Zanesljiv telesni termometer?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Ta ima še boljše
grin1.gif

http://www.amazon.co.uk/Braun-...8864&sr=1-1

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Kaj toliko komplicirate, meritev +-0.5C dobi vsak termometer.

Ti za uho so najslabši ker je možnost za napako najvišja zato je pametno meritev večkrat ponovit. Je pa res da pri malih otrocih kjer pač rabiš sekudno meritev pridejo tile realno najbolj v poštev.

Pod pazduho, v jezik, v rit je vse enako zahtevno. Napake so majhne če je stvar pravilno vstavljena, sicer je za napake najbolj dovzetna meritev pod pazduho. Stari živosrebrni rabi 5-10 min da se temperatura stabilizira, digitalni so hitrejši (samo kar je pod 1min ni ok tako da je bolje kupit take ki so počasnejši [3 min] ali pa res kvalitetne [drage] hitre).

In pa na koncu meritev jemljite fizikalno tako da omogoča napako, tam do 0.5C je čisto realno in s tega se sklepa da kar je pod 37.5 je normalna temperatura (ker je pri vseh bolezenskih stanjih temperatura višja, izjema so kakšne viroze oz. okrevanje po raznih boleznih). Če imaš pod 37.5 nimaš vročine, če imaš čez jo imaš. (+- upoštevanja faktorjev od mesta meritve kar je bilo že omenjeno)

Sicer pa v zdravstvenih ustanovah danes več ali manj vse merijo v ušesih po hitri metodi tako da očitno toliko točna le je.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Če hočeš zanesljivega potem uporabi te za pod pazduho. Tega, ki ga imaš pa vrzi stran.

Imam doma ušesnega Omron..kadar si pomeril je drugače pokazal...bolan (po njegovo) pa skoraj vedno
grin1.gif
.

Tako da..vidva kar lepo po klasični termometer in za delom..nič več poležavanja
evil.gif

pa kupi digitalnega...so po moje šenajbolj zanesljivi. Tisti alkoholni so tako tako..vsaj mi smo kpuli dva kosa, pa nekako ne rabotkata (ne mroeš zbiti izmerjene temperature). Živosrebrnih pa seveda več ne prodajejo..čeprav so bili zakon kar se točnosti tiče.

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Tisti za uho so zelo občutljivi in imajo velika odstopanja.
Najboljš so bili stari kateri so imeli živo srebro noter tapravo, sedaj tega ni že vrsto let.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik mckmck pravi:
Najboljš so bili stari kateri so imeli živo srebro noter tapravo, sedaj tega ni že vrsto let.

Tudi sedaj se še dobijo ti oldschool stekleni termometri, le da je namesto živega srebra noter nek alkohol. Fizika je v obeh primerih enaka, tako da odstopanj ne bi smelo biti (najbolj je odvisno kako je posamezen primerek umerjen).

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Sicer, ne vem, naj me doktor popravi, ampak a ni tko, da se do 38, 38,5 naj sploh nebi zbijalo? Zase vem, da telesnega termometra praktično ne rabim, razen takrat ko sem bolan, da vem kdaj je res kritično, da zbijam temperaturo, sicer je to (hvala bogu) 1x na dve leti, če...

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Te merilinki za uho in itd so en nateg. Jaz katerega koli sem probal, vsak je vsako meritev pokazal drugače in to včasih tudi za stopinjo.

To je za nategovat folk. Navaden, sedaj alokoholen in to je to.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
No sem nabavil še dva termometra.
grin1.gif

Enega, ki ima alkohol noter in enega digitalnega Geratherm Flex takega kot je na sliki spodaj.
Digitalni rabi dobro minuto, analogni pa 5 min.

Oba sta pokazala temp pod jezikom cca 36,8 kar je odlično.
grin1.gif

geratherm-flex-termometer-z-2736355_1024x768.jpg

P.S.
Prodam ultra fensi šmensi Nuvita 2086, ki v sekundi izmeri temperaturo na čelu ali v ušesu, ter srčni utrip.
Kupljen ta teden v ELeclercu za 35€ prodam za 20€.
pozdrav.gif

1318615482079.jpg

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

neumnost merjenje v riti - sploh za dojenčka. Mi je glih zdaj kolegica rekla, da so jim v šoli za starše rekl, da pod pazduho, druga možna meritev je pa v ušesu. V riti se pa ne meri več. Pa čim manj kompliciranega kupit.

Še v bolnicah jutranjo temperaturo merijo v ušesu

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
Sicer, ne vem, naj me doktor popravi, ampak a ni tko, da se do 38, 38,5 naj sploh nebi zbijalo? Zase vem, da telesnega termometra praktično ne rabim, razen takrat ko sem bolan, da vem kdaj je res kritično, da zbijam temperaturo, sicer je to (hvala bogu) 1x na dve leti, če...
Haha, kakšno nebulozo si zdaj napisal!
smile-1.gif

Dej ga no srat, kako da rabiš termometer samo takrat, ko si bolan? Jaz ga uporabljam redno vsak dan....
rolleyes-1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.121
654
113
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ksz...

neumnost merjenje v riti - sploh za dojenčka. Mi je glih zdaj kolegica rekla, da so jim v šoli za starše rekl, da pod pazduho, druga možna meritev je pa v ušesu. V riti se pa ne meri več. Pa čim manj kompliciranega kupit.

Še v bolnicah jutranjo temperaturo merijo v ušesu

Vidiš men je pa pediatrinja rekla ravno nasprotno.
V ušesu je nezanesljivo, ker mora biti pravi kot, prav nastavit, ne sme se otrok premikat itd... rabiš skoraj doktorat.
dokler je mali in pusti merite v ritki, seveda odšteješ 0,5stopinj, zakaj točno ne vem, je pa to rekla dohterca pa še v navodilih piše, pod pazduho pa prepriči ti tamalega da bo 90 sekund ali več pri miru. če res nima hude vročine, ni šans da ga pripraviš, poleg tega je pa tudi pod pazduho zelo nezanesljiva meritev, saj je veliko vplivov.

najbolj točne naj bi bile:
1.rit/pod jezikom
2. pazduha
3.ušesa

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik john pravi:
pozdravljeni

Jaz uporabljam že nekaj let ta termometer

http://www.star2000.si/dok/termometer-brezkontaktni-thermofocus-tecnimed.htm

Zaenkrat brez pripomb. Ker moj sin ne prenese, da bi se ga dotikal s termometrom, smo kupili tega. Tudi ponoči je praktično da se ti ne zbudi.

Samo cena ni preveč ugodna
smile-1.gif
Mislim da smo dali okrog 100eur.

Ta spada v isto kategorijo, kot uni gor. Crap. Z ir senzorjem temperature ne moreš zmerit natančno, na žalost...

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
na infekcijski so mojemu sinu izmerili temperaturo. Ker sem imel termometer s sabo, sem mu pomeril še s termofocus. Izmeril je na desetinko točno.

LP

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
Haha, kakšno nebulozo si zdaj napisal!
smile-1.gif

Dej ga no srat, kako da rabiš termometer samo takrat, ko si bolan? Jaz ga uporabljam redno vsak dan....
rolleyes-1.gif

Mr. Postman, medtem ko ti verjetno bolj raznasas kot pa beres pisma, si kljub vsemu preber sporocilo OPja. Napisu je, da se ze dobro pocuti, pa si se vedno meri temp...?! Moj point je bil da ce se pocutim ok, si pac ne merim temperature, ko pa sem bolan si jo pa merm zgolj zato, da vem kdaj vzet lekadol za zbit...