Zala kliče SAZAS ! :-D

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zala z radia ena poklicala SAZAS.

Bo imela rojstni dan, pa jo zanima, če mora prijaviti, ker bodo glasbo z radia poslušali....

Smešno in tragično obenem.

Če kdo najde link na posnetek, naj objavi, ker se jaz na www.radio1.si ne znajdem (bilo pa je zdaj okoli pol enih).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ojoj?
bonk.gif

Pa verjamem, da bi z veseljem zaračunali kazen enemu otroku, ki praznuje rojstni dan.

(sicer pa se vidi, da kliče nekdo drug in kasneje dosnamejo otroški glas)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ker ne vem, če me zafrkavate ali resno mislite, se umikam iz te debate.
crazy1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Žalostno je, kako otroka učijo jebat folk....in to pride potem navada, ko bo starejša.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Adijo svet........hehehe
bonk.gif

V nedeljo mamo družinsko kosilo, pa nas bo 15...........moram fotra spomnit, da nebo pozabil it na sazas pa prijavit, ker bomo po vsej verjetnosti poslušali tudi glasbo.
bonk.gif

Ne me jebat...
hysterical-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Hm, na misel mi je prišlo, če pevski zbori to plačujejo? Načeloma bi morali, vprašanje pa če zakon ne pozna tega pod izjemo. Šolske predstave, cerkveni zbori vsako nedeljo... SAZAS-u denar odteka, ker slabo pobira...
Pa sinko bo čez vikend nastopal na eni prireditvi za starejše. Mislim, da bodo plesali na neko glasbo. To bi že moralo biti prijavljeno... Halo SAZAS!

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Vsak koncert zbora bi moral biti uradno prijavljen in posledično tudi dobiti položnico. Če se ga ne prijavi, te pa že izsledijo, imajo vohune vsepovsod.
jezen.gif

Varianta je, da v repertuar napišeš kakega Gallusa itd.
grin1.gif

Za cerkvene pa nevem. Po moje ne plačujejo. Cerkev je itak "duty free" cona.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
A res ne razumete, kaj je rekel? Da ne kliče Zala, ampak nekdo drug, potem pa zmixajo posnetek, tako da izgleda, kot da je Zala klicala.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Je kr prava Zala. Punca/punčka ima talenta da je hudo. Ni mi edino jasno kdo ji še na finto pade, če tak cela SLO pozna njen glas.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Cesa ne razumem? Tega, da imam en stuk nad sabo Radio1 in da ne vem, da je Zala resnicna oseba?
99406.jpg

Evo dokaz. Pa se nas Dizzy je tole fotkal...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Jernej, deklica res obstaja
wink-1.gif
. Jo je pa fajn poslušat, ker kaki so res arogantni in jo jebejo nazaj, čeprou jo zanima kot deklico (oz. kot je scenarij napisan).

Kšn narod je že fajn zaj*bala oz. so se sami nategnil...
grin1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Žalostno je, kako otroka učijo jebat folk....in to pride potem navada, ko bo starejša.

Naj se nauči je*at folk. V prihodnje se bo le na takšen način prišlo kam v naši preklemano preljubi Sloveniji. Kaj ku*ac si misli ta Sazas, da je ? Fu*jeni so že toliko, da te pridejo je*at v frizerski salon, ker imaš radio prižgan. Pa bomo imeli nekje na kakem piknik placu piknik in nas bo 15 pa bom jaz moral Sazasu plačat ? Drugače se pa naj kar kdo iz Sazasa naslika, 15 proti 1 tak vemo kakšen je izzid.
evil.gif

Zakaj pa cerkve ne plačujejo nič Sazasu ? Ker tisto je pa božja beseda, a ne
evil.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Je kr prava Zala. Punca/punčka ima talenta da je hudo. Ni mi edino jasno kdo ji še na finto pade, če tak cela SLO pozna njen glas.

Saj jih ogromno ne pade. Vsake toliko časa spustijo kakšen posnetek ponesrečenih klicev, kjer se lepo sliši, da Zala resnično obstaja.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.607
3.974
113
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Zakaj pa cerkve ne plačujejo nič Sazasu ? Ker tisto je pa božja beseda, a ne
evil.gif

SAZASu se kolca po tem...
Citat:
Zavod SAZAS bi rad raztegnil svoje mreže tudi na bogoslužje, to pa je posledica nepoznavanja ali nepriznavanja, da je petje pri bogoslužju del bogoslužja samega. Tako stališče zakon o varovanju avtorskih pravic npr. v Nemčiji spoštuje in upošteva, zato glasbi pri sv. maši ali drugih liturgičnih obredih nemška avtorska agencija GEMA ne pripisuje značaja pridobitne glasbene dejavnosti in je glasba v cerkvi denarnih dajatev prosta. Pri nas do tega spoznanja še ni prišlo.

Pred kratkim je tajništvo Slovenske škofovske konference v zvezi s tem objavilo stališče, ki ga bomo v Cerkvi na Slovenskem upoštevali in pravi: »Glasba, ki je izvajana med bogoslužjem ali opravljanjem nepridobitne pastoralne dejavnosti cerkva in drugih verskih skupnosti, ni predmet kolektivnega upravljanja SAZAS-a in je katoliška Cerkev zato ni dolžna prijavljati. V kolikor pa gre za kulturni dogodek, torej za javno predvajanje avtorsko zaščitene glasbe izven bogoslužja in nepridobitne pastoralne dejavnosti, je organizator kulturnega dogodka prireditev dolžan prijaviti SAZAS-u, ne glede na to, da se kulturni dogodek odvija v cerkvi ali spremljajočem prostoru.« Zato naj župnije ali drugi prejemniki možnega SAZAS-ovega poziva za prijavo prireditve odgovorijo, da je bil »takrat in takrat« ta ali oni bogoslužni oz. nepridobitni pastoralni dogodek del dejavnosti župnije oz. cerkva in drugih verskih skupnosti in naj se SAZAS za nadaljnja pojasnila obrača na Slovensko škofovsko konferenco. Če pa ob glasbenem dogodku v cerkvi ali drugje v župniji ni šlo za bogoslužni ali nepridobitni pastoralni dogodek, je potrebno organizatorja kulturnega dogodka, ki prevzame za dogodek odgovornost, napotiti neposredno na SAZAS.