To tudi mene zanima za BerlingotaRabim... Ker pise, da bo slo na stroske stalantisa za dolocene modele. Pa naj mi povrnejo...

To tudi mene zanima za BerlingotaRabim... Ker pise, da bo slo na stroske stalantisa za dolocene modele. Pa naj mi povrnejo...
Kje je seznam vozil? Vsaj za citroen.
Ne morem verjeti kaj so naredili iz HDIja. 1.6 (motor 8v pred tem 1.5, je bil aktualen glih do 2018) je imel tudi že adblue in (razen posod, ki so ali niso guznle) nobenih problemov z motorjem. Kako potem naredijo naslednik motorja in...pofl.Novi veliki motorni problem pri Stellantis, seznam prizadetih vozil
20. marca 2025
Stellantis se je po daljšem obdobju spet znašel v središču škandala zaradi težav z motorji. Le nekaj mesecev po ponovnih okvarah motorjev PureTech, je BlueHDi, dizelski motor prostornine 1,5 litra, prav tako začel povzročati velike skrbi. Tokrat gre za težavo na arbu cam, del motorja, ki zaradi obrabe sčasoma povzroči okvaro motorja. Ta težava prizadene številna vozila, proizvedena med oktobrom 2017 in januarjem 2023, vsa z oznako DV5R.
Kateri modeli so prizadeti?
Težava z motorjem BlueHDi vpliva na širok spekter vozil različnih znamk, ki so pod okriljem Stellantis. Pri Peugeot so prizadeti naslednji modeli: 208, 308, 508, 2008, 3008, 5008, Partner, Traveller in Expert. Pri Citroën so na seznamu C3, C3 Aircross, C4, C4 Cactus, Space Tourer, Berlingo in Jumpy. Za DS je priporočljivo paziti na modele DS3, DS4 in DS7, medtem ko so pri Opel v nevarnosti Mokka, Crossland, Astra, Grandland, Zafira, Combo in Vivaro.
imam 5008 1.5 HDI DVR5RC, ki je še nekaj mesecev v jamsvtu. Pa sem imel idejo, da ga sedaj ne peljem več k pooblaščencu... Sploh, ker bi spet radi "menjali" zavorno olje
A če ob servisu izrazim željo, da zavornega olja ne želim "menjati" in recimo enako za kabinski filter, mi lahko kasneje ne priznajo zgoraj opisane težave?