Zapora ceste - reševalna vaja ? (butli)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

http://www.24ur.com/novice/slovenija/gneca-na-ljubljanski-obvoznici-vaja-na-dolenjski-avtocesti.html

Citat:
Ob 7. uri so za promet zaprli polovico dolenjske avtoceste, in sicer med priključkoma Mirna Peč in Novo mesto vzhod v smeri Obrežja. Avtocesto so zaprli zaradi velike reševalne vaje, promet pa je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Pred izvozom Mirna Peč je v smeri Novega mesta nastal zastoj. Zapora bo veljala do 15. ure

Naj vadijo nekje drugje.
10.gif

To ni več normalno.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Točno tako, popolna bedastoča.
Naj naredijo vajo med tednom zvečer, ko ni gužve.
Danes je bila gužva na cesti, sicer obvoz urejen in označen oziroma opremljen z policijo, a vseeno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Kje? Na njivi?
Boš prišel 20 minut kasneje trto obrezovati?
Večina reševalcev je najbrž prostovoljcev, čez katere pred dvemi mesci ni bilo pripomb.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa tudi nobenega razloga ni, da bi morala biti vaja sploh na AC, naredili bi jo v Cerkljah na letališču, začasno po pisti postaviš 200m ograje in imaš 'instant AC'. Samo to bi potrebovalo že nekaj razmišljanja...

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Kakšni prostovoljci.
ne-ne-1.gif

Vojska je bila, en helikopter in nekaj kamionov, ...
Rševalci, policija, gasilci - vse profesionalci.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa tudi nobenega razloga ni, da bi morala biti vaja sploh na AC, naredili bi jo v Cerkljah na letališču, začasno po pisti postaviš 200m ograje in imaš 'instant AC'. Samo to bi potrebovalo že nekaj razmišljanja...

Tako je, al pa letališče mb, ki sameva

Res noro, kdo se je spomnil zapreti ac

I

Izbrisan uporabnik #488

Egoisti?

Ker plačamo vinjeto, cestnino in še kaj+reševalce, da ti za zabavo zaprejo avtocesto za celo dopoldne in se izživljajo, folk pa se ubija na uničenih magistralkah.

Tega pa res ne razumem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne, res ne razumem.

Poglej, Southpark je lepo predlaga, da se vadi tam, kjer se ne moti prometa.

Če pa maš odsek zaprt pa je itak brezveze, ker ne moreš vaditi dostopa po cesti, da bi videl kako te zapirajo.

Naj vadijo na POMURKI, kjer ni odstavnih pasov, tam je izziv.

Lahko mi pa ti lepo razložiš, v čem je poanta te zabave.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Al pa če bi to na poligonu na vranskem delal (nobenga oviranja prometa itd), še dobr da se niso lotl 28.julija....

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Sem se danes peljal iz LJ proti posavju. Pa to je katastrofa kolona pred Mirno pečjo je bila dolga cca. 5 km. Do odcepa mirna peč sem se v koloni cizjazil sigurno pol ure. Ko smo na odcepu mirna peč dol zavili pa še zastoj na stari H/1 proti NM. Tak da sem kr sredi ceste obrnil pa čez Mirno peč v NM pa pri Qladiji nazaj na Ac pa dol. Se spomnim v koloni sva bla z enim nemškim Q5. On je šel normalno dol po obvozu, jest čez Mirno peč. na Starinah sem še natankal, se peljal 120 na uro. Pa me je dohitel komaj v Brežicah. Se pravi so na stari avtocesti H/1 še lep čas čakali. To je pa tak ko se dobijo 3-4 višji uradniki nekaterih služb (policija, vojska, CZ, reševalci) in ti ljudje nimajo že nekaj časa stika z terenom, ker so ratali okoreli pisarniški okostnjaki. Potem pa tako skrupocalo ven pride. Naredil bi na parkplacu šoping centra, pa še zanimivo bi blo ko bi tam helikopter pristajal.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz se tudi ne strinjam s taksnim nacinom vaj pa sem iz foha. Ampak brihtne buce so pac, tako kot povsod, tudi tukaj pri taglavnih.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Zaradi takih vaj bodo morda takrat, ko bo kateri izmed vas, nergačev, potreboval pomoč, ulovili tiste minute, da vam ali vašim bližnjim rešijo življenje.

ni taksne panike tastar
evil.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.704
6.472
113
Samo dejanska lokacija lahko pokaže morebitne težave. Bolje da jih ugotovijo sedaj, kot da jih presenetijo, ko bo resnična nesreča.

Ko so imeli vajo v predoru Karavanke so ugotovili, da gasilci brez pomoči delavcev DARS-a ne morejo odpreti servisnega dovoza na ploščad. Če bi vadili kje drugje, tega ne bi vedeli.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Take vaje so že ok in jih podpiram.
Kar pa ni ok je to, da se pelješ domov, ko po Radiu 1 slišiš smrtno resno opozorilo, da se je na dolenjski avtocesti zgodila huda prometna nesreča, kjer je nekdo vozil nasproti in je udeleženih 21 vozil, te stisne pri srcu, šele na koncu pa povejo, da je šlo, na srečo, le za vajo.
Bebci na Radiu 1!

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Čakam v koloni dolgi cca. 5 km. Ko pičoza na val 202 reče, da občasno prihaja do krajših zastojev zaradi vaje. Ajoj. Tem službam spremljanje dejanskega stanja in obveščanje javnosti ravno ni najmočnejša stran.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Samo dejanska lokacija lahko pokaže morebitne težave. Bolje da jih ugotovijo sedaj, kot da jih presenetijo, ko bo resnična nesreča.

Ko so imeli vajo v predoru Karavanke so ugotovili, da gasilci brez pomoči delavcev DARS-a ne morejo odpreti servisnega dovoza na ploščad. Če bi vadili kje drugje, tega ne bi vedeli.

Me prav zanima kaj unikatnega so odkrili na tem kosu AC...
rolleyes-1.gif
In kaj od tega nebi mogli poustvarit kjerkoli drugje?

61418654.jpg