Zakaj v Sloveniji ne bo nikoli bolje (osebni pogled na zadevo)

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.273
-703
113
150.000.000 km away
Lahko bi sicer pisal v katerikoli temi, povezani z volitvami, Golobom, Janšo, "younameit", ampak ne bom. Ker nočem. Pika. Končna pika.
Lahko bi pisal tudi v temo 8.kolač, pa se mi ne zdi smiselno, ker zaznavam huda notranja trenja znotraj same neprofitne organizacije, pa tudi sicer se bojim tožbe gospe Nike.
Torej, svoja tema.

Zakaj v Sloveniji ne bo nikoli bolje? Ker imamo na vsakem političnem polu ravno prav "norcev", ki so sveto zaverovani v svoj prav. Sredine praktično nimamo. Stranke, ki se opredeljujejo kot "desno sredinske" ali pa "levo sredinske" kot take ne obstajajo. Vse vleče bolj v desno ali pa v levo. Gravitacija obstaja zgolj v opisu usmeritve stranke.
Če malce bolje definiram: polovica jih je za "Janšo", druga polovica pa za "Goloba". In kako je najlažje vodit državo? Tako, da si zagotoviš določeno kvoto ljudi, ki ti slepo zaupa, četudi si oporečen, lažeš, zavajaš, "kradeš". Najlažje pač vodiš skregan folk. Če določen pol da nek predlog, ki bi bilo dober za državljane, ga drugi pol obstruira. Torej, ljudi namenoma "skregaš" do te mere, da nimajo ne težnje, ne uspeha k združitvi.
Če se vrnemo v leto 532, se je zgodilo ravno to. Zeleni in modri so se združili v en pol in skorajda uspeli "zjebat" Justinijana. Ta pa je dognal, da zlato reši še tako prepričane posameznike in rešil situacijo.
Pod črto, ko boste šli na volišča, ne obremenjujte se s tem, koga boste volili. Bodite prepričani, da se bomo tudi po volitvah še naprej ločili na leve in hijene , ops, desne. Ne gre za to, kaj je prav, gre za to, komu "pripadaš".

Nam pač ni rešitve.

sad

Guru
24. avg 2007
23.212
12.037
113
Se strinjam z odpiralcem teme.
Žal se tudi vidi, da ljudje nimajo več stare kmečke pameti, ampak enostavno padejo na podkupnine. Medtem, ko žvečijo božičnice in ostale bombončke, so jim ugrabili in razkosali državo. No, so pa dobili svoje drobtinice, ki jih bodo vrnili z obrestmi po volitvah.
Jaz menim, da je edina rešitev ena orenk kriza, pa naj bo ekonomska ali vojaška. Druge ni.

Sulc

Majstr
22. avg 2007
1.048
248
63
Zakaj Andrej in sad pišeta v tretji osebi? Zakaj so taki sestavki običajno napisani v tretji osebi?

Po mojem je velik del odgovora na tvoje naslovno vprašanje v tem, da je problem v drugih, ki naj bi se spremenili. Jaz sem samo vsevedni opazovalec, občasno deus ex machina lahko tudi ponudim kakšno univerzalno rešitev.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.273
-703
113
150.000.000 km away
"Bodite prepričani, da se bomo tudi po volitvah še naprej ločili na leve in hijene , ops, desne."

Če bi bilo po tvoje, bi napisal: "Bodite prepričani, da se boste tudi po volitvah ločili ...."

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

kajote

Majstr
11. dec 2007
456
254
63
tudi jaz sem mnenja, da je potreben edino čas, da stara generacija parazitov, ki so tukaj od samega začetka preide v domove za ostarele ali na pokopališča.. edino takrat se bo mogoče kaj začelo spreminjati (razen če ne bo preveč posledic v stilu Mahničev, pa Kordišev, ...). Potreben bi bil zakon - politično aktiven si lahko maksimalno dvojne volitve. Potem ne smeš biti niti svetovalec ali se gibati bližje kot 100 km od sedeža stranke... no ja pa telefonariti in internetati ne smeš... ja pokopališče je edina opcija v resnici...

tomi

Guru
1. sep 2007
19.762
11.146
113
MB
tudi jaz sem mnenja, da je potreben edino čas, da stara generacija parazitov, ki so tukaj od samega začetka preide v domove za ostarele ali na pokopališča.. edino takrat se bo mogoče kaj začelo spreminjati (razen če ne bo preveč posledic v stilu Mahničev, pa Kordišev, ...). Potreben bi bil zakon - politično aktiven si lahko maksimalno dvojne volitve. Potem ne smeš biti niti svetovalec ali se gibati bližje kot 100 km od sedeža stranke... no ja pa telefonariti in internetati ne smeš... ja pokopališče je edina opcija v resnici...
zakaj misliš da bo pol drugače?

jaz mislim da je problem predvsem v tem da je praktično polovica delovno aktivnega prebivalstva odvisna od tega koga bo volila.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija in sad

sad

Guru
24. avg 2007
23.212
12.037
113
Zakaj Andrej in sad pišeta v tretji osebi? Zakaj so taki sestavki običajno napisani v tretji osebi?

Po mojem je velik del odgovora na tvoje naslovno vprašanje v tem, da je problem v drugih, ki naj bi se spremenili. Jaz sem samo vsevedni opazovalec, občasno deus ex machina lahko tudi ponudim kakšno univerzalno rešitev.
Zato ker tukaj smo samo nadljudje, špica Slovenije.

kajote

Majstr
11. dec 2007
456
254
63
zakaj misliš da bo pol drugače?

jaz mislim da je problem predvsem v tem da je praktično polovica delovno aktivnega prebivalstva odvisna od tega koga bo volila.
ok, torej po tvoje tisto polovico na ceste... pol pa boš gagal ko ne bo zdravnikov, pa učiteljev, pa policistov, pa medicinskih sester.... itd.. ker tole je očitno po tvoje nepotrebni višek..
NE, ravno to deljenje na ostre meje je tisto, kar parazitske politike drži pri življenju

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

tomi

Guru
1. sep 2007
19.762
11.146
113
MB
ok, torej po tvoje tisto polovico na ceste... pol pa boš gagal ko ne bo zdravnikov, pa učiteljev, pa policistov, pa medicinskih sester.... itd.. ker tole je očitno po tvoje nepotrebni višek..
NE, ravno to deljenje na ostre meje je tisto, kar parazitske politike drži pri življenju
kje sem karkoli od tega kar ti trdiš napisal ?

Silos

Zelenc'
6. jun 2024
11
11
3
V drugih političnih temah ne sodelujem, ker so večinoma navijaštvo in pljuvanje ene strani čez drugo.

Osebno vidim nekatere dobre rešitve na obeh "straneh". Strinjam se z nekaterimi stališči in predlogi tako levice kot desnice. Enako je tudi več stvari, kjer se ne strinjam ali z enimi ali z drugimi.

Problem ostaja, koga voliti, ker trenutna situacije je, če potegnem primerjavo z avtomobilizmom, da lahko izbiraš med dvema modeloma, vsak pa ima samo en paket opreme. In potem vzameš tistega, ki ima manj stvari, ki bi jih pogrešal ali bi te motile.

Mislim pa, da bi lahko trenutno stanje presekala ena oseba. Če bi se ta umaknila iz politike, bi tudi levica morala pokazati kaj več kot antijanša argumente. In desnica bi se morala premakniti od kulturnih in ideoloških bojev k temam, ki nagovarjajo več kot tistih 20% sledilcev vodje kulta.

Na žalost bo verjetno treba počakati, da biologija poskrbi za zamenjavo generacij in prečiščenje političnih idej.