Zakaj avtobusarji tako nažigajo klimo?

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ksz....

pa nič bolje ni z našimim vlaki siemensi, k nažigajo klimo, zuni pa 15 stopinj
uf-1.gif

Obrni se na sprevodnika in zahtevaj ugodnejšo temperaturo.

V glavnem, na klimatiziranih vlakih sprevodniki določajo temperaturo po svoji potrebi. Hudič je v tem, da so oni v gibanju in dokaj oblečeni, medtem ko potniki sedijo in mirujejo tudi po več ur.

Kdor jezik špara - kruha strada, pravijo.
wink-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mogoče je v teh državah klima še vedno nek nadstandard in če si klimo že privoščijo, jo maksimalno izkoristijo. Mogoče tudi domačini na takih avtobusih 'uživajo' v hladu ker to pomeni, da imajo dovolj denarja za klimatiziran avtobus.

v qatarju ferrari ni nadstandard kaj šele klima
smirk-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
zgleda da sm en redkih, ki mu sede mrzlo med vožjo. sm bil marsikje in sem tud to opazil, da so bli vsi pokriti, jst pa prijetno ohlajen.

lp

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
V teh azijskih državah, a-la Indija, Malezija, Tajska, Indonezija je en prav poseben filing, ko je zunaj kaka ploha ali naliv. V gostilni, naprimer, je 18 stopinj in ko gledaš skoz okn, kako ščije in piha veter, si, glede na slovenske (domače) izkušnje, misliš "mater mora bit zunaj mraz in zoprno", a ko prideš ven, te polije kot v savni, ker je 35 stopinj in 500% vlaga.
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
zgleda da sm en redkih, ki mu sede mrzlo med vožjo. sm bil marsikje in sem tud to opazil, da so bli vsi pokriti, jst pa prijetno ohlajen.

lp

Enako. V pisarni je tud klima naštimana pod 20, v avtu okoli 20-22 (odvisno od avta) ne glede na zunanjo temperaturo.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:

lp

Enako. V pisarni je tud klima naštimana pod 20, v avtu okoli 20-22 (odvisno od avta) ne glede na zunanjo temperaturo.
Ko bosta malo starejša, bosta klimo dokaj hitro skenslala.
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Odvisno kaj šteješ pod "malo starejši" ...

Je pa res, da od nekdaj pazim, da ne piha direkt vame ...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.205
16.487
113
ja očitno spadaš med mlajše, kaj se zdej buniš
grin1.gif

drgač pa s klimo na okoli 21-23 definitivno ni nič narobe, vsaj dokler res ne piha direktno vate in dokler ni zunaj 35+ stopinj.....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
in dokler ni zunaj 35+ stopinj.....
Zakaj pa to?
Jaz imam stalno na 21 ali 22 stopinjah, pa naj bo zunaj 25 stopinj ali pa 40. Temperaturne razlike je v dosegu voženj mojega avta lahko maksimalno 20 stopinj.

Kaj pa pozimi, ko je zunaj -15, v avtu pa +20? A bi morali imeti v avtu 0 stopinj?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.205
16.487
113
ciljal sem na temperaturno razliko ja in kako imaš to ti urejeno oz. kdorkoli drug mi je popolnoma vseeno, sam pa poizkušam imeti vedno čimmanjšo ( a sprejemljivo) razliko v avtu, poleg klime pa to "upravljam" tudi s količino oblek, ki jih imam oblečene na sebi v avtu
smile-1.gif
in pozimi ko je zunaj -15 nimam v avtu nikoli 20+, razen v štartu, ko se vsedem v avto, nato pa zmanjšam na sebi bolj primerne stopinje (t.j. 16-17 stopinj, brez klime). in pri kakšnih kolegih, ki imajo pozimi v avtu gretje navito do konca, me to dejansko moti.....

sem namreč veliko v avtu ter na terenu, kjer potem skačem not in ven in mi ni najbolj prijetno non stop menjavati te extreme iz mrzlega na vroče in obratno pa naj bo to poleti ali pa pozimi
smile-1.gif

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
Ajme... Jaz imam pa prvi pogoj pri nakupu avta da ima avtomatsko klimo: prejšnjega sem imel več kot šest let in je bila klima nastavljena na 22 stopinj, moč pihanja AVTO, smer pihanja AVTO - in tako brez prekinitve dobrih 6 let.
Ta gre po isti poti.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Saj v švici v bernu je čisto isto ... tam s klimo tako delajo, da te pobere ... na nekaterih mestnih avtobusih. Mislim, da tu šoferji sami odločajo kak in kaj s klimo, ker enkrat pomladi sem mel normalno polover gor oblečen, pa nekje 18 stopinj je bilo, pa je oni šofer kar v kratki majici bil notri, pa nažigal s klimo, kot da je zunaj skoraj 40 stopinj ...

Ne vem pa kaj se pritožujete glede klime ... čisto VSAK avtobus ima možnost, da zapreš klimo nad glavo ali da jo preusmeriš drugam ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ja očitno spadaš med mlajše, kaj se zdej buniš
grin1.gif
nahrung002.gif

Saj se ne bunim, samo hotel sem izvedet, kje je tista meja, da se začnem pravočasno sekirat, ko bom šel proti njej
grin1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Pojma nimam kam vtaknit to temo, a v Potovanje al pa v Avtomobilizem.... eh Čvek bo čist ok.

Skratka, zanima me zakaj tej klinčevi avtobusarji v tujini (tukaj izvzamem Evropo, ker nimam izkušenj tukaj) tako nažigajo klimo do onemoglosti, da se potem potniki pokrivajo celo z odejami... V čem je štos?

Eden mi je rekel, da mogoče zato, ker se kompresor manjkrat vklopi/izklopi in se zato kao manj kvari...a je to res?

2x sem koristil LPP zadnje čase in obakrat švical v PM, ni bilo niti luftanja, kaj šele klime (do postaje mam pač toliko, da raje grem z rolerji).... Vsakič ko uporabim LPP potem bolj z veseljem plačam vse stroške avtomobila

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Saj v švici v bernu je čisto isto ... tam s klimo tako delajo, da te pobere ... na nekaterih mestnih avtobusih. Mislim, da tu šoferji sami odločajo kak in kaj s klimo, ker enkrat pomladi sem mel normalno polover gor oblečen, pa nekje 18 stopinj je bilo, pa je oni šofer kar v kratki majici bil notri, pa nažigal s klimo, kot da je zunaj skoraj 40 stopinj ...

Ne vem pa kaj se pritožujete glede klime ... čisto VSAK avtobus ima možnost, da zapreš klimo nad glavo ali da jo preusmeriš drugam ...

Ja, če si hribovc in se voziš s primestnim prometom. Me zanima kako bi ti zaprl tisto režo na LPPju. Lahko pa prideš pokazat, bomo ustrezno dokumentiral.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Ni vsak avtobus Airbus A380 ...
wink-1.gif

Podobne teme