zamenjava hladilnika olja

packon

Pripravnik
7. maj 2015
126
16
18
Na stari Astri G, 1.7 DTI (motor isuzu Y17DT) bi rad zamenjal hladilnik olja in očistil hladilni sistem v katerem se že več let nabira olje iz slabega hladilnika olja - splošno znana napaka na teh avtih. Mislim da je olje v hladilnem sistemu in s tem slaba toplotna prevodnost vzrok da pri daljših obremenitvah posveti lučka.

UI pove da je za zamenjavo treba odklopit priključka v turbino in kaj vem kaj še vse da prideš do hladilnika. Jaz pa niti ne vem kje je kaj.

Obstaja video za Y17DT ki prikazuje zamenjavo hladilnika olja?
Na youtube ne najdem.

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.514
824
113
tu in tam
Na stari Astri G, 1.7 DTI (motor isuzu Y17DT) bi rad zamenjal hladilnik olja in očistil hladilni sistem v katerem se že več let nabira olje iz slabega hladilnika olja - splošno znana napaka na teh avtih. Mislim da je olje v hladilnem sistemu in s tem slaba toplotna prevodnost vzrok da pri daljših obremenitvah posveti lučka.

UI pove da je za zamenjavo treba odklopit priključka v turbino in kaj vem kaj še vse da prideš do hladilnika. Jaz pa niti ne vem kje je kaj.

Obstaja video za Y17DT ki prikazuje zamenjavo hladilnika olja?
Na youtube ne najdem.
Rešitev zate je mehanik, ki ve, kaj dela.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.662
7.006
113
Maš ti na tem motorju večje probleme kot je hladilnik olja. Če že hočeš sraufat ker ti je dolgčas.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.588
7.421
113

Je kar dela s tem.

Znanje ni poceni, servisne ure tudi ne.

Pomoje je boljše če zamenjaš cel motor in narediš velik+mali servis, ko imaš motor zunaj zamenjaš še AC sistem topli del (kondenzator, precekiras kompresor, zamenjaš cevi, ventil proti kabini).

Koliko km ima motor ? Opel Astra 2004 1.7 dti je to ?
Na koliko ceniš vozilo ? O menjavi znamke/modela si kaj razmišljal ?
Berem v komentarjih na yt da je motor bulletproof, tako da mi ni jasno, od kod tvoji stalni problemi.
Takih težav še na jugotih in katrcah ni bilo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.588
7.421
113
Btw, tu so dobil že dovolj nasvetov

packon

Pripravnik
7. maj 2015
126
16
18
Koliko km ima motor ? Opel Astra 2004 1.7 dti je to ?
Na koliko ceniš vozilo ? O menjavi znamke/modela si kaj razmišljal ?
Berem v komentarjih na yt da je motor bulletproof, tako da mi ni jasno, od kod tvoji stalni problemi.
Takih težav še na jugotih in katrcah ni bilo.

prevoženih 230 kkm
Ni problemov. Edino klima je crknila in na avtocesti bi ob obremenitvah v hrib posvetila lučka. Najprej sem mislil da je sesalni kolektor ampak če je mašina še vedno poskočna potem ni to. Verjamem da je problem hlajenje ker olje že leta pušča v hladilni sistem, s tem pa se slabša prenos toplote.

Ob 4:55 se vidi da je odstranil sklop hladilnika olja s filtrom. UI je šele danes povedla da moram vzet oboje in da potrebujem več tesnil:
Menjava tesnil: Ko odstranite sklop, je to idealna priložnost za menjavo vseh tesnil (tako tesnila med hladilnikom in ohišjem kot tesnila med ohišjem in blokom motorja), saj so ta tesnila znana po tem, da z leti otrdijo in začnejo mešati olje ter vodo
Imam dva oringa za hladilnik olja. Kako se reče ostalim tesnilom da bom vedel povedat v trgovini....bo trgovec vedel že če mu pokažem samo fotko sklopa?