Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

jonny77

Guru
16. sep 2007
13.352
2.446
113
Pomurje
Kdo je bolj grozen baba al izjava :sprasujemse:

oboje je ogabno.
Za desne malo manj

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.682
7.474
113
Kdo je bolj grozen baba al izjava :sprasujemse:

Da se to dogaja.

mistique

Guru
16. jun 2009
17.344
4.274
113
Nas lenuhe levičarje zanima, od kod bo prišel ta "universal HIGH income"? :valjamse: Je Musk pozabil povedati, da podpira tudi "HIGH" obdavčitev ultra bogatih lastnikov AI tehnologije? Zakaj ga nihče ne vpraša? :sprasujemse::valjamse:

1790843820870.png

mistique

Guru
16. jun 2009
17.344
4.274
113
A si ga probal kaj vprašati? A to iz dark weba ne dela? :evil:
1790846677896.png

Drugače pa bomo to imeli tudi mi vsak cajt, samo najprej moramo speljati projekt podaljšanja delovnega časa upravnih enot... :evil:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.541
19.282
113
Nas lenuhe levičarje zanima, od kod bo prišel ta "universal HIGH income"? :valjamse:
To moraš biti pa eden redkih, ki se to sprašuje, kapo dol. Ko se je pred časom pri nas debatiralo o UTD (univerzalnemu temeljnemu dogodku) se je o izvoru tega denarja spraševal redkokdo, marsikdo pa je to povsem resno predlagal kot rešitev za mnogo različnih finančnih težav. In na prvi pogled je dejansko delovalo kot da to najbolj podpirajo ravno taki, ki v glavnem delajo hmm... nevidna dela ali kako se zdaj že temu reče, eden ključnih medijev za posredovanje informacij na to temo pa je bila seveda revija Mladina, kako nepresenetljivo. :D

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.541
19.282
113
Npr:

mistique

Guru
16. jun 2009
17.344
4.274
113
To moraš biti pa eden redkih, ki se to sprašuje, kapo dol. Ko se je pred časom pri nas debatiralo o UTD (univerzalnemu temeljnemu dogodku) se o izvoru tega denarja ni spraševal redkokdo, marsikdo pa je to povsem resno predlagal kot rešitev za mnogo različnih finančnih težav. Govora je seveda o SLO levi sceni.
Ob vsaj enem izlivu čustev tu gor sem omenjal globalno univerzalno obdavčitev ultra bogatih. You know, so they have no where to hide :fredi:
They očitno pomeni, da sam nisem ultra bogat, ampak moja ideja ni zrasla na tem dejstvu, majkemi.

Na nivoju države pa takšna obdavčitev preprosto ni dobra ideja...Ultra bogati + lastniki tehnologije AI & robotov...vse v tej verigi zagotovo ekstra obdavčiti.
Če kdo vpraša zakaj. Ker so to ljudje, ki po lastnih izjavah ljubijo izzive! :evil:
Oh...lastne besede mi zvenijo kot žvrgolenje ptic ali paritveni ples, medtem ko bos korakam po z roso ovlaženem mahu skozi gozdiček z majhno jaso, polno cvetlic in vse diši po boljšem jutri...:valjamse:

• Haha
  • Ljubezen
Reactions: mosseero in Matey

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.849
15.553
113
kod Džej-Zija
Glede UTD jaz zadnje čase spreminjam pogled. V osnovi se mi ne zdi več tako slaba ideja, AMPAK pod pogojem, da se vsi ostali socialni transferji ukinejo. Nobenih nadomestil za brezposelnost, nobenih otroških dodatkov, popustov pri vrtcih in šolah itd. S tem bi nenormalno zmanjšali birokracijo, naredili socialo popolnoma pregledno in pošteno.

• Všeč mi je
Reactions: mistique

sousis

Guru
16. nov 2019
1.984
1.365
113
Pred ohoho leti sem sedela s predstavnicami Ministrstva za delo, družino in dom al kako se je že to takrat imenovalo... In so gospe rekle, da so imeli študije, naredili simulacije, in bi zamenjava socialnih transferjev z UTD celo prinesla prihranke, ker ne bi bilo vlog, odločanja, birokracije, itd... Ampak to je pač politično občutljiva tema (tako opuščanje birokracije kot UTD) in zato ne bodo nikoli tega naredili.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.849
15.553
113
kod Džej-Zija
Slej ko prej bo GAI pripeljala do tega, da bo postalo delo privilegij. In bo večina ljudi na UTD, manjši delež pa bo še delal in poleg UTD, ki pripada vsakemu, imel še lastne dohodke in s tem višji standard. Bolj ali manj neizogibno.