Zakaj je tako težko kupit motor/scooter v letu 2025

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.490
456
83
Ljubljana
Ali imam samo jaz to težavo ali jo ima še kdo drug. Prodal sem svoj stari motor (Aprilia SR 125 GT sport ABS) - prodana hitro in za dober denar. Imam denar, nimam pa na trgu motorja, ki bi ustrezal mojim željam.

Očitno je lažje prodati motor kot kupiti.

Aprilie ne bi več, ker je Made in Vietnam in se pelje kot tipičen azijski moped. Ni slab ni bilo težav, ampak od skuterja pričakujem več. Če jo primerjam z žensko, bi rekel da kot ena ki je res zvesta v razmerju, ampak nima riti nima jošk, pa še tak neituzjastičen blojob ti daje enkrat na teden (dvakrat če je rojstni dan). Prej sem vozil v službo Aprilio SR 50 navito -. italian se je vozil bolje. (Mogoče me daje nostalgija za Gilerami Runerci , Aprilia SR 1 gen, Sonici, Leonardoti, NRG-ji....)

Gledal sem Italjet Dragster, sem ga že skoraj kupil lani, ampak so mi ga vsi odsvetovali da ima slab rajdni krog, pa mašina je neka kitajska, so kasneje deli problem. Servisa za Italjet ni nikjer, garancijo da ti bo kdo speljal pozabi... (Pleško v Brezovici ga ne drži več sploh). Motor mi je za pogledat brutalen, ampak se bojim da je ta motor kot ženska z veliko make upa, dobro ritjo in umetnimi baloni, jaz pa redno hodim plavat na bazen... :)

Kitajca res ne bi, sem pripravljen več plačat.

Ali ima kdo kak nasvet?

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in novaa

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.529
7.830
113
pri taščici
Ne prides do mb z njim. Vsaj ne po AC. Sem mislil da ta rabis bolj za okol lj.
Se strinjam, polnilec je prepocasen.
To bi moral filat na avtomobilskih polnilnicah
Recimo z 32A, kar bi pomenilo filanje manj kot eno uro.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.542
5.171
113
Woke... :eek:....

Drugi časi.....

Kaj pa drugega? Če je poštarska SHA300/350 wannabe raketa za vozit....pri 29KM z 350ccm...
Se upaš sploh vozit 120+ km/h v položaju sedenja na wc školjki?

Navadna 90s Cagiva Mito Yamaha tzr 125ccm 2T se mim tega odpelje po tazadni

Mulci v 90s bi se takmu zadušenem motorju smejal.....fotri 2025 pa uuuu kaka raketa... če to ni pomehkuženje in manjko testosterona?

sad

Guru
24. avg 2007
22.219
10.935
113
Me zanima koliko časa bi trajalo, da bi fotr to Cagivo fuknal v grm in šel po pomehkužen skuter.
Ker eno je 60 kilski mulc, ki mu je v glavi le biti glavni džek na vasi in se vozit od kafiča do kafiča, drugo pa 100kg fotr, ki ga že matra hrbet in še kaj drugega in bi šel še na kakšno daljšo vožnjo.
Brez, da bi vsak vikend šraufal.
Just saying.

In ja, tudi jaz bi imel Cagivo za se zapeljat parkrat letno en krog, to je pa to. Ne pa za dailya.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

luka51

Guru
16. avg 2007
15.116
6.409
113
Jebeš 2t nostalgijo ki je samo to, nostalgija.
Ta 300 (ali pa 125) kubičn woke skuter bo delal in delal, praktično brez stroškov in to je to kaj človek rabi za v službo in po opravkih. Delno te bo zaščitil pred hladom in mokrim. Pod sedežem bo požr laptop ali pa nakup v trgovini. Spil ne bo praktično nič. Po vožnji ne boš smrdel. Gre pa še vedno več kot dovolj za normalno vožnjo. Prideš stisneš gumb in odpelješ neglede na temperaturo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.542
5.171
113
Point ni bil tolk o cagivi mito....

Da boš razumel.....Piaggio Liberty un poštarski....125ccm 2T

Al pa Runner 125/180ccm....vložiš 100-150€ v friziro.... če si mal handymana še doma zastonj skp zložiš....pa se vse to odpelje mimo te SHA350i za šalo....vrez da kaj crkuje na tedenski ravni....

Po takih mestnih motorjih sprašuje OP...
Kam so šli....ne da si sedaj kupuješ 500ccm 700ccm skuterske krave da se sploh kam premakneš

luka51

Guru
16. avg 2007
15.116
6.409
113
Kakorkoli obračaš boš 2t (sploh predelan) skuter šraufal. Kako friziro za 100-150€? Ni to 2t leta 98. Za 100€ ne dobiš nič.
Ma mi na misel ne pride 2t skuter za vsakodnevno uporabo (če bi se dalo nove kupit)
Pa spet govoriš o nekih fiktivnih motorjih. Ki boš 2t runnerja dobil? Oziroma ga za tako ceno kot da je nov, pa še jurja moreš not dat. Pa vse kaj je 2t je staro in zgonjeno. Minli so časi 2t motorjev že zdavnaj.

Zaj če se ti lubi kar izvoli.
poštarski liberty (vsaj tak ki je še živ) je 4t.

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in sad