Zanimiva spletna stran?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Kaj je tudi na avtobusih?
grims-1.gif

Kar naj tukaj, kot izjema ostane.

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Nisi v pravi stranki mogoče?

Evo bom podal C/p za vse tiste, ki vam ne odpre strani.

Kaj naj to pomeni?
Najraje bi dobil delnice
cheer.gif

Citat:
Volitve, restart, delniška družba?

distorted1.jpgTe informacije se pojavljajo v navezi s spletno skupnostjo Mobisux, katera vidno razpada. Razlog je neurejenost, nezmožnost nadzora, naveličanost “vodilnih” in neurejenost pri menjavah ljudi v vodstvu. Številni smo ujeti v informacije, katere se pretakajo skozi ta informacijski kanal in se ne moremo premakniti ne levo ne desno. Večina ima napačno predstavo, gradijo se brezsmiselni konstrukti. Lastniki foruma so forumaši, ljudje oz. »novinarji« kateri ustvarjajo vsebino. Digitalna metropola bi se morala organizirati kakor prava skupnosti, saj je socialna interakcija podobna - ljudje različnih interesov in prepričanj se zbirajo okoli blagovne znamke.
blank.png
Forum potrebuje politično vodstvo, katero bi naj nadziralo informacije in pazilo, da mentalna higiena ne gre čez rob. Teoretična zmožnost nadzorovanja teh informacij »lastniku« povzroča težave iz katerih je pot zgolj skozi drastično reorganizacijo oz. volitve. Mnogi mi zaradi očitnega izmiranja spletne strani pošiljajo ponudbe za odkup, vendar foruma, brez soglasja večinskega lastnika (forumašev), po mojem osebnem mnenju ni mogoča. Najboljši način je, da se forum oz. podjetje preoblikuje v delniško družbo, delnice pa razdeli med ljudi in zadevo plasira na borzo.
blank.png
V socialnih mrežeh je potrebno izvoliti ustrezne organe in ustvariti formalna povezave z “realnim svetom”, državo. Sporočila so last avtorjev, informacije pa last vseh, zato e-skupnosti v tej obliki ni mogoče prodati.
blank.png
Rešitve problemov so, a se ne izvajajo. Ena politika se vodi v smer ukinitve, druga ureditve, tretja restarta, četrta … »lastnik« pa vse to zgolj nemočno opazuje in ne more storiti nobenega, še tako očitnega koraka. Problem skupnosti smo vsi ljudje in ljudje »na položajih« se morajo ciklično menjavati - spletna skupnost se lahko spravi v gibanje in razvoj najbrž le z volitvami in dokler se ne bodo izvedle se bo propadanje nadaljevalo! Uporabniki foruma imajo praktično polno kontrolo nad blagovno znamko in “lastnikom”, kateri je že zdavnaj opustil vsa vlaganja v razvoj, saj spletna stran ne nosi nobene finančne koristi, knjigovodski lastnik se ne more umakniti, strani prodati. Negotovost pa traja in traja …
blank.png
Rešitev za sprostitev napetosti, zagon in ohranitev spletne skupnosti Mobisux so naslednje:
blank.png
- organizacija volitev za nov nadzorni organ,
- konverzija skupnosti v delniško družbo, razdelitev delnic, borza
- ponovni zagon foruma,
blank.png
Gre za pomembne družbene odločitve o katerih »lastnik foruma« neglede na vedenje ne more odločati, ampak se morajo o tem odločiti uporabniki sami. “Lastnik foruma” ne more in ne želi poskrbeti za te aktivnosti in če se v državi pojavljajo referendumi za še tako nemogoče zadeve, ne bi bilo slabo razmisliti, da se morda o teh, za družbo pomembnih vprašanjih, odloči vsa družba.
blank.png
Po mojih osebni oceni se problematike socialnih mrež zaveda precej ljudi, vendar nihče ne požene aktivnosti, da bi se stvari začele urejati kakor naj bi bilo prav. Upam, da bo te informacije pridejo v prava ušesa in da se bo o problemih začeli govoriti na glas. Razmere v elektronski skupnosti so kaotične, sinhroniziranje nevidnih množic z državo pa poteka precej neusklajeno in mnogo prepočasi.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Najbolj zoprno je sicer čez Črno/Hudo luknjo (ali kako se že imenuje) pri Velenju. Nekoč sem se tam peljal in skoraj povozil srno.
jezen.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.596
344
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:

Najbolj zoprno je sicer čez Črno/Hudo luknjo (ali kako se že imenuje) pri Velenju. Nekoč sem se tam peljal in skoraj povozil srno.
jezen.gif

Zoprno?
confused-1.gif

Tam je najbolje
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Pa ga ni več. Starega suxa.
cry12bpy.gif

Not Found
The requested URL /old/ubbthreads.php was not found on this server.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Žal, starega suxa je izgleda konec. Itak je to že 3/4 leta viselo v zraku in vedno smo se spraševali kdaj bodo pritiski, ki jih doživlja kulminirali. Niso vsi strokovnjaki nujno tudi dobri podjetniki.

Vsega lepega je enkrat konec. Mene osebno na sux veže veliko število lepih spominov in v principu sem skozi njega spoznaval internet, računalnik itd.

Zato smo se posamezniki pravočasno odločili, da je potrebno nekaj storiti, da se zagotovi mesto, kjer se bomo/boste uporabniki lahko srečevali, izmenjavali izkušnje, pomagali eden drugemu, včasih pa tudi malce pozajebavali. Tudi to je življenje.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Zaradi Mobisuxa sva se ti in jaz enkrat rahlo zakačila, ko sem napisala izjavo v smislu, če bom mela kaj besede pri mojih vnukih da tega foruma ne bodo obiskovali.
No midva sva se pobotala, omenjeni forum pa je očitno propadel. Moja vnukinja se že rahlo spozna na računalnik ampak zaenkrat le piše v wordu pa kaj nariše v slikarju.

Sem pa tudi jaz začela uporabljati računalnik za privat namene prav v letu 2003, ko sem se registrirala na omenjeni forum in sem tam dobila veliko koristnih informacij od oseb, ki so sedaj na srečo na tem forumu.
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.675
113
Me zanima, če bo Vseved preživel dokončno izgubo foruma in svojega kupa sporočil
evil.gif