Zanesljiva hitra pošta v tujino?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Torej na hitro eno vprašanje, preko katere hitre pošte poslati pomembne dokumente v tujino (Nemčijo) pa da zadeva sigurno pride (da ne gubijo ponavadi) ter da je cena še človeška?

Lp

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Pokliči na global express.Prostore imajo na Tržaški.
Tako po občutku bo cena za dokumente nekje 30€ rabijo pa max. 3 dni ali manj da je pri stranki.
Tukaj je še njihova stran pa cenik mislim, da je nekje zravn.Ti pa vseeno priporočam,da jih pokličeš
wink-1.gif

GLOBAL EXPRESS

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Dpd. Letno posljem cca. 2000 paketov v DE prek njih. Brez tezav. Cena do 2 kg - 18€. Rok dostave 2-3 dni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
UPS in DHL sta najbolj zanesljiva. Če se gre le za dokument, lepo daš na avion in je nasledni dan tam. Ampak..kvaliteta se plača.

Če pa hočeš poceni...pa DPD, v nemčijo je boda v dveh dneh. Včasih tudi 1 dan, odvisno kako ujameš furo.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Jest tud z DPD delam po večini ob vpoklicih iz tujine, ampak bolj zanesljivi so vsekakor UPS so pa res malo dražji.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Hvala za infote, bi z vsemi le z DPD ne, imam slabe izkušnje. Že ko dobivam stvari iz Nemčije mi dost vredne pakete pošiljajo nepodpisane pred vrati če ni nikogar doma. Neresno.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Global ekspres - definitivno.
Pa še poštar pride iskat, ker imajo pogodbo z njimi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Čakajte malo, Global Express, da ni to tista zanesljiva pošta ki mi že 3 dni ne more odgovorit na en zastavljen stavek? Takšna pošta bi naj bila zanesljiva? Torej kaj lahko od njih pričakujem v primeru težav? Fuj

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
DHL pozabi. Najbolj nezanesljivi in neznosno arogantni, tako hudo, da od vseh tujih partnerjev zahtevam, da jih ne uporabljajo, ko mi kaj pošiljajo.
FedEx ali UPS.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hvala za infote, bi z vsemi le z DPD ne, imam slabe izkušnje. Že ko dobivam stvari iz Nemčije mi dost vredne pakete pošiljajo nepodpisane pred vrati če ni nikogar doma. Neresno.

Se dobro da ne veš kako zgleda zjutraj v skladiscu pri njih...sem bil tam parkrat sluzbene narave, katastrofa...paketi razmetani po skladiscu,vcasih iscejo celo vecnost kaksnega,soferju ce je kaksn naložen ga komot spotoma vrze v kombi neposkeniranega etc...

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Se dobro da ne veš kako zgleda zjutraj v skladiscu pri njih...sem bil tam parkrat sluzbene narave, katastrofa...paketi razmetani po skladiscu,vcasih iscejo celo vecnost kaksnega,soferju ce je kaksn naložen ga komot spotoma vrze v kombi neposkeniranega etc...

Sej je skor povsod tko... Včasih se človek kar začudi, kako je lahko sploh kaj dostavljeno, ko gledaš kako je v teh skladiščih.
wink-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Nam UPS dostavlja, cca 30-50 paketkov vsak dan iz NL. Zelo zadovoljni.Nazaj pa tudi bolj kot ne pošiljamo za UPS, včasih še z DHL

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
Vsak drugega hvali , in kot zgleda vsi kdaj pa kdaj zaj...ejo...

Firma kjer delam ima pogodbo z DHL , pri vseh ki nam kaj pošiljajo (običajno kakšne urgentne zadeve) vedno izrecno zahtevamo DHL, zaenkrat BP.
.......no ponavadi tudi z drugimi ni problema, sem pa imel službeno slabo izkušnjo z (sedaj res več ne vem ali je bil TNT ali UPS.........tako da naj ime ostane v zraku.....recimo mu X ) ...torej z X .......šlo se je za urgentno pošiljko iz Nemčije, ki je prišla na Brnik v manj kot 24h, potem pa je tam obstala......in še sami niso vedleli povedat zakaj...