se pa na veliko izogibal. Aja, delam pa sql, oracle, VBA, LN baze, IT arhitektura, testiranje pr. opreme, prevajanje, second level support, itd....

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.468
113
KSZ

IT ASISTENT - M/Ž

Delovne izkušnje

3 leta

Znanje jezikov

angleški jezik razumevanje zelo dobro, govorjenje zelo dobro, pisanje zelo dobro, nemški jezik razumevanje zelo dobro, govorjenje zelo dobro, pisanje zelo dobro, slovenski jezik razumevanje tekoče, govorjenje tekoče, pisanje tekoče

Računalniška znanja

urejevalniki besedil - zahtevno, delo s preglednicami - zahtevno, delo z bazami podatkov - zahtevno, poznavanje računalniških omrežij - zahtevno, poznavanje operacijskih sistemov - zahtevno

Drugi pogoji

znanje ang. in nem. jezika obvezno. Zaposlitev bo za določen čas s kasnejšo možnostjo za nedoločen čas. Pričakujemo: splošne tehnične sposobnosti, odlično aktivno znanje slovenščine, angleščine in nemščine,pripravljenost na občasna službena potovanja znotraj EU,odgovornost in zanesljivost,organiziranost in dobro obvladovanje delovnega časa. Zahtevana znanja s področja IT: LAN (AD, DOMENE, DHCP, DNS),Windows server 2008/2012 R2, Citrix XEN7/XenApp, naprave Cisco – odpravljanje napak in konfiguriranje, SQL server / Oracle … queriji, SP, storitve za poročanje, MS Office, MS Exchange,Share Point. Poznavanje strojne opreme: odpravljanje napak,diagnostika,konfiguriranje in manjša popravila (različni tipi delovnih postaj/tiskalnikov, najpogosteje Dell/HP/Brother). Zaradi občasnih službenih potovanj po Vzhodni Evropi, namenjenih izvajanju podpore na terenu, mora kandidat imeti veljavno vozniško dovoljenje. CV v angleškem jeziku pošljite po e-pošti

Če bi kdo vzdrževal postaje, strežnike, usmerjevalnike, bazo, Exchange, SharePoint in občasno popravil še kakšen tiskalnik.

tony

Guru
23. jul 2007
9.749
1.531
113
Ah, ja, bolj problemtičnega oglasa trenutno ni na netu?
aplauz.gif

Skratka (upam, da se o tem strinjamo), tole ni normalno - je pa vsaj pri nas, zelo običajno. Če se kdo ne strinja, lahko na dolgo razložim, zakaj.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.468
113
Prilepi, če imaš kakšnega. Zgornje podjetje sicer ta razpis ponavlja vsakih nekaj mesecev.

tony

Guru
23. jul 2007
9.749
1.531
113
Imaš point: če rabiš delo, nimaš druge kot da vzameš vsako delo
zmaga.gif

Ker se razpis ponavlja, je jasno dvoje: ali jim narod pobegne po nekaj mesecih, ker pogoji niso normalni, ali pa jih dajo stran, ker nihče ne podela vsega, kar mu naložijo.

Nato: nekaj na tem razpisu je popolnoma šizofrenega. To je tako, kot če bi šel nekdo v štacuno z avti kupit tovorni vlak.

Zahteva po širokem tehničnem znanju bi bila normalna za ITjevca, ki dela interni IT v eni firmi, ki ima med 20 in 1000 ljudmi. Normalno bi bilo, da v firmi z 20 ljudmi ITjevec, ki dela vse, kar zahteva oglas od njega, tudi menja tonerje, v taki, kjer jih je 100, pa bi mu verjetno za take vaje že zdavnaj zmanjkalo časa.

In še: možno bi bilo tudi, da bi šlo za človeka, ki dela za integratorja, takšna delovna mesta pa so ponavadi ozko specializirana (nekdo je samo serveraš (lahko z opremo večih vendorjev, ali pa tudi ne), nekdo je samo DB ekspert, nekdo je samo network guru, in nekdo je samo serviser printerjev). (V prid tej ideji govori, da se očitno gre za delo z več naročniki, čez pol Evrope.) Biti vse skupaj je nemogoče.

Kam bi vtaknil obvezno nemščino, pa sploh ne vem. V ITju je človek nikakor ne potrebuje, torej to pomeni delo za nemške naročnike. To implicira specializirano delo, in spet ne vem, kako naj tukaj zraven staknem še servisiranje delovnih postaj različnih vendorjev. Sam bog ve...

Skratka, nekaj je narobe z oglasom, ali pa s človekom, ki ga je pisal. Res hočeš delati v taki firmi? (Pa, da se razumemo, takšnih firm je v Slo kolikor hočeš, v tujini pa se takšnih neumnosti ne grejo.)

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.006
113
Ali če dam primerjavo iz ne IT dela, oglas za vzdrževalca, ki mora obvladati:
vodovod
varilstvo
črpalke, ventile in termostate
toplotne naprave
kanalizacijo
popravilo strojev
mizarstvo
izdelava, montaža in popravilo pohištva
elektriko
ključavničarstvo

plača: ?? (minimalc verjetno).

http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prosta_delovna_mesta/posamezno?IDEPD=2098445

Naj jim nekdo pošlje mail, da vse zahtevano obvlada samo McGyver
bonk.gif
.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Uff, kako vse super resno jemljete tele oglase.
Firme pač iščejo. Oglase pišejo tudi laiki.

To ne pomeni, da se firme na dolgi rok ne sprijaznijo tudi s kompromisi na eni strani.
In na drugi strani, da nekdo, ki si trenutno išče službo v IT, ne sme na dotični oglas poslati svoj CV, čeprav ne izpolnjuje vseh zahtev z oglasa. Saj predpogoj za pošiljanje CV ni podpis pogodbe o delu v naprej. Če te povabijo na razgovor, se dobro pogovoriš in razmisliš a so vredni tvojega časa in to je to.

Nazadnje urejeno: