Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.081
16.228
113
Vprašanje kako bi se tole končalo, če lastnik stanoivanja ne bi bil (legalno) oborožen in bi lahko samo poklical policijo ter čakal na njihov (verjetno prepozen) prihod.

#LegalnoOrožjeRešujeŽivljenjaInPremoženje

Man shoots through door at would-be burglars posing as maintenance workers​

• Všeč mi je
Reactions: Marxon in MrDaco

B81

22. jul 2007
37.602
10.899
113
Zgledalo je skoraj kot nekaj naročenega (neki serviserji, potem pa pištole v roke).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vprašanje kako bi se tole končalo, če lastnik stanoivanja ne bi bil (legalno) oborožen in bi lahko samo poklical policijo ter čakal na njihov (verjetno prepozen) prihod.

#LegalnoOrožjeRešujeŽivljenjaInPremoženje

Man shoots through door at would-be burglars posing as maintenance workers​

Vprašanje, kako bi se končalo, če bi s streli prebil sosedova vrata. :jok:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.081
16.228
113
Res je, vprašanje kako bi se končalo. Morda se je ravno zato napadeni branil s streli pod drugačnim kotom kot direktno pravokotno glede na položaj vrat saj bi v tem primeru nedvomno šel svinec tudi v sosedovo stanovanje kjer bi potem lahko zadelo koga nedolžnega ali pa tudi ne. Je pa to v momentu reševanja lastnega življenja definitivno na sekundarnem mestu kar se tiče prioritet napadenega.

• Všeč mi je
Reactions: B81

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113

GOP Rep. Nancy Mace claims Biden family received over $50M from influence peddling scheme​

"This will go down as one of the most politically corrupt presidents and families in U.S. history," she added. "And we've got to show and prove it to the American people. We've got to show them everything that we have."

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Res je, vprašanje kako bi se končalo. Morda se je ravno zato napadeni branil s streli pod drugačnim kotom kot direktno pravokotno glede na položaj vrat saj bi v tem primeru nedvomno šel svinec tudi v sosedovo stanovanje kjer bi potem lahko zadelo koga nedolžnega ali pa tudi ne. Je pa to v momentu reševanja lastnega življenja definitivno na sekundarnem mestu kar se tiče prioritet napadenega.
pri nas greš v keho, pa orožno in vse ti poberejo v identičnem primeru
pri nas četudi bi že vstopila, jih še vedno ne moreš ustrelit, ker tvoja sila presega njuno (sta brez orožja) - edino, če bi imela orožje tudi onadva

B81

22. jul 2007
37.602
10.899
113
Recimo da sta brez. Ampak glede na njuno kriminalno preteklost in tvojo cerkveno ministrantsko, ne bi sel sedet :evil:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.081
16.228
113
pri nas greš v keho, pa orožno in vse ti poberejo v identičnem primeru
pri nas četudi bi že vstopila, jih še vedno ne moreš ustrelit, ker tvoja sila presega njuno (sta brez orožja) - edino, če bi imela orožje tudi onadva
Poglej video še enkrat, imata orožje - na posnetku pri 1min 26sec se lepo vidi pištolo v roki v modro oblečenega tipa na desni strani.

Mi je pa jasno kaj bi se dogajalo v SLO, če bi prišlo do identičnega poteka dogajanja ja, nismo mi ZDA pa še tam imaš dokaj različne pogoje, vezano na zakonodajo posamezne zvezne države pač.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
ja sej lep primer bo oni, ko je ustrelil ona "izterjevalca", ki sta ga legalno prišla oropat, tistega starega citroena. Kolk bo dobil.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.081
16.228
113
Prekoračitev silobrana, nenaklepni umor. 5 let zapora minimalno.
Oprosti ampak tole pa ne bo držalo, kakšen nenaklepni umor (oz. bolj pravilno nenaklepni uboj)? Na posnetku ni nič vidno, da bi koga ustrelil ampak, da so šli naboji skozi vrata, mimo napadalca ter v steno, napadalca pa sta - če nisem kje česa spregledal - živa in zdrava pobegnila.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.081
16.228
113
ja sej lep primer bo oni, ko je ustrelil ona "izterjevalca", ki sta ga legalno prišla oropat, tistega starega citroena. Kolk bo dobil.
Na splošno, da se vidi kaj sledi v takem primeru ja, ni pa to primerljivo z zgoraj nalepljenim videom iz ZDA kjer je šlo za nelegalno ropanje in situacijsko upravičeno varovanje lastnega življenja ter premoženja. Ne vem pa kakšna je zakonodaja v tej zvezni državi kjer se je to zgodilo tako da pa mi posledično ni znano ali je bil izbran (in več kot očitno uspešen) način varovanja tudi legalen.

B81

22. jul 2007
37.602
10.899
113
Dajte se malo pozanimat, koliko so dejansko dobili domaci morilci v zadnjih letih, preden sklepamo o 5 letih za prekoracen silobran.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
folk vidi, ampak proti ekstremni levičar struji ne moreš nič. Prepojena v vse sisteme družbe, kot mafija ali pa virus.

• Všeč mi je
Reactions: B81

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.081
16.228
113
Predrznost nekaterih res ne pozna meja... :rolleyes:

‘Porch pirate’ caught on video stealing iPad right out of FedEx worker’s hands​

• Wow
Reactions: 8888