Zakaj tok časa rabijo za nakazilo v tujino?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ali je mogoče plačati v tujino kar preko položnice ?
Da uletiš na banko s kešem in dobiš položnico, izpolniš in imaš potem vsak neko papirnato potrdilo o plačilu ?

Vem, da se da izpolniti " Nalog za čezmejno plačilo " tako da gre iz tvojega računa, zanima me če je možno tudi lepo plačati z denarjem na katerikoli banki tudi če nimaš odprtega računa tam.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ja, včasih je bilo možno da si šel na banko in tam nisi imel niti računa. Pač si izpolnil nek obrazec (gori so vsi podatki o tebi, prejemniku, BIC, SWIFT, bla bla bla) in pol ti sprinta ven neko potrdilo in je to to. Edino malo sportno je to če nimaš tam računa da lahko od zadaj pridejo kakšni stroški in ti jih potem ne morejo potegniti s TRR ker ga nimaš tam. Zato se je pač včasih plačala neka višja tarifa in je bilo to to.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Company pravi:
Večinoma je problem na tujih bankah, ne pa na naših. Dejstvo je, da tam traja, preden plačijlo spravijo na račun prejemnika. S slovenskih bak gre plačilo tja gotovo isti dan, tam pa traja in traja, ...
Pri meni je mečkala kar naša banka (NLB), ker sem po postopku, ki se ga da delno spremljat na kliku, videl, da so od sebe dali denar šele 4 dni kasneje, kot pa sem plačilo na Kliku sprožil.