Zakaj nobeden ne priporoča Fuji fotoaparatov?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Kadarkoli kdo želi kakšno priporočilo, se mu priporočajo praktično vse znamke, razen Fuji. Ali je pri nas ta znamka tako slabo zastopana in s slabim marketingom? Ali pa je problem v kvaliteti? Glede na teste in mnenja po tujih forumih, je kvaliteta pri določenih modelih v samem vrhu.
Vaše mnenje?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Sem bil zadovoljen uporabnik Fujifilm Finepix S9600.
Odličen aparat in mi je skoraj žal da sem ga prodal.

Prodal sem ga pa zaradi prehoda na dSLR...

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Ene štiri leta uporabljam Finepix S6500fd.
Pri najboljši volji si ne morem spomniti enega samega razloga, da bi ga menjal.
Niti za dSLR (seveda je kak odbojnozrcalni "boljši", samo ne zame).

Če bi ta hip kupoval fotoaparat, bi to najbrž bil Fuji Finepix HS10.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Kolikor sam spremljam situacijo, sta problema dva - izključna izdelava samo kompaktnih digitalnih aparatov, kar pri propagiranju firme pomeni dokajšen minus in verjetno še večji problem - generalno zastopstvo v Sloveniji.
Kdo zastopa Fuji fotoaparate pa se mi niti ne sanja, včasih vem, da je bila firma na Letališki v Ljubljani...

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Zanimivo, res težko, tako pri nas, kot tudi "zunaj", najdeš kamero te firme. Mene je sicer zanimala le FinePix Z33WP, ki pa mi je v živo ni uspelo videti. Sicer pa kamere te znamke hvalijo kot ene boljših, ko gre za fotografiranje v slabih svetlobnih pogojih. Podoben problem je tudi s Pentaxom, Olympusa in Canona pa najdeš za vsakim vogalom.

In ker je lastnikov kamer Fuji malo je logično, da o njih ni prav veliko komentarjev in prepričan sem, da je to glavni razlog in nikakor ne slaba kvaliteta.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz mam 3D fuji že en mesec naročen na amazonu pa jih še zdaj ni na zalogi.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.088
5.004
113
Nuku`Alofa
Imam Finepix 8000fd in sem zadovoljen, sem pa pred nakupom kontaktiral njihovo zastopstvo pri nas pa nisem bil vreden odgovora... kupil sem ga v Nemčiji več kot pol ceneje kot pri nas...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mislim, da predvsem slab marketing. zelo slab. ker praktično o Fuji fotoaparatih ne slišim ničesar. vsaj kar se naših krajev tiče. prijateljica ima Casiota, ki dela bomba fotke, nisem mogel verjeti, pa sem hotel takrat pred časom tudi zase dobiti nekaj takega, ampak se Casiota praktično ne dobi - tudi prijateljičin Casio je bil kupljen v tujini (Finska).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Slovenija je premajhen trg, da bi se splačalo vse pripeljat k nam. Za nas je dovolj canon in volkswagen. Mentalno in ekonomsko.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Kolikor sam spremljam situacijo, sta problema dva - izključna izdelava samo kompaktnih digitalnih aparatov, kar pri propagiranju firme pomeni dokajšen minus in verjetno še večji problem - generalno zastopstvo v Sloveniji.
Kdo zastopa Fuji fotoaparate pa se mi niti ne sanja, včasih vem, da je bila firma na Letališki v Ljubljani...

a fuji ne dela več S serije dslr na nikon osnovi?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik stieber pravi: a fuji ne dela več S serije dslr na nikon osnovi?
Tega pravzaprav ne vem, vem pa, da Fuji DSLR-jev ni več v prodaji pri nas in tudi ne v bližnji soseščini.
Vsaj na Geizhalz-u jih nimajo zapisane, morda je kje kljub vsemu še kdo, ki jih prodaja. (če so še v proizvodnji)

LP

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Jaz jih pa v Italiji kar videvam, izgleda, da je res slabo pošlihtano z marketingom in zastopniki po določenih državah.
Jasno pa je, da pri nas zastopnik, ki prodaja mašine za razvijanje fotk, ki so v rangu 100.000,00 EUR in več, nima glih interesa, da bi se ukvarjal z drobižem, kot so fotoaparati. Res škoda.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Slovenija je premajhen trg, da bi se splačalo vse pripeljat k nam. Za nas je dovolj canon in volkswagen. Mentalno in ekonomsko.

S tem se pa strinjam milijon %. Zelo dobro povzeta miselnost večine Slovenceljnov. Povdarjam "večine", ker izjeme tudi obstajajo (da me ne bo kdo na križ dal)
cheer.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.059
113
Jst imam fuji q1 digital s katerim je bilo narejenih cca. 20.000 fotografij (pri DSLR zaklop crkne že 2x pri takem številu fotk). Še vedno dela čeprav je potreboval nekaj home made modifikacij ...

Q1 digital:
fujiq1_front.jpg

.. po dobrih izkušnjah s tem fuji malčkom sem kupil Finepixa S5600 s katerim je bilo do sedaj narejenih tudi okoli 10k fotk pa ni še nič crknilo. Sem se pa odločil za tega "kompakta" zaradi legendarno majhnega šuma pri visokih ISOtih + zaradi zaprtega objektiva.

Torej Fuji v razredu mace boljših kompaktov dela precej samosvoje fotoaparate, ki imajo precej specifičnih prednosti pred konkurenco. Večina tega ne pozna in zato raje kupi kaj drugega (kjer so megapiksli v "akciji" in petorna stabilziacija slike in-the-box).

V DSLRju mislim da ima fuji od vedno ogrodje in objektive od nikona, medtem ko ima "pamet" in senzoriko svojo. V določenih profi sferah je fujia kar dosti prisotnega. Vem da delajo tudi par 10k EUR vredne fotoaparate za rentgenske slike, IR (toplotni) spekter itd.!

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
sam jih toplo priporocam kogarkoli srecam
smile-1.gif
vendar bi vsi imeli za ceno hibrida dslr. Ko pa pride do dokupa objektivov pa jokajo :D

Sam sem imel 6500, 9600, sedaj pa uporabljam s100fs
wink-1.gif
za moje pojme zelo dober kompromis predvsem za nekoga, ki slika vsega po malem, ok makra, do krajinske fotografije, do portretov, predvsem pa zelo dober popotniski fotoaparat, kjer se znebimo problema prahu in ostalih delcev predvsem pri menjavi objektivov.

Sem imel tudi ze canona d40. Sicer priznam, da je kvaliteta slike cisto iz druge galaksije, sploh ko gremo cropat , vendar pa za primerljiv razpon objektivov vsaj 2keur drazji
wink-1.gif

Lp m.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.221
4.750
113
Imel Fuji S9500 in bil zadovoljen, ampak, DSLR je daleč pred tem....

Problem zastopanja je v tem, da to podjetje trži Fuji stroje za razvijanje in potrošnjo le tega, ker tukaj so oni zelo močni,
žal pa nimajo izkušen in ustrezne politike za trženje consumer produktov, kot so fotoaparti ipd....

l.p.