Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.748
4.176
113
GoHHmCmWMAEPVsn

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.396
9.751
113
To je samo pokazatelj da vecina itak ne razume tarif.
Vključno s Trumpovimi volilci. Ampak dajmo to zignorirat kot vedno. Trump namreč prodaja bučke svojim volilcem (uspešno, kar je naravnost fascinantno), da tarife (po slovensko carine) plačujejo tuje države.
En MAGA fanatik, ki se v štartu pohvali s tem, da je biznis owner, je kar velika zvezda na youtubu, ko kar vidiš, da rata bled pod očali in ameriško zastavo nakracano na ksihtu, ko mu prižge lučko, da bodo zanj majice s Kitajske, na katere tiska kar naenkrat predrage in bo njegov poslovni model za v smeti. Prej je mislil da bodo carino za njegove uvožene majice plačal Kitajci :valjamse:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.481
16.796
113
samo danes so prefrigranci zasluzli 10 do 15%... vceraj vlozli 100mio danes 15mi plusa za avte, picke in alko.
to je baksuz.

nancy je kraljica tu. boljša od vseh skladov.

Poglej priponko 98116
Nancy Pelosi Annual salary: $223,000 Net worth: $240 million
Evo profije :D

Imagine a president tweeting, ‘This is the right time to buy,’ then pausing the tariffs, and later happily saying how his friends made $2.5 billion and $900 million. How are Americans fine with this?

B81

22. jul 2007
38.592
11.577
113
Evo profije :D

Imagine a president tweeting, ‘This is the right time to buy,’ then pausing the tariffs, and later happily saying how his friends made $2.5 billion and $900 million. How are Americans fine with this?

Zasluzilo se je na stotine milijard, ne 3 :)

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sad

Guru
24. avg 2007
21.622
10.288
113
Dobro jih cuza. Dodatna redistribucija bogatstva od ovc k bogatim. Pravilno, naj mu ovce zrihtajo še tretji mandat.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.866
3.997
113
Ljubljana
hmpg.net
Dobro jih cuza. Dodatna redistribucija bogatstva od ovc k bogatim. Pravilno, naj mu ovce zrihtajo še tretji mandat.
"No person shall be elected to the office of the President more than twice, and no person who has held the office of President, or acted as President, for more than two years of a term to which some other person was elected President shall be elected to the office of the President more than once."

Spremembe amadmajev so precej težko uresničljive
- če bi bil sprejet nov amandma, ki bi spremenil prejšnjega (primer je 18, ki ga je zamnejal 21. 18 je vpeljal prohibicijo :) ), za to je potrebna 75% večina v senatu in kongresu + potrditi ga mora 38 držav
- na ustavni konvenciji, ki bi jo zahtevalo najmanj 34 držav, kar se v zgodovini ZDA še ni zgodilo

"Amendments do not require the President’s signature" !!