Zamenjan aparat v garanciji...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Aparat ki je še 3 mesece v garanciji mi bodo zamenjali. Dobil bom novega. Kakšna bo garancijska doba?

Ali ostane ista (še preostale 3mesece) ali pa se znova podaljša za 2 leti od zamenjave kolikor je normalna garanc.doba?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Odvisno kaj ti bojo naredil. Če bo napisano na servisnem nalogu popravljeno potem le 3 mesece, če bo pisalo zamenjano pa polno garancijo. Lahko pa dobiš nov izdelek kot "rezervni del", s tem imaš ravno tako le še 3 mesece garancije.

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
471
27
28
44
MB
če gre za zamenjavo potem zahtevaj nov garancijski list z novo serijsko številko, ne morejo ti napisati da gre za popravilo, nova garancija ti začne tečti na dan zamenjave

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
načeloma ti za popravljen del podaljšajo garancijo za toliko, kolkor je bla stvar v popravilu.
če ti jo zamenjajo, dobiš samo za ta del, ki je zamenjan, novo 1-2 letno garancijo (kolikor jo ma pač v originalu). zahtevaj poštemplan garancijski list, ker jih več ne dajejo in pol delajo probleme, ko hočeš popravt.
če ti dajo pa celo stvar novo, maš pa na novo čist celo garancijo.

čeprov npr. v Big Bangu se tega ne držijo...mene so konkretno zaj*, tko da nikol več ne kupim tam. odvisno od prodajalca, i guess. ampak vedno, vedno zahtevaj garancijski list poštempljan.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
meni so v BigBangu zamenjali plantronicsovo bluetooth slušalko. Po dobrem letu mi je crklna, zdej mam spet 2 leti garancije, sam sm pa zahteval, da mi poštemplja in podpiše garancijo pri novi. Da ne bo kdaj kasneje problemov.
Zdej pa samo - goni slušalko, pa da po dobrem letu spet spusti dušo
smile-1.gif

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Men so Philipsov dvd zamenjali za novega 1 teden pred iztekom garancije. Garancija je bila znova 1 leto (z žigom). Servis je pa na viču, za Sparom, se ne spomnem kako se imenuje.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
in to boš izkoriščal v nedogled?

Ja, če mi bo ta slušalka crklna v garancijskem roku - HELL YES! Če dajo 2 leti garancije na izdelek, potem naj funkcionira 2 leti. Nikjer pa nisem videl, da dajo 2letno garancijo ob primeru, da uporabljaš 3x tedensko po 5 minut na dan
grims-1.gif

In seveda bom pri zamenjani slušalki v takem primeru spet zahteval polni garancijski rok. Od dneva prevzema.

Nazadnje urejeno: