Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ksz
No, saj kmetje (bilokaterega) davka ne bojo plačali, plačali ga bodo tisti, ki koristijo njihove pridelke...
Kul... se to bodo itak tujci.
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ksz
No, saj kmetje (bilokaterega) davka ne bojo plačali, plačali ga bodo tisti, ki koristijo njihove pridelke...
V to pa ne bi bil tako prepričan. Kot subvencijo je smiselno upoštevati vsa nepovratna sredstva za namen kmetijstva. Razpisi so narejeni tako, da jih največji najlažje spremljajo, imajo potreben kader in znanje, da denar pridobijo in ustrezno poročajo. Kot smo videli v primeru rimskih term, očitno za velike projekte ni kontrole na terenu. To je samo za male kmete, kjer jim pošiljajo inšpektorje, da merijo, če je njiva zorana do konca in če je v senci drevesa obdelano (ker se ne vidi z letalskega posnetka).Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:In prvih deset prejemnikov ne dobi niti blizu 50 % vseh subvencij. Prej 5 %.
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Pišeš tako, kot da jih imaš kar nekaj v lasti.
Moja logika je drugačna. Če se v industrijski hali odvija dejavnost imajo ljudje delo, država pa kasira davke od podjetja pa še manj brezposelnih ima. Ko pa je hala prazna pa država ne kasira davščin od dejavnosti, pa še brezposelne mora živet, zato je prav, da se prazne industrijske hale dobro obdavči in skozi davek "nacionalizira" in da spet v pogon pod ugodnimi pogoji nekomu, ki bo tam nekaj proizvajal. Enako mora veljati tudi za "rezervirana zemljišča" v industrijskih conah. Če na njih raste trava jih obdavčimo. Pa seveda stanovanjska gradnja je na zemljiščih namenjenih za industriji prepovedana.
Ti bi iz enih "subvencij" šel v druge... Kdo bi pokasiral ta denar? Nekdo, ki bi prilezel zraven pri teh "javnih projektih" in "izobraževanjih".Kdo se mora izobraževati? Kaj bo potem znal? Doslej sem srečal kar lepo število ljudi, ki so čisto lepo in korektno končali dober faks, še zmeraj pa ne znajo opravljati svojega dela, ker enostavno nimajo talenta zato. Lahko jih izobražujemo še stoletja... Kar poglej naše ministrske ekipe. Vmes so se pojavili tudi širše priznani strokovnjaki z dr nazivi, vendar pravemu politiku zahodnega kova, ki ima čisto povprečno izobrazbo ne pridejo malega prsta na nogi.Citat:
Uporabnik sajkek pravi: Iz tistega denarja pa delat nacionalne javne projekte, izobraževanja na vseh področjih.
Citat:
Ksz
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ti bi obdavčil nekaj kar je v stečajni masi, ali je banka zasegla, ali se pa vsa zgodba vlači po sodišču. Kdo bo pa plačal davek? Podjetje v stečaju, banka, sodišče?????
A misliš da so prazne hale zato, ker je lastnik rekel; ne da se mi več biznisa vodit, si bom raje prašnike praskal doma ob bazenu in se mi hebe če se bo streha moje hale podrla.... daj no...