Zamenjava blaga

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Kupil sem si neko napravo, pa mi ni preveč "všeč", pa še ceneje in boljše sem našel drugod! Rad bi dal nazaj in vzel denar, pa me zanima, če je to možno in če je, v kolikšnem času moraš vrnit?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Mislim, da je 8 dni (ali je 15?) rok, do katerega lahko izdelek vrneš v original embalaži brez pojasnil zakaj/kako/čemu.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.742
53
48
Če si kupil preko spleta imaš rok za vračilo in povpračilo denarja.
Če si kupil v trgovini, pa je le dobra volja prodajalca, če ti stvar zamenja z drugo. Denarja ti verjetno nihče ne bo vrnil.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ja - na net sem mislil.
V trgovinah naj bi tudi vrnili denar - če si plačal s kešom. Če pa s kartico, pa zna bit problem z vračilom denarja.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Pri nakupu na daljavo imaš kupec 15 dni časa, da sporoči, da odstopa od pogodbe in nato še 15 dni, da izdelek fizično vrne. Prodajalec mora vrniti kupnino.

Pri nakupo v klasični trgovini prodajalec NI DOLŽAN vzeti izdelka nazaj. To je le njegova dobra volja. Prav tako, če se odloči vzeti izdelek nazaj, NI DOLŽAN vrniti denarja. Lahko npr. kupcu ponudi zamenjavo z drugim izdelkom ali dobropis.

Zakona, da bi klasična trgovina morala vzeti nazaj blago, ker si je kupec premislil, NI.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
pa da te še pri prvi točki popravim, prodajalec mora vrniti kupnino le v primeru da je vrnjeno blago v nespremenjeni količini v originalni embalaži, predvsem to se "rado spregleda"
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:
17. dec 2010
1.174
0
36
125
V trgovini, predvsem v OBIju se očitno denar vrne, ker sem nazaj prinesel luster, s katerim moja ni bila zadovoljna, sem kupil enega drugega, malo cenejšega, pa so mi 72 evrov nazaj dali. Za spletno trgovino pa sem slišal od soseda, da denarja ni dobil nazaj, ampak da ima možnost ta vrnjen denar porabiti za kakšen drug nakup v njihovi trgovini kadar hoče..

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
z premalo podatki razpolagaš da se začneš dret nateg, kaj če komu delaš s tem krivico ? kaj če je bilo kupljeno na podjetje?

mater ste eni majstri ... kr na prvo žogo
10.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Mislim, da je 8 dni (ali je 15?) rok, do katerega lahko izdelek vrneš v original embalaži brez pojasnil zakaj/kako/čemu.
Ne ni.

(pa če je že kdo drug povedal. Očitno ni dovoljkrat.)

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Če bo koga zanimalo ... Če imaš OBI kartico, potem imaš baje kar tri mesece časa, da vrneš artikel nazaj v trgovino, vsaj tak sta mi rekli trgovki ...

Si kupil preko mimovrste?
Meni piše:

Kot VIP imaš naslednje ugodnosti:
- brezplačno dostavo za vsa naročila,
- možnost vračila artiklov v 60 dneh,
- vračilo v garancijo brez računa,
- posebne VIP akcije in ponudbe

Za ostalo ... Poskusi se obrniti na trgovino, preko katere si kupil. Pokliči jih ali pa pošlji email v čem je problem.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.639
215
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:

YEA RIGHT.
smirk-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
ni ti naprava všeč, ker si našel cenejšo drugje.
confused-1.gif

Tukaj pa tud mene zanima, kako je s tem. Vem, da je po zakonu o varstvu potrošnikov nekaj v tem smislu, če naprava ne ustreza vsebini. To pomeni nekaj takega, kot da bi kupili avto z avtomatsko klimo, dostavili bi ti pa z navadno klimo.
Neke trgovine imajo tudi v pogojih prodaje, da lahko vrneš, če nisi zadovoljen.
Samo, da pa lahko kar tako vrneš, "sem se pač premislil" .. ne vem...