Zakaj je folk tak hudobn?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
V petek sem imel doma manjšo čago, sicer nič velikega 12 folka malo čagira in pije, in se mi je nabralo zelo dosti
steklenic od piva, vina, kokakol,... Vzamem 5 vrečk in jih dam "eno v drugo" da je zadeva močnejša in zbašem miljon
steklenic v to orgomno črno vrečo. Zadevo komaj privlečem do avta, jo nabašem v kuferam in veselo k prvemu
večjemu smetnjaku, ker ta "naš" je bil poln. Zbašem vrečo v ta ogromen keson pri blokih, z nožem prerežem vrečko in
jo izvlečem ter odvržem k plastiki. (pri smeteh vedno sortiram v nulo)
Se spomnim, da še mam neke plastenke od vod po avtu in še te začnem vlečt izpod zicev, ko se pojavi smešen možakar,
ki mi začne najedat kdo mi je dovolil tukaj odlagat smeti. Prvo ga gledam če se dela norca, pa ga vprašam če rabim
posebno pisno dovolenje da v keson vržem smeti, ki so še skrbno sortirane povrhu. Mi začne najedat, kdo sem.
Čist presenečen gledam WTF., ampak ker se nemislim skirvat pred nikomer mu povem da mu ne izdam imena,
če bi pa kaj rad je pa tam moj avto na katerem je reg. tablica in me naj prijavi al kaj bo že mislil... Pol si začne kao
zapisovat na roko s kulijem tablico, jaz se začnem pakirat v avto, in mi reče "Sem od snage, veš", jaz pa sem mu v istem
trenutku odgovoril "Se ti vidi da smeti pobiraš.", zaloputnem z vrati in odpeljem.

Pa kaj pri p*čki materni je folku da v nedeljo popoldne najeda kr enemu folku kam se odlaga smeti. Pa na kraj pameti
mi ne pade da grem nekoga gušit, boljše da jih vrže tukaj kot pa v prvi gozd.

Pa nevem od kod mu ideja da nesmem tu odlaga smeti, glede nato da je to v sklopu ene 5ih blokov, lahko bi bil bilokateri
stanovalec.

Sej pa če plačujem snago, lahko mečem svoje smeti v bilokater smetnjak od snage, al se motim?

Dajte folk se malo skulirat, pa ne gnjavit prvemu za prazn qrac, tam na svoje babe pazite da vam jih kak junec ne povozi,
pa se brigajte za sebe.

Mater mi je zaj lažje pri duši.
smile-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Ma ne se sekirat no. To so kakšni rahitični upokojenci k zjutraj ustanejo ob 7v nedeljo in gledajo čez okn z daljnogledom, kdo kej narobe dela.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Odlagaš lahko samo v svoj smetnjak za ostale/biološke odpadke. Odlagaš pa lahko v katerikoli smetnjak za ločeno zbiranje. Če praviš, da ločuješ, si sigurno metal v smetnjak za plastenke, torej lahko vsipaš plastenke v kateregakoli (ker vsi, ki plačujejo Snagi posredno plačujejo za njihov odvoz).

Fora pa je v tem, da se smetnjaki od ostalih odpadkov hitro napolnijo, če hočeš večjega plačuješ za smeti več. V MB tega problema ne opaziš toliko, ker pobirajo večinoma 1-2x tedensko, v Ormožu pa recimo pobirajo na 14 dni in dokler ni bilo zabojnikov za ločeno zbiranje, smo imeli vedno probleme, ker nismo spravili vsega v smetnjak (pa imamo največjega).

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
jaz pa sem mu v istem
trenutku odgovoril "Se ti vidi da smeti pobiraš.", zaloputnem z vrati in odpeljem.

Haha, če si si res to tako na hitro spomnil rečt, pa vsaka ti čast.. al pa tista: "kar nariši si ga, kupit si ga itak ne moreš"
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
jaz pa sem mu v istem

Haha, če si si res to tako na hitro spomnil rečt, pa vsaka ti čast.. al pa tista: "kar nariši si ga, kupit si ga itak ne moreš"
grin1.gif

To sem mu hotel rečt na vsak način, ampak posledično mi je sam k temu pomagal...

Ker ko mi nekdo začne "kaj veš kdo sn jaz" al pa "jaz sn od XY ustanove" mam vedno kaki bliskovito hiter zaključek na zalogi...
Sploh pa ko mi nekdo po krivem teži,...

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
ti plačaš za odvoz samo iz SVOJEGA smetnjaka in ne vseh v slo
bonk.gif

Ja in če je lokalni smetnjak za steklo popolnoma poln, jaz pa tisti teden nisme odvrgo niti ene steklenice,
plačujem snago za koga? Na 15 smetnjakov v vrsti, kjer je skoraj tisoč stanovalcev na kupu, bodo moje smeti
kot kapljica v morje. Večina ljudi bi vrečko enostavno postavla polek smetnjaka in se jim fučka če je to prav ali ne,
sam sem barem našel prazen keson.

Al naj peljem na snago pa še enkrat plačam prispevek snagi?

Pol pa ni čudno da so gozdovi polni pizdarij.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

To je ravno tisto zakaj so gozdovi polni, ker kljub miljaužnt obvestil v medijih ljudje še vedno ne vedo, da ločene odpadke na vseh smetiščih po SLO brezplačno prevzamejo. Pa tudi če imaš 50 ton plastenk.

Prav tako elektroniko, nevarne snovi itd.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
bonk.gif

Ja in če je lokalni smetnjak za steklo popolnoma poln, jaz pa tisti teden nisme odvrgo niti ene steklenice,
plačujem snago za koga? Na 15 smetnjakov v vrsti, kjer je skoraj tisoč stanovalcev na kupu, bodo moje smeti
kot kapljica v morje. Večina ljudi bi vrečko enostavno postavla polek smetnjaka in se jim fučka če je to prav ali ne,
sam sem barem našel prazen keson.

no pa poglej ta primer. center LJ ali recimo center MB, neka hiša ima zunaj smetnjak in vsak ki gre mimo, vanj vrže en papirček. čez čas se nabere poln smetnjak. kdo ga bo plačal? lastniki hiše. bi ti tako plačeval smeti? ne bi ne.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Ampak če je on vrgel smeti v t.i. ekološki otok, potem mu ne more nihče gnjavit da ne sme tja metat ker kao ni njegovo (seveda pod pogojem, da ni metal napačnih stvari v kante).

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
če prov vem, imajo eni bloki svoje take smetnjake. drugače pa če gre za tak javni smetnjak, pa mu nej ne bi smel težit.

me pa zanima kaj dosežejo s parimi takimi smetnjaki, če so recimo štirje za nekej 100 ljudi?
confused-1.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Js sem pa mel eno podobno izkušnjo v nedeljo. S prjatloma pijem kofe, pa mi povesta da sta ravno misla it na belvi (nad tivolijem - lj) ker rabi punca eno mal lepšo sliko. Sem reku grem zraven ker mam cajt. Pol pa parkiram, gem peš po štengah tam daleš se onadva že slikata pa zagledam še enga kolega z ženo in vozičkom tam. Pa stopim bližje začnemo čvekat, pol minute od tega pa prideta kolega in njegova punca kot polita cucka in se postavita zraven. Za njima pa en besen klošar!
Da je bajta njegova da nimamo tu kej iskat, kaj delamo tle z oskimi zenicami... Uglavnem čist je znoru, js sem pa mislu najprej da se zajebava neki... Še nikol mi ni nobem u življenju tko grozil. Js sem bil tko presenečen, sem sam gledu pa se smeju.
Besni klošar je bil pa tko ene 20 kil lažji kot jaz, pa za 2 glavi manjši, z razbitim nosom. Uglavnem mal je pizdu pol je pa opazu da ga ne jemlje noben resno pa je šel.
V nedeljo je blo res neki čudnega...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
Citat:
bonk.gif

Motiš se. Smetnjaki za ločeno zbiranje odpadkov so javni in postavljeni na javno dostopnih mestih in tako namenjeni kateremukoli odlagalcu. To pa preprosto zato, ker so sortirane smeti zaslužek same po sebi, in Snaga nikomur tega ne zaračunava, ker itak z to surovino zasluži.

Pri nas v vesi imamo na 2eh lokacijah postavljene te kesone, ki so na občinskem zemljišču. Škoda samo, da južnjaki, ki jih je pri nas precej, nikakor ne razumejo smisla ločevanja odpadkov in v kanto za papir mečejo prav vse kar jim pade na pamet
10.gif
.