Zanimivi filmčki in slike

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.006
6.608
113
Hrvaška firma je imela to preko.
Že pri samem vstopu v ČG so imeli težave, so morali dostaviti neke dodatne papirje, da so jih potem spustili v državo in nove težave pri carini.

U međuvremenu se ispostavilo da je za dron-show bila angažirana tvrtka Mirnovec Pirotehnika, sa sjedištem u Samoboru, iz koje su za portal Vijesti.me priopćili da su dronovi bili namjerno i planski oboreni protudronskim ometačima te spomenuli neugodna iskustva koja su doživjeli.

Odmah nakon ovog nemilog događaja kontaktirali smo proizvođača dronova, američku kompaniju VERGE AERO, čiji smo ovlašteni zastupnici za Europu i Bliski istok. Njihovi inženjeri povezali su se s računalom na terenu, analizirali sve pogreške vezane uz ovaj show i utvrdili da su se dronovi, uslijed ometanja signala, počeli vraćati na mjesto polijetanja (tako su programirani), pri čemu su se sudarali s dronovima koji su još bili u fazi uzlijetanja - navode iz tvrtke.

- Njihov zaključak je da je ometanje izvršeno profesionalnim uređajima za ometanje signala, kakve obično posjeduju policijske i vojne jedinice, zračne luke i specijalne državne službe. Takva je oprema teško dostupna fizičkim osobama jer se smatra oružjem.

Osvrnuli su se i na neugodno iskustvo koje su, kažu, doživjeli već po ulasku u Crnu Goru.

Bilo im je rečeno, dodaju, da, ako žele ući u Crnu Goru, moraju nabaviti i dozvolu Ministarstva gospodarstva, što su sljedećeg dana učinili.
...
dolga saga
...

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.642
4.194
113
Ljubljana
hmpg.net
1768653592137.png

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.677
2.518
113
Ker osel gre trikrat na led, mislim z glavo v šajbo. Ko bi le imeli kakšno drugo okončino, ki bi lahko prej preverila. :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N