Zamenjava tiskalnika

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Pozdravljini!

Danes je sodelovanje odpovedal naš tiskalnik Samsung CLP-550N, ki je svoje delo opravljal več kot zadovoljivo (sicer le dve leti in pol).
Naslednik tega tiskalnika CLP-600N je na trgu že kako leto in pol in je verjetno kar star model in se ga že težko dobi (sicer je le 250€, kar je za tak tiskalnik bakšiš) in me zanima kaj bi bila temu printerju dobra alternativa !?

Specifike: barvni tiskalnik
Hitrost: cca 20 strani na minuto
Full Dupleks
Mrežni priklop
Enostavno dostopen manual feed, ki sprejme več listov (za kuverte in predtiskan papir).

Se priporočam za nasvete.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Evo... tiskalnik zamenjan, le še starega moramo odpeljati na odpad (no, računovodja pravi, da še ne!).

Nabavili smo pa Nashuatec SPC 420DN
SPC420DN_L.jpg

Cena 565€ (+DDV seveda) + vzdrževalna pogodba katera je odvisna od števila natisnjenih strani.
ČB stran 0,015€ in barvna 0,0865€ in to je to. Podjetje (Secop d.o.o.) nam tako le mesečno izstavi račun glede na število izpisov v posameznem mesecu in razen tega nimamo nobenih stroškov v prihodnjih treh letih. Oni zagotavljajo vse - od tonerja, do vzdrževanja, izmenljivih delov ipd., mi pa imamo le natančno predvidljive stroške.

p.s.: sem pa najprej res klical na Comtron, a so tako neresni, da sem hitro obupal.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
moderatorji ....
a niso reklamna sporočila prepovedana ?

Kakšno reklamno sporočilo?
Ko sem se odločal za nakup in sem iskal informacije mi nihče ni podal nobenih konkretnih informacij (NigelM, hvala za namig glede znamke). Ko sem zadevo speljal sem jo objavil, ker se mi taki podatki zdijo zelo uporabni. Lepo bi bilo videti še kakšne podatke o TCO oz. strošku tiska na stran. Večina uporabnikov le-tega za svoje tiskalnike sploh ne pozna, informacij na netu pa ni veliko.

Drugače pa ne vem zakaj bi jaz oglaševal nek printer, ne vem, kaj bi imel od tega, saj se ukvarjam s čisto tretjo dejavnostjo.

Če pa ti prodajaš HP-je, Samsunge, Canone, Lexmark-e ali kaj podobnega pa ne bi bilo slabo, če bi tudi ti zapisal kakšno dejstvo. Meni bi bila odločitev super olajšana, če bi imel nekje neko stran (ali le PDF) s podatki o: osnovnih podatkih tiskalnika in o stroških tiska. Na osnovi le osnovnih podatkov (kot jih ponujajo razne spletne trgovine in brošure) se za racionalen nakup ne moreš odločiti.