Zadrga

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.406
7.075
113
Stvarna napak se lahko uveljavja do 2 leti od nakupa.

Stvarna napaka pomeni, da zadeva ne deluje tako, kot bi morala, kar nedelujoča zadrga je, edino če se gre za potrošno robo, ali napačno uporabo.

Ne skrbi, velja
wink-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.644
1.151
113
Titograd
Mora veljati. Po par mesecih sem v trgovino prinesel službene cokle, odlepil se mi je podplat. Samo račun sem pokazal (brez tega ne bo nič) in izbral druge.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Fa** tega pa nisem vedel; 2 leti ??

A si to ziher ? Kaj pa "teniske" kupljene recimo za 50€ pa so že po 3 mesecih od strani vse odprte.... pa saj mi jih bodo v trgovini v glavo vrgli ???

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zadrgo ti menja vsaka šivilja za 5 evrov.

Mislim, kaka znanost zaradi navadne zadrge ...
rolleyes-1.gif

Drugače pa je res, da je s temi cunjami katastrofa - kot prvi so šivi povsod fuč (ampak to na praktično vseh izdelkih, ki imajo šive), kot drugo so pa zadrge slabše, dražja je cunja (pa zadrge skoraj vse delajo stroji ene same japonske fabrike).

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Za začetek si tole preberi:

http://www.tzslo.si/Splosna-zakonodaja/stvarna-napaka-garancija

Drugače pa ja, velja tudi za teniske, velja za karkoli, kar ni potrošno roba. In se seveda "uporablja normalno".

Amm a smatrate to kot normalno uporabo:

uporabljeni samo za hojo (nikoli tek, ali kakšni športi...); Peta se vidi da je obnucana, saj se mi to ponavadi naredi že po enemu tednu pa če imam peto iz titana (vsak malo drše s peto). Ampak to je normalno, kar me moti je to da se ob pregibu s prsti na nogi, začelo na obeh straneh odpirati iz vsake strani. Smatrate to kot stvarno napako ?

Sicer računa nimam, je pa vseeno dobro da vem za drugič (včasih sem vse živo shranjeval, potem se mi je pa enkrat zamerilo, ker mi je račun v pol leta zbledel)
stupid-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.406
7.075
113
Ne vem, nimam osebnega mnenja o tem, strokovno pa tudi nisem dovolj usposobljem.

Veš, kako poteka uveljavljanje stvarne napake:

Prideš do trgovca s računom in izdelkom in rečeš, da tole ni gut..če težijo...rečeš da prijaviš kot stvarno napako.
Če te odjebejo, zahtevaš nadrejenega, ponoviš zgobo. Če te odjebe greš domov in spišeš uradno pismo, in zadevo pošlješ po pošti, s povratnico je najbolje.
V 8 dneh se trgovec MORA opredeliti, kako je s stvarno napako, torej če ti jo prizna ali ne.
Če te skensla, prijaviš zadevo na tržni inšpektorat, ti kaj drugega žal ne moreš, lahko edino na sodišču vložiš tožbo, kar je seveda bedarija.
Če ti ne odpišejo v 8 dneh, prijaviš na tržni inšpektorat.

V večini primerih se konča tako, da ti prodajalec menja zadevo, če ne prej, pa takrat, ko ga obišče inšpektor.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.495
5.693
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Ali pa æe imaš velikost 36/34 jih daš meni pa bom že kaj z njimi
grin1.gif

Ta številka ne obstaja....je ni.......jo iščem že cel lajf
smirk-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.644
1.151
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Ali pa æe imaš velikost 36/34 jih daš meni pa bom že kaj z njimi
grin1.gif

Ta številka ne obstaja....je ni.......jo iščem že cel lajf
smirk-1.gif

Če iščeš v naši kuri, je res ne boš našel, ker tu je večinoma roba za presušene paličnjake..... mi je sicer uspelo lani v Levi's v Murski Soboti najti 3 pare, vse je bilo 50% off, seveda sem kupil, sicer pa zelo redkokdaj.... Če pa greš recimo v Avstrijo pa imaš te velikosti in še kake bolj nenavadne, kolikor hočeš. Pa seveda da ni model za stare fotre
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.303
7.072
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Kaj storiti če se zadrga na hlačah (kavbojke) stalno odpira....?
Ker si očitno zadevo za stvarno napako zamudil, si pomagaj z lokalno šiviljo. ce prineseš novo zadrgo poznan eno šiviljo ki ti jo zamenja za 5 evrov
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.303
7.072
113
pri taščici

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne vem, nimam osebnega mnenja o tem, strokovno pa tudi nisem dovolj usposobljem.

Veš, kako poteka uveljavljanje stvarne napake:

Prideš do trgovca s računom in izdelkom in rečeš, da tole ni gut..če težijo...rečeš da prijaviš kot stvarno napako.
Če te odjebejo, zahtevaš nadrejenega, ponoviš zgobo. Če te odjebe greš domov in spišeš uradno pismo, in zadevo pošlješ po pošti, s povratnico je najbolje.
V 8 dneh se trgovec MORA opredeliti, kako je s stvarno napako, torej če ti jo prizna ali ne.
Če te skensla, prijaviš zadevo na tržni inšpektorat, ti kaj drugega žal ne moreš, lahko edino na sodišču vložiš tožbo, kar je seveda bedarija.
Če ti ne odpišejo v 8 dneh, prijaviš na tržni inšpektorat.

V večini primerih se konča tako, da ti prodajalec menja zadevo, če ne prej, pa takrat, ko ga obišče inšpektor.
tole me najbrž čaka po praznikih, ker sedaj imam pa dovolj tega. Več z imeni pa kasneje, če bodo kompliciral.... Zadeva je drugič na servisu. Prvič si rekli da dela normalno, vrnem drugič smo ugotovil da res ne dela normalno sedaj pa po telefonu pravijo da niti po menjajo elektronike ne dela bistveno drugače. Se vidimo po praznikih....se dobro da imam nadomestni aparat ki dela tako kot pričakujes

Nazadnje urejeno: