Zakaj ima mobitel tako drage GSM/UMTS aparate?

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
http://www.simobil.si/sl/mobil...=filteredPhones
Mobilni telefoni za naročnike - Si.mobil d.d.

http://www.mobitel.si/slo/Ponudba/GSMnarocniki/Akcijeinnovosti/GSMmobiteli.asp
Mobitel d.d.
http://www.mobitel.si/slo/Ponudba/GSMnarocniki/Akcijeinnovosti/UMTSmobiteli.asp
Mobitel d.d.

Jaz sem pred kratkim vzel pri simbolu w810i za 50 evro mobitel je zelo praktičen, uporaben, mislim vse tisto ima, kar sem si žele in to SAMO ZA 50 EVROV + 24 mesecev vezava (naročnina 5 evrov, mobitel 5,99 evrov).
Sem mislu pri mobitelu vzet telefon, toda, ko sem prišel na njihovo spletno stran in pogledu cenik joj kako so dragi za podoben aparat bi odštel krepko čez 150 evrov.

Zakaj ????

Kaj je zdaj to?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Prvo, w810 je že malce strejši model, zato verjetno tudi nižja cena in drugič, na Simobilu si se zavezal za dve leti, na Mobitelu bi se pa za eno leto
tongue-1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
In tretjič - pri Mobitelu bo stvar delala tako kot je treba, kar za Si.Mobil ne morem trditi. Roko na srce - Si.Mobil ima neprimerno slabšo pokritost (Bitch se bo sicer tule vmešal, ker ga bo zabolelo) kot Mobitel. Imam bratranca na simobilu, ki je doma v Kosezah, torej v Ljubljani in kadar je v pritličju hiše mu zadeva tako trokira, da se je nemogoče pogovarjat. Aja, pri meni doma ima mobitel signal do fulla, simobil pa ima tri črtice - ko nekoga pokličeš pade na nulo in vrže ven. Tako da - kar se tega tiče se bodo morali na si.mobilu še malce potruditi. Aja, sam imam Si.Mobilovo VIP kartico, kjer imam hudo ugodne pogovore in nič naročnine, vendar je ne morem uporabljat. Ker sem pač doma nedosegljiv.

Nazadnje urejeno:

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Ma daj nehi, mobitel je začel srati na veliko.Upam ,da jih bo pamet srečala kot njihove naročnike, ki so se prešaltal k simobilu in tušu.Saj vem da je mobitel oh in sploh sam tko negre naprej.(klice plačevati dražje,ukinili so vse svoje ugodnosti-umts,1gb prenosa pod.,... telefoni dragi kot 100 mater.)Da bom jaz plaču telefon 330€ pri mobitelu a isti aparat ga npr kolega kupi pri tušu za 1€ pa še klice ma cenejše,sms,mms,..)Ni več logike.Še strank mi neuspe več pripričati da naj ostane na mobitelu ali pa naj sklene rajš naročnino pri mobitelu kot pri simobilu.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Simobil to so eni heci ja, mami kdajbodi zaračunajo neke klice iz tujine pa sploh tujini blizu ni. Doma sredi maribora pa kličeš pa številka nedosegljiva, čez 5 sekund pa normalno zvoni, ali pa par sekund zvoni potem pa odzivnik pove da je številka nedosegljiva, če se pogovarjaš sredi pogovora prekinja linijo, wtf? in to konstantno že nekaj let, že menjala telefone vmes tako da ti niso krivi. Telefoni zaklenjeni in z glupimi vodafone meniji (keri pač majo) in 24 mesecev vezave, ni čudno da so poceni.

Velika večina jih je na mobitelu, če grem na simobil nimam skoraj nobenega za klicat v svoje omrežje kar je avtomatsko dražje. Ima pa Planet zastonj, med vikendi in prazniki SMS in MMS za 1 cent, vse to kar veliko uporabljam,tiste ki kličem pa kličem tak napol zastonj.Edino tistim telefonom ki so že malo starejši bi pa res lahko cene znižali (kdo bo nokio e50 danes kupo za 187 €?) ne pa da ostaja ista kot leto in pol nazaj.

Nebi o tehniki, ampak več kot milijon ljudi pri enem opreateru pove da so z njim zadovoljni. Ostali kekci pobirajo samo drobtinice.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Čaki mal, če hočeš cenej klicat vzameš opcijo mobilni plačuješ naročnino okol 6 evrov tok kot pri mobitelu.
Pri meni lovi skoraj simobil bolje kot pa mobitel. Brat je na mobitelu jaz pa na simobilu in imam pred hišo rekordnih 4 signala brat komaj enga pa še cenej mobitele imajo.
lp

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Brat je na mobitelu jaz pa na simobilu in imam pred hišo rekordnih 4 signala brat komaj enga pa še cenej mobitele imajo.
lp

hysterical-1.gif

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

Citat:
Uporabnik zajfa pravi:

Brat je na mobitelu jaz pa na simobilu in imam pred hišo rekordnih 4 signala brat komaj enga pa še cenej mobitele imajo.

lp

hysterical-1.gif

Halo, če sem pa v hribih doma in do zdej nisem imel še nikoli od kar imam mobitel pred bajto 4 signale.

Pred parimi leti pa sem mogu 100 m tečt na hrib gor, da sem lahko telefonaru, ker ni v bajt blo signala.

Vam je že lahko k ste mestne srajčke in mate skor skoz vse signale, jaz pa po bajt skačem k opica in lovim signal, hvalabogu imam sedaj mir in lahko lažje telefonarm

lp

Nazadnje urejeno:

frika

Pripravnik
2. okt 2007
43
0
6
Če greš pa hodit v hribe, si pa s Simobilom sploh zgubljen ... Moj frend ma zdaj 2 telefona - enga za dolino in je Simobil, druzga za hribe še zraven, je pa Mobitel ... Sam zato, če se mu kaj zgodi. Če to ni absurd. No, men na kraj pameti ne pade, da bi nosila okol 2 telefona, čeprav nisem zmer hepi z Mobitelom ...

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Simobil to so eni heci ja, mami kdajbodi zaračunajo neke klice iz tujine pa sploh tujini blizu ni. Doma sredi maribora pa kličeš pa številka nedosegljiva, čez 5 sekund pa normalno zvoni, ali pa par sekund zvoni potem pa odzivnik pove da je številka nedosegljiva, če se pogovarjaš sredi pogovora prekinja linijo, wtf? in to konstantno že nekaj let, že menjala telefone vmes tako da ti niso krivi. Telefoni zaklenjeni in z glupimi vodafone meniji (keri pač majo) in 24 mesecev vezave, ni čudno da so poceni.

Velika večina jih je na mobitelu, če grem na simobil nimam skoraj nobenega za klicat v svoje omrežje kar je avtomatsko dražje. Ima pa Planet zastonj, med vikendi in prazniki SMS in MMS za 1 cent, vse to kar veliko uporabljam,tiste ki kličem pa kličem tak napol zastonj.Edino tistim telefonom ki so že malo starejši bi pa res lahko cene znižali (kdo bo nokio e50 danes kupo za 187 €?) ne pa da ostaja ista kot leto in pol nazaj.

Nebi o tehniki, ampak več kot milijon ljudi pri enem opreateru pove da so z njim zadovoljni. Ostali kekci pobirajo samo drobtinice.

to sem tut sam trdil dokler me niso razočarali z ceno k850i.330€
13.gif

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Citat:
Uporabnik frika pravi:
Če greš pa hodit v hribe, si pa s Simobilom sploh zgubljen ... Moj frend ma zdaj 2 telefona - enga za dolino in je Simobil, druzga za hribe še zraven, je pa Mobitel ... Sam zato, če se mu kaj zgodi. Če to ni absurd. No, men na kraj pameti ne pade, da bi nosila okol 2 telefona, čeprav nisem zmer hepi z Mobitelom ...

rolleyes-1.gif

kako je potem s tem: en aparat dve sim kartici (različnih operaterjev)?
confused-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik frika pravi:

Sem šel pred leti na Si@, glih zarad tega, ker sem imel z m@ omrežjem težave. Ponavad nisem mogel sploh klica naresti, mi je napisalo da klic ni mogoč. Tudi par prijateljev ki so bili na Si@ takrat so mi zagotovili da teh problemov ni, zato sem se tudi odločil za njih. Moram priznat , da nekih težav nisem imel. Vidim, pa da nekaterim ne lovi tako M@ kot Si@ tako da
rolleyes-1.gif

Sicer pa naslov ni primeren naši debati.

lp

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Zato, ker so tako ceno pripravljeni placati uporabniki. Ce uporabniki za take cene telefona ne bi bili pripravljeni kupiti, bi Mobitel ceno znizal, da bi na aparatih vsaj kaj zasluzil. As simple as that!

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Sam dejstvo je, da se bo vedno najdu nekdo, ki bo pripravljen plačat določeno ceno za določen aparat....
Tko da po mojem ni pričakovati znižanja...
wink-1.gif