Tako v zahodno kot v alternativno medicino je treba verjeti z zdravo vero razuma. Jaz sem z določenimi predstavniki tega foruma enkrat že padel v to debato a so pač preveč ozkogledni.
Povedati moram, da smo pri nas v družini pri vsaki malo resnejši zdravsrveni situaciji z zahodno/klasično medicino imeli kar precejšnje težave oziroma so delali napake...naj omejim le po eno na desetletlje...
1. Ko sem bil otrok sem imel težave s pljuči, napade kašlja, pozimi (v kombinaciji z mrzlim zrakom) je to pripeljalo do pljuvanja krvi ipd... zdravniki so dejali, da ni to nič, posledice s imam seveda še sedaj - predvsem težave z zadihanostjo ne glede na telesno kondicijo,
2. Oče je izredno mlad (30) dobil borelijo. Ker je bilo to zdravnikom še neznano so ga najprej ožigosali za kroničnega pijanca, simulatorja, ipd.. s čimer je glede na zdravniške izvide imel težave s službo... čez par let je prišel izvid iz Nemčije, kaj je v resnici krivo. Pozno zdravljenje je seveda krivo za še sedajšne kronične posledice drugače relativno lahko ozdravljive bolezni,
3. Sestrina hčerkica je pri treh letih dobila hudo pljučnico z zdravljenjem katere je imel zdravnik težave in je hotel zadevo reševati operativno. Sestra in njen mož (oba zdravnika) sta preko posvetovanja z ostalimi kolegi, kontakti iz tujine prišla do pravega koktejla antibiotikov, ki so po tem ustrezno učinkovali. Operacija bi lahko za sabo pustila trajne posledice,
4. Mami so diagnosticirali raka na pljučih. Zdravnik je najprej ocenil, da je toliko razširjen (prehod na opno/steno), da se operacija ne splača. Na osnovi drugeta in tretjega mnenja je konzilij potrdil operacijo, kjer se je izkazalo, da je bila ocena napačna in, da je bil rak omejen na relativno majhen del pljuč. Po operaciji je imela še pet zdravih let življenja, drugače bi po njihovem imela par mesecev.
In potem naj verjamem zdravnikom, ki se tu na forumu delajo vsevedne? Prosim, no... vsi mislijo, da so cari v resnici jim pa očitno ni preveč za zaupati.