Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Za začetek si tole preberi:
http://www.tzslo.si/Splosna-zakonodaja/stvarna-napaka-garancija
Drugače pa ja, velja tudi za teniske, velja za karkoli, kar ni potrošno roba. In se seveda "uporablja normalno".
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Ali pa æe imaš velikost 36/34 jih daš meni pa bom že kaj z njimi
Citat:
Uporabnik keber pravi:
kot drugo so pa zadrge slabše, dražja je cunja (pa zadrge skoraj vse delajo stroji ene same japonske fabrike).
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
kot drugo so pa zadrge slabše, dražja je cunja (pa zadrge skoraj vse delajo stroji ene same japonske fabrike).
YKK http://en.wikipedia.org/wiki/YKK_Group
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Ali pa æe imaš velikost 36/34 jih daš meni pa bom že kaj z njimi
Ta številka ne obstaja....je ni.......jo iščem že cel lajf
Ker si očitno zadevo za stvarno napako zamudil, si pomagaj z lokalno šiviljo. ce prineseš novo zadrgo poznan eno šiviljo ki ti jo zamenja za 5 evrovCitat:
Uporabnik Jordan pravi:
Kaj storiti če se zadrga na hlačah (kavbojke) stalno odpira....?
tole me najbrž čaka po praznikih, ker sedaj imam pa dovolj tega. Več z imeni pa kasneje, če bodo kompliciral.... Zadeva je drugič na servisu. Prvič si rekli da dela normalno, vrnem drugič smo ugotovil da res ne dela normalno sedaj pa po telefonu pravijo da niti po menjajo elektronike ne dela bistveno drugače. Se vidimo po praznikih....se dobro da imam nadomestni aparat ki dela tako kot pričakujesCitat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne vem, nimam osebnega mnenja o tem, strokovno pa tudi nisem dovolj usposobljem.
Veš, kako poteka uveljavljanje stvarne napake:
Prideš do trgovca s računom in izdelkom in rečeš, da tole ni gut..če težijo...rečeš da prijaviš kot stvarno napako.
Če te odjebejo, zahtevaš nadrejenega, ponoviš zgobo. Če te odjebe greš domov in spišeš uradno pismo, in zadevo pošlješ po pošti, s povratnico je najbolje.
V 8 dneh se trgovec MORA opredeliti, kako je s stvarno napako, torej če ti jo prizna ali ne.
Če te skensla, prijaviš zadevo na tržni inšpektorat, ti kaj drugega žal ne moreš, lahko edino na sodišču vložiš tožbo, kar je seveda bedarija.
Če ti ne odpišejo v 8 dneh, prijaviš na tržni inšpektorat.
V večini primerih se konča tako, da ti prodajalec menja zadevo, če ne prej, pa takrat, ko ga obišče inšpektor.