Zamenjani tipki Z in Y na tipkovnici

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.113
7.670
113
Kot v naslovu pi[e, sem ne vede nekaj zjebal in sedaj imam zamenjani tipki y in z ter [e nekaj drugih tipk, ki jih ne morem pritisniti, saj mi napise druge znake. kako lahko to popravim

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Desno spodaj pri uri imaš (verjetno) napis EN - klikni na njega in izberi slovensko tipkovnico. Jaz imam EN tipkovnico kar izbrisano, da se mi to ne zgodi (moraš najprej spremenit na slovensko in potem izbrisat EN).

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83
po defaultu je nastavljeno preklaplanje s kombinacijo tipk alt+Shift (spodaj pri uri kot je southPark povedal) se ti pa menja EN in SI (običajno)

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Kot v naslovu pi[e, sem ne vede nekaj zjebal in sedaj imam zamenjani tipki y in z ter [e nekaj drugih tipk, ki jih ne morem pritisniti, saj mi napise druge znake. kako lahko to popravim

Tipični fail Windowsev. Meni se celo zgodi tako, da samo v eni aplikaciji preklopi na EN, vse ostale pa so na SI. In potem moram ročno na dotično aplikacijo in v task baru nazaj preklapljati ročno na SI.

Fadil, desno klikni na taskbar: Toolbars: Language Bar. Zdaj preklopi na aplikacijo, kjer imaš EN, pojdi na Language Bar in preklopi nazaj na SI.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.113
7.670
113
Hvala za pomoč. Jutri popravim, ker sem trenutno že v wasservagi s tablico v roki.

Lahko noč