Zamaščen odtok

I

Izbrisan uporabnik #488

Mogoče maš sedaj probleme, ko je zaradi padavin vse prepojeno in je podtalnica že zelo visoko in pač voda nima kam odtekati.

Kje pa maš to, da ni kanalizacije?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.061
113
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:Kaj je treba vroč kis noter vliti?
Nekateri pravijo, da vročega. Neke razlike v delovanju jaz nisem opazil.
Verjetno bo Snecer imel kar prav, da so težave nastopile zaradi izredne namočenosti tal in bodo tudi same izginile, ko se vreme spremeni.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Za odtok spucat bo treba fizicno ciscenje. Ce je fejst zapacan ga tezko kaksna kemikalija resi. Ce imas moznost si nabavi zajlo debelo kaksen cm pa porivaj skozi odtok pri tem jo pa vrti da postrga nesnago s cevi. Ve pa te moznosti nimas raje poklici kaksnega instalaterja bo ceneje kot kaksna cistila. To ma instalater 10 minut dela nebi smelo biti vec kot 20eur.
Stvar jemlješ malce preveč "na izi". Če gre odtok v ponikalnico je možno, da so mu v teh letih maščobe zapacale gramoz in nobeno drezanje v odtok ne bo dalo rezultata. Pomaga le zamenjava gramoza.
Predlagam, da se v odtok potisne neko pletenico in se po dolžini oceni, kje je čep. Če je čep v hiši, potem bo hitro očiščen, če pa ni bo pa to šola, da si je treba pustiti odprtine na mestih, kjer hišne instalacije prehajajo v zemljo.

PS- dobra zadeva za čiščenje odtokov je visokotlačni čistilec z dolgo cevjo s posebni šobo.

Sem predvideval da bi rad cev spucal.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Na problem s podtalnico sem tudi jaz pomislil. Prav včeraj sem ugotavljal v svojem 'vikendu' v Kostanjevici na Krki, da je 'vrag šalo vzel' in da je podtalnica že tik pod pokrovom jaška...pa stara hiša sploh ne stoji ob Krki, temveč skoraj 10 metrov višje.

Sicer pa recept s kisom in sodo bikarbono poznam, pred leti sem reševal in rešil enega od starih odtokov v prej omenjenem 'vikendu'. Preverjeno deluje, vprašanje pa je, če res v vseh primerih.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Mogoče maš sedaj probleme, ko je zaradi padavin vse prepojeno in je podtalnica že zelo visoko in pač voda nima kam odtekati.

Kje pa maš to, da ni kanalizacije?
ja saj je na cesti kanalizacija...samo ne bi samo za eno pipo in pomivalni stroj kopal cca. 15m in asfalta trgal

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
kot pravijo. Podtalnica ali zamaščen gramoz. Klokotanje je mogoče posledica tega, da je že zračnik v podtalnci. (če ga imaš)
Mal prever okol sosedov, če ima kdo kakšno "pumpo" ročnooo, vodnjak.... ... pa izmerite, kolk globoko /visoko je voda.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
prejkoslej boš moral vse odtoke speljati v čistilno napravo ali v javno kanalizacijo
zato dobro premisli kako boš to delal da ne boš imel dvojnih stroškov,ker tako kot imaš sedaj ni dobro zato se kar vredi spravi k delu in naredi tako kot treba vse v kanalizacijo .Ne misli da ti filozofiram ampak kaj je res je res to boš moral sam urediti.
Tu ti ne pomagajo nobene sode bikarbone,kis pa kaj vse še so ti napisali .

pozdrav.gif

laaaz

Pripravnik
24. nov 2008
51
0
6
MB
Ce rabis cev in visokotlacni cistilec javi ti ga posodim pa probaj,nimas kaj zgubit. Sem iz Dupleka

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pomagala bi slika terase.

Je ponikovalnica narejena pod teraso? Če bi se nekako dokopal do konca odtočne cevi...

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pomagala bi slika terase.

Je ponikovalnica narejena pod teraso? Če bi se nekako dokopal do konca odtočne cevi...
Ja mislim da je pod teraso. Sem se že nekako "sprijaznil", da bom moral teraso narazen vreči
frown-1.gif

Aja pa čiščenje s kisom in sodobikarbono ni pomagalo
frown-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik laaaz pravi:
Ce rabis cev in visokotlacni cistilec javi ti ga posodim pa probaj,nimas kaj zgubit. Sem iz Dupleka
Res??? To pa je res prijazno. Če bom rabil te kontaktiram...