Zanimiv članek!!!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Z nekaj deset miljardami pufa, se ne bo dalo več startat

Pufa katere generacije?
Ja, mlajša generacije še najbolje živi in najmanj ustvarja,....če že samo študente pogledaš, za 1,50€ žere kosilo v gostilni, dijaku, ki je pa že mlajši, so pa malico vzeli, če pogledamo samo ta primer, .......iz tega sledi, da je ravno tvoja generacija največ zapravila in najmanj ustvarila, se pravi, da je puf tvoj
evil.gif

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Odlicen prispevek.

Bolna obsedenost slovencev z lastnistvom nepremicnine, ima razloge v preteklosti. Zanimivo, ko vecina starta z nakupom, cene najemnin pa niti ne preveri. Ga ne zanima. Ce bo placeval najemnino, bo pri 60ih se vedno brez stanovanja
uf-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Veliko jih je, ki so kupili stanovanje na kredit, čeprav ga ne rabijo, vselili so podnajemnike in veselo poplačujejo mesečne obroke iz prejete najemnine.
Seveda bodo luzerji brez lastnine vedno trdili, da se najemnina bolj splača.

• Všeč mi je
Reactions: B81

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
No to je to o cemer pise v clanku. V Sloveniji velja clovek, ki pri 60 letih nima 40 let starega stanovanja luzer

Zato tudi imamo tako visoke cene nepremicnin. Tako visoke cene je postavil trg, ker pac ljudje nocejo biti luzerji in zato placujejo preko jurja za meter v eni Ljubljani
stupid-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
No to je to o cemer pise v clanku. V Sloveniji velja clovek, ki pri 60 letih nima 40 let starega stanovanja luzer

Kaj je pa tisti, ki ima pri 35 novo hišo?

Vsi bi študirali, zavlačevali status potem se pa čudijo, če pri 30 ne dobijo šihta.

Je pa res, da je najlažje pisat in pljuvat tiste, ki so nekaj ustvarili...

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Ja jaz imam hiso. Ampak sem jo pac dobil res ugodno (sorodstvo)

Ce namigujes name, da pljuvam?
Mislim, da nisi prebral postov nad mano. Nisem jaz uporabil izraza luzer. Sem ga samo ponovil in absolutno ne menim, da je nekdo, ki pri 60 letih ni lastnik 40-60 let starega stanovanja luzer!

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
In kam priporočaš, da bi ljudje vlagali, če ne v stanovanje in hišo? V sklade, banke?! Stanovanje ko ga odplačaš ti vsaj ostane, na starost se lahko proda in s tem denarjem plačuješ dom recimo. Da ne govorim da je dostkrat kredit za stanovanje cenejši od najemnine.
bonk.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
tist, ki je danes star 60let je luzer(za Slovenijo velja), tisti, ki pa bodo nekoč, pri teh letih brez vsega, je pa popolnoma druga zgodba, zgodba o uspehu samostojne Slovenije, zgodba o napredku in razviti Evropi, zgodba o boljšem življenju
evil.gif

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Kam bi vlagal? Ne vem. Jaz imam razdrobljeno. Nekaj delnice, nekaj kovine,...

Drugace pa vlozi vase. V kako potovanje, v izobrazevanje, v hobi,... Nekaj da zivis, da zivi cela familija.

Stanovanje v bloku tudi ni neka nalozba. Ali racunas, da bo cez 40 let vec vredno kot je danes? To bo staro stanovanje. Pa ne pozabi, da moras placevati tudi vzdrzevanje. Prenova fasade te zna precej kostati. Ce ga unici potres - kdo bo kril stroske? Ljubljana npr. je precej potresna. Jaz ne bi prevec racunal na pomoc drzave.

Cene stanovanj pri nas so previsoke. Za primerjavo si poglej zahod. Najemnine so tam visje kot pri nas, cena metra pa nizja. Ce dobis res dobro ponudbo, pac vzames. Obstajajo formule, ki ti povejo, kje je meja med najemnino in nakupom. Brezglavo nakupovanje pripelje do anomalije, kot jo imamo.

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik flip pravi:
In kam priporočaš, da bi ljudje vlagali, če ne v stanovanje in hišo? V sklade, banke?! Stanovanje ko ga odplačaš ti vsaj ostane, na starost se lahko proda in s tem denarjem plačuješ dom recimo. Da ne govorim da je dostkrat kredit za stanovanje cenejši od najemnine.
bonk.gif

Kaj ti pomaga stanovanje v lj, če bomo čez 40 let, kot tile reveži.

Sociale nobene, infrastrukture nobene, zdravstva nobenega.