Zakaj neketere spletne strani takoj zaprem..

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.368
9.622
113
EU
...zato ker obvestilo o kukijih imajo čez pol strani in nimajo možnosti "zapri" Levi programer ali kaj drugega?
Poglej si to "Ytbnd" , ker ti imaš spodaj ta link v podpisu.

gvi-Captur.jpg

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Levi programer nima nič s tem, ampak marketinški oddelek. Bolj je vidno/moteče obvestilo, večja je možnost, da bodo uporabniki kliknili 'v redu', s čimer pridobiš na obisku strani.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
kaj je pa narobe s temi tremi knofi, ko jih vidiš? Verjetno vsi zaprejo obvestilo.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Sem odpru to stran in jaz sem imel viden x. Verjetno ve kriv programer, ker ima x na fiksni širini in se ta skrije, če imaš preozko okno.

Tale gonja proti cookijem je popolnoma zgrešena. Efekta nima nobenega. Sledijo ti lahko na n načinov. Z blokado cookijev so dosegli samo to, da ne bodo več uporabljali naj enostavnejše metode, na katero lahko dejansko vplivaš tako da nastaviš brskalnik, da redno briše cookije. Nadomestile ga bodo pa metode, na katere nimaš nobenega vpljiva in nimaš možnosti, da se "resetiraš".

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Aja. Vseh cookijev ne moreš blokirati. Če zapreš opozorilo z x-om stran še vedno uporabja vse tracking cookije od oglaševalcev, in socialnih mrež. Če želiš te blokirati, moraš izbrati "omejujem piškotke" in odklukati vse, ki jih ne želiš (opt out).

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Je ja. Cookiji se ne uporabljajo kar tako zaradi lepega. Če so nujno potrebni za delovanje strani jih ne moreš kar tako blokirati.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.368
9.622
113
EU
Ni "zapri" križeca na desni strani okvirja. Če z drsnikom premaknem v desno, se premakne slika napis o kukijih pa ne. Menda je delan v rezoluciji 640X320..
hysterical-1.gif

Od spletne strani želim enostaven in hitri vpogled, ne da moram kljukati nekakšne vprašalnike, preden hočem kaj pogledati.
Sledljivi programi me tukaj ne zanimajo, ker ima določeno v splošnih nastavitvah Firefoxa:

t1m-CapKuk.jpg

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Lažna varnost! Vse to ti čisto nič ne pomaga. Če ti nekdo želi slediti, ti bo tudi kjub vsem tem pluginom
evil.gif
In z blokado cookijev so dosegli ravno to, da se bodo posluževali metod, ki se jih ne da blokirati.

Verjetno imaš povečan dpi za fonte (large fonts). In se proporcije "pokvarijo"
2138831-2014-12-2119_59_44-Delo.png

Priponke

• 2138831-2014-12-2119_59_44-Delo.png
    2138831-2014-12-2119_59_44-Delo.png
    85,6 KB · Ogledi: 123

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.368
9.622
113
EU
Tukaj se ne gre za nevem kakšno varnost. Bolj za praktičnost. Plugini so za blokiraje nadležnega nalaganja videov in nevem kakšnih skript, ter mi omogočajo da hitro pregledam samo tekst nekaterih strani. V kolikor je stran zanimiva, kliknem "začasno, ali trajno omogoči" in temu podobno. Torej me ne zanima kljukanje in reševanje okencev križank. Križankar kupujem za ženo
evil.gif

Tukaj je primer strani kako mora biti izdelano obvestilo o kukijih. Eni imajo še boljše rešeno, ko nič ne klikneš, napis čez nekaj sekund ugasne
zmaga.gif

llh-Cabbpt.jpg

Drugače to stran o Citroenu normalno bereš kljub zgornjem obvestilu v črnem traku. Ni treba nič klikat.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.050
3.564
113
41
Lj
To je tako kot energetske izkaznice. Obe stvari ne koristita nobenemu razen birokratom, še en način davka dejansko.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Levi programer nima nič s tem, ampak marketinški oddelek. Bolj je vidno/moteče obvestilo, večja je možnost, da bodo uporabniki kliknili 'v redu', s čimer pridobiš na obisku strani.

V bistvu ne pridobis prav nic z obiskom strani (kvecjemu nasprotno... tako kot Gonzo jih veliko zapre tako stran
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Ni "zapri" križeca na desni strani okvirja. Če z drsnikom premaknem v desno, se premakne slika napis o kukijih pa ne. Menda je delan v rezoluciji 640X320..
hysterical-1.gif

Od spletne strani želim enostaven in hitri vpogled, ne da moram kljukati nekakšne vprašalnike, preden hočem kaj pogledati.
Sledljivi programi me tukaj ne zanimajo, ker ima določeno v splošnih nastavitvah Firefoxa:

t1m-CapKuk.jpg

Za to se moras pa "zahvaliti" tisti, ki pisejo zakone in ne lastnikom speltnih strani ...
rolleyes-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Eh, delaš slona iz mušice. Ko so ti pred uvedbo direktive vsi zapisovali cookije brez tvoje odobritve, pa niti pomislil nisi na to.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

V bistvu ne pridobis prav nic z obiskom strani (kvecjemu nasprotno... tako kot Gonzo jih veliko zapre tako stran
smile-1.gif

Hmmm, sem mislil, da delaš za mobile.si, pa da veš zakaj je obisk strani pomemben.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Aja. Vseh cookijev ne moreš blokirati. Če zapreš opozorilo z x-om stran še vedno uporabja vse tracking cookije od oglaševalcev, in socialnih mrež. Če želiš te blokirati, moraš izbrati "omejujem piškotke" in odklukati vse, ki jih ne želiš (opt out).

V bistvu je po zakonu opt-in. Torej po defaultu ti ne sme nič podturiti (razen mogoče kak sejni cookie, ki je vezan na domeno strani - ta namreč ni sporen).

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Splet (spletne strani) je postal eno samo ljubo teženje.

Težijo, sprašujejo, anketirajo.
Kodeki pa so itak vsak teden novi. Kolega, ki ima kar resen video studio, pravi, da kodek spiše vsak, ki nima kaj početi, oziroma ki ima 5 minut časa. In s tem hebe uporabnike.

Oni (programerji?) mislijo, da s tem uporabnike privežejo nase in da se gredo z obiskovalci neko "interaktivnost", za kar naj bi jim bili uporabniki celo hvaležni.

Kako bi bilo, če bi mi trgovka iz Mecatorja vsak dan nekajkrat pritežila na vrata stanovanja in bi mi vsakič nekaj ponujala, ali pa želela, da izpolnim nek vprašalnik? Vsekakor bi jo porinil po stopnicah in bi končala na urgenci.

Neumnost ljudi je izgleda res neomejena, vprašanje pa je, če je neskončna tudi njihova potrpežljivost...

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

Hmmm, sem mislil, da delaš za mobile.si, pa da veš zakaj je obisk strani pomemben.

V bistvu vem zakaj je obisk pomemben... ampak to nima zveze s tem... Mobile.si je ljubiteljski projekt... in ne delamo zato, da bi statistika prikazala vecje stevilke
smile-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Tele piškotke si je izmislila Musarjeva ko je bila še na Uradu za varstvo osebnih podatkov.
Ona je pred nekaj leti tudi uvedla, ko so morala vsa podjetja, tudi mikro podjetja, izdelati Pravilnik o varstvu podatkov. Številni so jih izdelali (neumno) in plačevali ogromne zneske za izdelavo, ko je Gospodarska zbornica tik pred uveljavitvijo dosegla spremembo zakona.

Takim ljudem, ki pridejo na položaj za 4 leta ali manj, bi bilo potrebno na nek način preprečiti, da bistveno vplivajo na življenje normalnih in poštenih državljanov s takimi populističnimi in dragimi potezami.

Tudi nikjer se ne ve, ali je v ozadju kaj drugega: Primer Thaler.