Zakaj mi pri pisanju kurzor skače naokrog

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.740
105
63
Torej, recimo ko pišem neko sporočilo na forum mi kurzor sredi pisanja skoči drugam in če ne gledam na ekran kar naenkrat pišem tekst na drugem koncu. To se dogaja povsod - na tem forumu, na emailu.si, Najdiju...
Pa ni fore, da se stran nebi do konca naložila, nekaj drugega mora bit.

Aja, imam pa firefox-a če je to krivo?

iskalec

Pripravnik
30. avg 2007
78
1
8
Kakšna pa je miška?
Včasih se kaj takega dogaja pri kombinaciji cenejše optične miške in določene vrste podloge za miško. Zamenjaj podlogo - lahko poizkusiš tudi z navadnim belim papirjem.
Če je brezžična miška, preveri stanje baterij. Lahko pa da jo je potrebno očistiti (uporabiš vatirano plčko za ušesa).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A to skače miškin kazalec (puščica) ali oni za tekst (ponavadi oblike črke I) ?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
To se ti predvidevam dogaja na laptopu, aneda?
grin1.gif

Izklopi touchpad (če imaš to funkcijo, mnogi jo žal nimajo), ali pa imej kurzor vedno desno spodaj, tako da tudi če se ti klikne, ti bo itq na konec teksta postavilo...

lp
Peter

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.740
105
63
Takole je:
- miška brezžična Logitech (invisible optic), baterije nove
- uporabljam laptop Acer aspire 5520
- skače mi kazalec I, včasih se pa cela stran premakne

Zakaj naj bi do tega prihajalo? Sem poskusil z varianto, da je kurzor čisto desno spodaj, pa to ne pomaga
frown-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Sej ti pravim... verjetno ni fora v miški ampak v touchpadu. Zanalašč nisem napisal, tudi jaz imam acerja in imam isti problem, včasih skoči, če pridem preblizu s prsti, čudno pritisnem v bližini... acer pač, probaj izklopit touchpad (če je isto kot pri mojem iz serije 5020, Fn+F7), pa povej če bo bolje?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem že na začetku pomislil na touchpad, pa nisem nič napisal, ker se mi je zdela to preveč očitna stvar... Če ti na laptopu skače kazalec naokoli ko tipkaš je rešitev zelo zapletena
rolleyes-1.gif

Hvalabogu ima moj HP zraven touchpada tipko za vklop/izklop.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Je mogoče kakšna rešitev, brez, da izklopim touchpad, ker me moti, da morem vedno, ko miško priklopim not touchpad vgasnit. Samo pa more biti neka druga finta, ker jaz nisem sploh blizu z roko, pa preklaplja!

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.740
105
63
Tudi pri meni je FnF7 - sem izklopil zadevo in med pisanjem tegale posta ni bilo problemov.
Upam da je to rešitev, hvala
smile-1.gif

Je pa zanimivo, ker je tole moj četrti laptop v in pri nobenem drugem nisem zaznal tega problema
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če nikoli ne uporabljaš touchpada pa ga odstrani v upravitelj sistema.

Jaz sem touchpad v štirih letih uporabil enkrat ko sem imel vse 3 USB-je zasedene.