Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.240
5.600
113
The one shocking mistake that led to US tourist Rene Remund’s staggering $143K bill
A US tourist has revealed the moment he received a bill of six figures after a short holiday to Switzerland went horribly wrong.
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.240
5.600
113
Danes



Aprila

"Združene države ne bodo tolerirale politiziranih napadov Mednarodnega kazenskega sodišča na naše zaveznike. Ciljajte na Izrael in ciljali vas bomo. Če nadaljujete z ukrepi, navedenimi v poročilu, bomo prekinili vso ameriško podporo Mednarodnemu kazenskemu sodišču, sankcionirali vaše zaposlene in sodelavce ter vam in vašim družinam prepovedali vstop v Združene države. Bili ste opozorjeni" Tako od Jenkijev predsedniku Mednarodnega sodišča.

Sicer, nič se ni treba bat. Zahod ima dovolj svojih sodnikov in zaveznikov, ki Bibiju ne bojo dosodili nič, pa naj ubije še milijon otrok in žensk. Namreč, oni so tam odvetniki Izraela, ne pa sodniki s povezanimi očmi, ki sodijo vsem enako.
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.240
5.600
113
V ZDA so 2002 sprejeli zakon (Hague Invasion Act), ki v primeru izdaje naloga za aretacijo za kateregakoli ameriškega vladnega delavca (vojak, diplomat, politik, tajni agent,...) dovoljuje VSE POTREBNE UKREPE, da se to prepreči. Ampak pazite, poleg ameriških to velja tudi za zavezniške (Avstralija, Egipt, Izrael, Japonska, Argentina, Južna Koreja in Nova Zelandija) in se v kongresu že na glas pogovarjajo, da mora imeti Izrael tukaj enako imunost, kot ZDA.


V kolikor bi bili nalogi izdani, to pomeni sledeče:

Act allows the president to order U.S. military action, such as an invasion of the Netherlands, where The Hague is located, to protect officials and military personnel from prosecution or rescue them from custody.