Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

zakon

Guru
16. maj 2008
8.913
902
113
toti Maribor

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.364
6.619
113
Mah žal živimo v demokraciji samo na papirju, svobodi samo na papirju, pravicami samo na papirju, pravosodstvu samo na papirju, mednarodno priznanimi mejami smao na papirju, suverenosti samo na papirju.
Dela pa se lahko kar se hoče, samo dovolj velik moraš biti.
Slej kot prej nas čaka velik reset.

• Všeč mi je
Reactions: 9999 in AndrejD

B81

22. jul 2007
38.471
11.524
113
Ni slabo, pač imajo to njihovo "domovinsko varnost"...zamisli, da bi nemčija ali UK delali enako z vsemi, ki snemajo videe z noži, kaj bodo storili z domorodci, jih deportirali...

Amerika se pač uči na Evropi. Je pa malo smešno pričakovat da zda ne bo skočila v zrak če nekdo prst pokaže izraelu, so le v žlahti...

dask

Majstr
21. sep 2023
550
611
93
"Preiskava je ugotovila, da se je Ozturkova udeležila aktivnosti v korist teroristične organizacije Hamas, ki uživa v pobijanju Američanov.

Ne vem, zakaj ji ne bi vzel vize in kaj ima s tem demokracija? Zaradi takega razmišljanja imamo štalo v EU vedno večjo. Ker smo vsi tiho, uvažamo svašta, ko ti doktorji razturijo kakšno prireditev, se pa še skriva izvor in kaznuje ljudi, ki komentirajo. Roke čez oči in ušesa, pa glavo v pesek, pa bo rešeno zgleda.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

jest5

Guru
18. avg 2007
26.403
-8.967
113
"Preiskava je ugotovila, da se je Ozturkova udeležila aktivnosti v korist teroristične organizacije Hamas, ki uživa v pobijanju Američanov.

Ne vem, zakaj ji ne bi vzel vize in kaj ima s tem demokracija? Zaradi takega razmišljanja imamo štalo v EU vedno večjo. Ker smo vsi tiho, uvažamo svašta, ko ti doktorji razturijo kakšno prireditev, se pa še skriva izvor in kaznuje ljudi, ki komentirajo. Roke čez oči in ušesa, pa glavo v pesek, pa bo rešeno zgleda.

Ja res, zakaj ji ne bi vzeli.

Ozturkova je lani sodelovala pri članku za študentski medij The Tufts Daily, ki je bil kritičen do odziva vodstva univerze na študentske zahteve, naj priznajo genocid nad Palestinci in razkrijejo povezave z Izraelom. Zaradi članka je njene podatke objavila spletna stran Canary Mission, ki zbira in objavlja informacije o osebah, ki naj bi promovirale sovraštvo do ZDA, Izraela in Judov.

Eni res sprejemate take zadeve popolnoma nekritično.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

jest5

Guru
18. avg 2007
26.403
-8.967
113
Isti tiči skupej letajo ane :aplauz:

March 27 (Reuters) - Trevor Milton, the founder of bankrupt electric and hydrogen-powered truck maker Nikola who was convicted of fraud, has been pardoned by U.S. President Donald Trump, Milton said in a social media post on Thursday.
Milton was sentenced to four years in prison in 2023 after a jury found him guilty of lying to investors about the company's technology.
"Today I was issued a full and unconditional pardon by Donald Trump himself. He called me personally to tell me," Milton said in an Instagram post.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.336
9.736
113
Ni slabo, pač imajo to njihovo "domovinsko varnost"...zamisli, da bi nemčija ali UK delali enako z vsemi, ki snemajo videe z noži, kaj bodo storili z domorodci, jih deportirali...

Amerika se pač uči na Evropi. Je pa malo smešno pričakovat da zda ne bo skočila v zrak če nekdo prst pokaže izraelu, so le v žlahti...
Ampak ti si res bedak prve vrste. Predstavljaj si, da si enkrat nekaj na FB napisal o Vučiču, al pa Trumpu, al pa Macronu...vstavi poljubno.. pol te pa v letu 2025 na parkirišču pred Ikeo v Gradcu obkolijo zamaskirani agenti in te brez razlage strpajo v zapor brez pravic, ker si kritiziral na novo izvoljeno Avstrijsko vlado.

B81

22. jul 2007
38.471
11.524
113
Ampak ti si res bedak prve vrste. Predstavljaj si, da si enkrat nekaj na FB napisal o Vučiču, al pa Trumpu, al pa Macronu...vstavi poljubno.. pol te pa v letu 2025 na parkirišču pred Ikeo v Gradcu obkolijo zamaskirani agenti in te brez razlage strpajo v zapor brez pravic, ker si kritiziral na novo izvoljeno Avstrijsko vlado.
daj se ti malo kontroliraj pri izražanju, te lahko hitro kaka kap pošlata od jeze in stresa, že itak si pretežki..

Če bi mene odpeljali, bi ga konkretno naj.... zanjo pa je to samo plus - PhD že skoraj ima, ko se menja vlada, bo zvezdnica, dobila še več privržencev, fanov, mogoče še kako odškodnino in dobro službo. nič ji ne bo manjkalo, tak da ne se jokat. zda pač pokaže da ne dovoli srat po svojh zaveznikih. Jaz lahko spim in zgleda da malo bolj vem, kaj lahko in kaj ne. Ne se razpočit :valjamse:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.336
9.736
113
daj se ti malo kontroliraj pri izražanju, te lahko hitro kaka kap pošlata od jeze in stresa, že itak si pretežki..

Če bi mene odpeljali, bi ga konkretno naj.... zanjo pa je to samo plus - PhD že skoraj ima, ko se menja vlada, bo zvezdnica, dobila še več privržencev, fanov, mogoče še kako odškodnino in dobro službo. nič ji ne bo manjkalo, tak da ne se jokat. zda pač pokaže da ne dovoli srat po svojh zaveznikih. Jaz lahko spim in zgleda da malo bolj vem, kaj lahko in kaj ne. Ne se razpočit :valjamse:
Iz posta v post dokazuješ da si zvisel, ko so pamet delili.

dask

Majstr
21. sep 2023
550
611
93
Ja res, zakaj ji ne bi vzeli.

Eni res sprejemate take zadeve popolnoma nekritično.
Lej, saj so povedal. Viza je privilegij, ne pravica. In če bi v vlogi za vizo napisala kaj takega, vize sploh dobila ne bi, tudi to so jasno povedal. Zdaj so ji jo pač vzeli. Nekritično ali ne, zame legitimno.

B81

22. jul 2007
38.471
11.524
113
Take bedarije trosiš, da enostavno ne gre. Sicer pa Trump išče take, ma okol sebe cel jagodni izbor možganskih trustov, javi se, mogoče službo dobiš
Pa ti imaš sam težavo ker ne razmisliš o tem kar slišiš, samo o tem kar se tebi zdi prav in če nekdo ne deli mnenja, je takoj butl pa sem pa tja. Imaš res pravi čut za demokracijo :valjamse:

• Haha
Reactions: jest5