Zamenjava modema težave

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Imel sem Siolov Sagem modem in so me na 0801000 nagovorili naj ga zamenjam za novejšega. In sem ga, Dobil sem nov Zxyel (P2601HN-F3), tle so se težave začele.
Sedaj imam tako vezano:
Iz stene na DSL (modem), iz modema ETH1 v ETH1 na ruterju, in še en PC iz ETH2, ostalo na wifi.
Nevem če je ta vezava pravilna, k linija pogosto dol pada in moram večkrat na dan vse skupi resetirat.
Mislim da bi mogu it iz modema v INTERNET na ruterju..... sam na ta način mi ne deluje.
NAstavitev ruterja nisem spreminjal. v čem je finta?

lp

13. jul 2011
2.677
626
113
če ne potrebuješ trunk na TV komunikatorju, je najbolje, da je modem zgolj modem. Torej router skonfiguriraj tako, da bo deloval v načinu prehoda (getaway) - v router (WAN) vpišeš up. ime in geslo za dostop do interneta, v modemu naj bo prazno. Prav tako naj bo DHCP strežnik na routerju.
Kabel iz modema naj bo na routerju priključen v WAN (internet) port.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Pokliči na 080 in reci, naj si kakšen njihov rajonec zmontira tega Zyxla, ker ti ga nočeš !
Na kratko - nikakav je in se ti bo sesipal.
Predvsem a imaš res napačno priključenega ! Iz LAN 1-2 na modemu mora v tvojemu primeru iti na Internet priključek routerja drugače se tepeta DHCP strežnika v obeh
wink-1.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.809
388
83
Vipavska dolina
Jaz sem sedaj prijavil da bi poizkusil kako dela vdsl, na žalost res ponujajo te Fritz modeme. A pa je res tako slab?
No itak sem dejal, če ne bom zadovoljen da grem pač nazaj na adsl.