Zakaj ima Evropa fobijo pred klimami?

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.400
14.326
113
Nimam. Še. Dejansko se je v zadnjih letih radikalni spremenilo vreme in vroca obdobja.
Predpriva sem sicer naredil in planiral.. iskal sem ožjo klimo, ki je v 8 letih nisem našel... Zdaj se mal nagibam k obstenski... Ne vem še. Pol pa je ze jesen pa ne rabiš več. :evil:

Aja, spimo zunaj zdaj poleti... Privat camp na terasi.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.740
5.150
113
Nimam. Še. Dejansko se je v zadnjih letih radikalni spremenilo vreme in vroca obdobja.
Predpriva sem sicer naredil in planiral.. iskal sem ožjo klimo, ki je v 8 letih nisem našel... Zdaj se mal nagibam k obstenski... Ne vem še. Pol pa je ze jesen pa ne rabiš več. :evil:

Aja, spimo zunaj zdaj poleti... Privat camp na terasi.
Tepihe imate čez ograjo? :evil: :valjamse:

tony

Guru
23. jul 2007
11.087
1.894
113
Pa saj ti klima ne zniza vlage na 10%. Nasa laufa danes cel dan, pa je 55posto vlage.
Ali je klima ful huda in zanalašč ne gre nižje ali je ful švoh in nižje ne more ali ni dovolj nizko nastavljena temperatura ali pa živiš na 1200 nm ali pa imaš zamašen odtok notranje enote ali pa imaš bajto s slabo hidroizolacijo in imaš presežek vlage ali pa?

Letos mi je baterije zmanjkalo v higrometru ampak od lani pomnim nekje 35%... Kar je premalo...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.740
5.150
113
Ali je klima ful huda in zanalašč ne gre nižje ali je ful švoh in nižje ne more ali ni dovolj nizko nastavljena temperatura ali pa živiš na 1200 nm ali pa imaš zamašen odtok notranje enote ali pa imaš bajto s slabo hidroizolacijo in imaš presežek vlage ali pa?

Letos mi je baterije zmanjkalo v higrometru ampak od lani pomnim nekje 35%... Kar je premalo...
Naša nova (torej ni nič zamašeno in umazano) C&H drži na 55%, pa zelo hitro zniža iz 75% jutranjih po zračenju na 55%, torej je po tvoje ful huda? ;)
PS: zunaj je trenutno 29%. :oops1:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.823
8.905
113
Jaz sem eden od kretenov, ki doma še nimam klime. Do sedaj bi jo potreboval 14 dni v letu. Ne vem trmast sem, pa imam bakrene cevi v stenah ter elektriko že pripravljeno. Nikakor mi ne paše mesto kjer bo stala zunanja naprava, to je tudi eden od razlogov. Potem sem si butl nastavil tako, da bi bila ena zunanja enota in dve notranji. Itak je taka izvedba dosti dražja kot dve ločeni enoti.
Po drugi strani jih pa imam na vikednu 3 komade. Eno je že rja pojedla in smo morali menjat. Za drugi dve še čakam kdaj me bodo presenetile. Na srečo večino vročinskih valov preživim doli. Če pa tukaj nebi imel klime, pa nebi bilo za živet, doma še nekak gre, tukaj pa res ne.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.087
6.410
113
Morje rado požre vse kar mu je izpostavljeno :) Traja sicer leta a je vztrajno.

Pri nas je v spodnjem štuku sploh več ne ugašamo čez leto, zgoraj pa po potrebi, dosti deluje. Koliko elektrike porabi me niti najmanj ne sekira. Na dopustu včeraj sem zvečer ugasnil klimo, a sem jo že ob enih ponoči spet prižigal nazaj, ker švicaš ko prašič (verjetno povezano z mojimi delovnimi obveznostmi). V glavnem...brez klime bi bili pečeni te dni. Od tega, da se ne naspiš naprej.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.740
5.150
113
Čisto tako iz firbca - kako pa živino rešujete te dni, ker hlevi verjetno niso glih vzor toplotne izolacije?