V tem primeru prav zares.
Kar se pa številke 20.000 tiče pa jih je dejansko 26.087, vključujoč april 2019, seveda. Govorim o izdanih dovoljenih za prebivanje.
Matey, nisi napisal zgoraj da govorimo o ilegalnih migrantih? Ta številka se nanaša na izdana dovoljenja za prebivanje, tukaj imaš poleg tistih nekaj prosilcev za mednarodno zaščito z odobrenim statusom tudi vse delavce, študente, združitve družin in kar je še ostalih izdanih dovoljenj za stalno in začasno prebivanje. Prosilce za azil imaš v tistih mojih drugih linkih.
Menda ja ne mislite da je bilo izdanih v treh mesecih skoraj 30.000 dovoljenj za prebivanje prosilcem za mednarodno zaščito?
In še nekaj, kar vpliva na statistiko.
Primer: delavcu iz Bosne Slovenija izda recimo prvo delovno dovoljenje za veljavnost treh let, kljub temu pa mora vsako leto znova zaprositi za enotno dovoljenje za prebivanje in delo, torej v teh letih na osnovi enega DD dobi 3x izdano ED, čeprav neprekinjeno dela v Sloveniji. Te ED imaš zavedene v statistiki kot izdano dovoljenje za začasno prebivanje.
edit:
Floki
v temah o migracijah v Sloveniji so mi že dolgo nazaj prepovedali pisati. Odgovor imaš zgoraj.
Tukaj pa še odobrene prošnje za mednarodno zaščito - glej odločanje v postopkih za mednarodno zaščito - podatek v rubriki priznan status.
http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/tujci_v_sloveniji/statistika/
Matey pač na veliko meša jabolka in hruške.
Matey
če že koristiš moje linke, potem podatke vsaj pravilno interpretiraj prosim. Upam, da boš svoje podatke v meni prepovedani temi ustrezno dopolnil oziroma popravil.