Zapora ceste Moste-Vodice

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Z jutrišnjem dnem, od 7:00 do predvidoma 31.10 (oz. dokončanja del) se vrši popolna zapora ceste Moste-Vodice.
Tovornjakarji in kombači, dobro še enkrat preberite. POPOLNA ZAPORA, da se ne boste učili vožnje vzvratno in obračanja na ozkem cestišču.
Verjetno bo dostop do OC Moste omogočen izmenično iz Vodic oz. Most, cesta pa ne bo prevozna na relaciji.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nope. Sem že poleti slišal, da jo bodo obnovili. Sedaj kako kvalitetno pa ne vem... Uradno DRSC zanika da sploh poteka tranzit na tej cesti, opazovanja na terenu pravijo drugače. DRSC tudi vztrajno trdi da ne obstaja alternativna cesta, pa dejansko obstaja (po AC za tranzit). Na pripombo, da s svojo ignoranco na letni ravni izgubijo vsaj 4mio EUR na račun izpada cestninjenja teh tovornih vozil (cca 900 na dan) niso reagirali.

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
V gorencu je bilo konec poletja objavljeno, da bo popravljena in na novo preplastena do industrijske cone. Pas med industrijsko cono in Vodicami, tisti del, ki še ni preplasten zaenkrat ostana uničen.

Bomo pa videli kaj bo na tem in če bodo res uredili.
Glede obvoza pa, domačini bodo rinili od Petrola v industrijski coni čez polja do ceste Moste - Brnik.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Ma ko berem oz. poslušam glede obnove te ceste, sploh ne vem več, kaj je res in kaj ne. Spomladi enkrat sem v Aplenci prebral, da je občina z ministrstvom dosegla to, da se cesto v kratkem obnovi. Potem kasneje sem bral, da je v planu obnova 1,8 kilometra ceste (pa vsak ve, da je tisti zjeban odsek bistveno daljši). Potem berem o tem, da bo zaradi poslovne cone obnova potekala v dveh fazah - enkrat zaprta na strani Žej, drugič na strani Vodic ter da bo obnova potekala vse do spomladi. Potem slišim, da je občina Vodice zakomplicirala u PM (zaradi obvoza, če se ne motim). A zdej na zgornjih povezavah vidim, da gre samo za izgradnjo kanalizacije v Žejah, ki bo trajala do konca meseca?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Podobno sem se tudi jaz spraševal. Vsakič je drugače (in vsakič manj
bonk.gif
).
Sem pa obvestilo objavil na vaški spletni strani Tunjic, ker se kar nekaj naših prebivalcev vozi tam.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Domačini Moste, Lahovče čez polje do Vodic.
Kar pa pride iz Kamnika pa upam, da se bo čez Mengeš-Trzin preusmerilo do LJ. Sicer bo kolaps popolen.Proti gorenski pa itak prek Brnika.
Po makadamu od "Cone" proti Komendi pa ni variante, da gre ta promet. Za enosmerno bi tista poljska pot še bila, ker je za silo spedenana zaradi sejma in avtobusa, ki je vozil po njej..

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
Toooo vidš, končno bojo porihtal to zadevo. Pa če zdži samo kakšni dve tri leta mi bo to ok, da ne bo treba ravno "vsako drugo leto" menjat rok na avtu zarad te "ceste"
bonk.gif

Se bo pa vseeno zihr našel kak tovornjakar, ki bo ta obvestila spregledal in malce popstril dogajanja v tamkajšnjih koncih.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Ampak kot zgleda glede na obvestilo Občine Komenda je zapora le zaradi izgradnje kanalizacije skozi Žeje in ne zaradi ureditve celotne trase. Informacij je bilo res ogromno v zadnjem času a vsaka nekoliko drugačna. Skupno vsem pa da manja € za celotno traso porihat.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Toooo vidš, končno bojo porihtal to zadevo. Pa če zdži samo kakšni dve tri leta mi bo to ok, da ne bo treba ravno "vsako drugo leto" menjat rok na avtu zarad te "ceste"
bonk.gif

Se bo pa vseeno zihr našel kak tovornjakar, ki bo ta obvestila spregledal in malce popstril dogajanja v tamkajšnjih koncih.

Bojo en jebeštrga porihtal, sodeč po zemljevidu, je popolna zapora samo kakih 500m. Lih tolk da dobiš zalet proti jamam.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Tam bi jame lahko pustili namesto ležečih policajev, popravljajo naj pa izven vasic.
smile-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Mogoče je tole zaradi (občinske) kanalizacije, nato pa sledi še državna sanacija naprej proti poslovni coni?
Ali si domišljam preveč?
evil.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
bonk.gif

Bojo en jebeštrga porihtal, sodeč po zemljevidu, je popolna zapora samo kakih 500m. Lih tolk da dobiš zalet proti jamam.

Kr to al kaj... nisem nič gledal po zemljevidu. Drugače je pa itak občina Vodice uredila zadnji del ceste, ki spada pod njihovo občino, torej ostane občini Komenda samo še tista ta zoprna ravnina in glede na to, da gre predvsem njej tudi zasluga za ves tovorni promet tu ter uničevanje cest, bi definitivno morala že zdavnaj ureditit tudi to. Ampak dokler ne bo ornk počilo ter življenja izgubilo več ljudi, verjetno ne bo s tem nič. Klasika v Sloveniji. Znali bodo pa dvignit prispevke za ceste ter uvest še žnj drugih davkov, seveda vse za zagotavljanje kvalitetne infrastrukture
bonk.gif

Kar se pa zaleta tiče dejansko se lepše vozi 120 po tej cesti kot pa 60-70
cheer.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Cesta Moste-Vodice je zbita od izgradnje avtoceste LJ-KR v začetku osemdestih. Zacvetela v polnem sijaju res ni takoj a zadnjih 15 let je marsikateri makadam boljši.