Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
strahov verjetno ja, ampak v gretju je razlika in dejanska je razlika tudi v hrani in kaj se z njo med gretjem dogaja. Teoretično in praktično.
Hrani je popolnoma vseeno, zakaj se molekule v njej tresejo.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
strahov verjetno ja, ampak v gretju je razlika in dejanska je razlika tudi v hrani in kaj se z njo med gretjem dogaja. Teoretično in praktično.
Vzemi kakšen dan star konkreten kos kruha in ga daj za nekaj časa v mikrovalovko ali pa v pečico z žarom. Topla bosta oba, okus pa preveri sam, če imaš možnost.Citat:
Uporabnik tony pravi:
Hrani je popolnoma vseeno, zakaj se molekule v njej tresejo.
Nimajo pa vsi jeklenk plina v hiši. Nekateri imamo plinovode in požarno pipo zunaj. Pa hčerka in njen fant sta gasilca, pa se nihče ne trese od straha, ko sta pri nasCitat:
Uporabnik Pepe pravi:
Če si gasilec, potem te razumem zakaj si repliciral, čeprav se štrom da zmeraj zunaj hiše izklopiti, plinska jeklenka pa ne.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:A štrom pa človeka sam poboža al kako? Mater mate eni dolge lajtenge.
Ampak verjetno nisi gasilec in nekaj natolcuješ, da dokažeš svoj prav. Zaradi mene lahko.
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Vzemi kakšen dan star konkreten kos kruha in ga daj za nekaj časa v mikrovalovko ali pa v pečico z žarom. Topla bosta oba, okus pa preveri sam, če imaš možnost.Citat:
Uporabnik tony pravi:
Hrani je popolnoma vseeno, zakaj se molekule v njej tresejo.
Komot pri 3faznem.priklopu.Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
na max potegne 7,2 kw, al kako.
enih par samostoječih indukcijskih šporhatov sem gledal, pa so šli kar lepo čez 10kw skupaj s pečico
zdaj pa to doma na polno zakurblaj, če moreš
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
strahov verjetno ja, ampak v gretju je razlika in dejanska je razlika tudi v hrani in kaj se z njo med gretjem dogaja. Teoretično in praktično.
To seveda ni čisto res. Pri indukciji se greje le dno posode, kateri je v stiku s kuhališčem. V posodo ti pride le toliko toplote, kot jo lahko proizvede ta površina. Pri steklo keramiki ali navadni električni plošči ali plinu pa proizvajaš toploto, neodvisno od površine dna lonca. Proizvedena toplota nato preide v lonec skozi dno s konvekcijo in preko sten s sevanjem. Tako pri indukciji greješ hrano ploskovno, pri ostalih virih pa prostorsko.Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
če smo pri indukciji in jo primerjamo s plinom ali steklokeramiko ali navadno el.ploščo ni nobene POPOLNOMA NOBENE razlike kako se hrana greje. razlika je v energetskih izgubah in kako se posoda zagreje in ta greje potem hrano
razlika pa je med mikrovalvno pečico in ostalimi načini
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Komot pri 3faznem.priklopu.Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
na max potegne 7,2 kw, al kako.
enih par samostoječih indukcijskih šporhatov sem gledal, pa so šli kar lepo čez 10kw skupaj s pečico
zdaj pa to doma na polno zakurblaj, če moreš
Citat:
Uporabnik telex pravi:
To seveda ni čisto res. Pri indukciji se greje le dno posode, kateri je v stiku s kuhališčem. V posodo ti pride le toliko toplote, kot jo lahko proizvede ta površina. Pri steklo keramiki ali navadni električni plošči ali plinu pa proizvajaš toploto, neodvisno od površine dna lonca. Proizvedena toplota nato preide v lonec skozi dno s konvekcijo in preko sten s sevanjem. Tako pri indukciji greješ hrano ploskovno, pri ostalih virih pa prostorsko.Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
če smo pri indukciji in jo primerjamo s plinom ali steklokeramiko ali navadno el.ploščo ni nobene POPOLNOMA NOBENE razlike kako se hrana greje. razlika je v energetskih izgubah in kako se posoda zagreje in ta greje potem hrano
razlika pa je med mikrovalvno pečico in ostalimi načini
Tista toplota, katera ne gre v lonec predstavlja izgube. Ker so te pri indukciji minimalne, je tisto kuhališče energijsko varčnejše, ni pa povsem enako drugim načinom kuhanja.
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Nisem kupoval novega priključnega konektorja na plati, temveč sem kable za nulo kar direktno zlotal