Citat:
Uporabnik darjan pravi:
S tem, da se večina ljudi ne zaveda da gre največ od plač za socialno varnost, recimo PIZ pobere okoli 25%, zdr. zavarovanje pa 13%.
Kolikor sem zasledil, naj bi se tudi pokojninski in zdravstveni prispevki plačevali na VSE dohodke. Torej tudi kapitalski dobiček, itd... To pa ni več le malenkostno povišanje.Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Lahko bi jim dali dvojne davke, pa se zaradi tega nebi premaknilo nič na bolje, le nekateri pr koritu bi se še bolj pogreli.
Saj se nam v kratkem obetajo novi davki. Davek na stanovanja, davek na avtomobile (glede na izpust CO2), zvišanje davka na dobiček (prek soudeležbe delavcev pri delitvi). Vse to je že v koalicijski pogodbi. Pa mislim, da pri tej vladi tudi 20% cedularni davek na kapitalske dobičke ne bo dolgo zdržal.
Točno tako. Tukaj se full splača nalepit na sise od države in to je to (biti reven, cigan, itd.).Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Čakaj, čakaj...tole ne bi bilo ravno pametno, ker potem se več ne bi splačalo biti bogat v sloveniji in bi kapital še bolj bežal prek mej v davčne oaze..še bolj kot zdaj.
A dej ga lomt no? In to je kaj krivo? In kaj ima to veze z bogataši? Problem je v temu, da je bil sistem nastavljen v drugačni demografski strukturi. Me zanima koliko penzije bomo mi dobili. 50 EUR mesečno? Plačujemo pa?Citat:
Uporabnik reality pravi:
Ta sistem vodi v likvidnostno težave izplačil penzij...
In torej, ker so Bavčarji, itd. prišli do zastonj kapitala je potrebno VSE na počez obdavčit, namesto da bi te ''kaznovali''? Seveda, tipično balkansko...Citat:
Tudi kapitalski dobički bi se moral bolj obdavčit... ker ti naši Bavčarji, Šroti, Jankoviči, Klemenčič itd... so ta kapital dobil zastonj.........
In kaj je s tem narobe? To je ena od opcij, s katero se poigrava trenutna vlada.Citat:
Uporabnik reality pravi:
tole sem mislu
Kolikor sem zasledil, naj bi se tudi pokojninski in zdravstveni prispevki plačevali na VSE dohodke. Torej tudi kapitalski dobiček
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Kaj se sedaj dogaja... da brezposelni lastniki miljonskih nepremičnin dobivajo socialno podporo.. (mal v grobem)...