začelo se bo forsiranje najema

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.896
113
Spijonkjer je najcenej.
Bistvo je da imaš turista ki pusti denar v konobah kafanah na plaži. Ne sam za sobo. Ker imaš manj ljudi ampak več dnarja.

Isto z avti manj prodaš amak več zaslužiš.
Saj imaš prav. Ampak na tak način se ustavi ekonomija. Če denar ne kroži, se ne proizvaja, potem tudi za plače ni. Pa čeprav Franci iz Podvelke samo 1x naroči pržene lignje na Krku za čas svojega dopusta. Potem pademo v spin in gremo samo navzdol, do bridkega konca. Sicer sem nenja, da smo že v tem spinu, ampak počakmo, da vidimo.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
K bo kriza bosta dva doma tako da se bi eden še vedno vozil na siht, sam. Nisi rešil problema.
Rešitev je dvig.minimalne in skenslat stroške vožnje na šiht.
Se bo hitr samo uredilo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
K bo kriza bosta dva doma tako da se bi eden še vedno vozil na siht, sam. Nisi rešil problema.
Rešitev je dvig.minimalne in skenslat stroške vožnje na šiht.
Se bo hitr samo uredilo.

Kaj točno bi to uredilo? Človek pač ima N denarja. Če ga bo še zmeraj imel N zaradi višje minimalne plače, samo da bo za to dražje za delodajalca, ki bo moral več dati v državno blagajno, kaj točno bi to rešilo glede prevoza na delo? Ali paziš, da daš za malico točno toliko kot je (neobdavčeno) nadomestilo za malico?
Nekateri nek preostanek denarja zapravijo tako, da gredo za par dni na dopust, drugi pa tako, da se sami vozijo v službo. Če se bodo stroški vožnje povečali, se bodo pač morali prilagoditi, kje ta denar dobiti. Ampak še zmeraj ne pomaga veliko, če v startu dobi približno enako denarja.
Boljša rešitev bi bila, da se izboljšuje javni prevoz in da ta postaja konkurenčen tako stroškovno kot časovno. Slednje je pri nas katastrofa.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Glede na tujino čist možno. Ali na dolgoročne napovedi . Ene 25 let nazaj so pravl da bo čez cca 50 let to je čez 25 let poseljeno sam še kar je večjih.mest. obrobje -recmo meje slo manj kot 1 prebivalec na km2

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kaj točno bi to uredilo? Človek pač ima N denarja. Če ga bo še zmeraj imel N zaradi višje minimalne plače, samo da bo za to dražje za delodajalca, ki bo moral več dati v državno blagajno, kaj točno bi to rešilo glede prevoza na delo? Ali paziš, da daš za malico točno toliko kot je (neobdavčeno) nadomestilo za malico?
Nekateri nek preostanek denarja zapravijo tako, da gredo za par dni na dopust, drugi pa tako, da se sami vozijo v službo. Če se bodo stroški vožnje povečali, se bodo pač morali prilagoditi, kje ta denar dobiti. Ampak še zmeraj ne pomaga veliko, če v startu dobi približno enako denarja.
Boljša rešitev bi bila, da se izboljšuje javni prevoz in da ta postaja konkurenčen tako stroškovno kot časovno. Slednje je pri nas katastrofa.
Rešl se bi da se boš ali preselil bližje šihtu če se voziš kam dlje ali pa poiskal šiht bližje.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.896
113
Jwz cakam dan ko zjutraj ne bo vec v avtu za.pet oseb v povprecju "1,1" cloveka.
Dokler bo tako, se ni hudo. Iz iste vasi hodijo trije v isto podjete, isti delovni cas, vsak s svojim avtom.
Narazen zivijo nekaj 100m.
Verjetno so skregani med seboj, mogoče popodne eden sproti skoči v Hofer, drugega pa žena ne pusti drugam kot v Lidel, spet tretji sproti pobere otroka v vrtcu in še in še opcij obstaja. Ampak to je debata za javni prevoz in ne za najem avtomovilov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Verjetno so skregani med seboj, mogoče popodne eden sproti skoči v Hofer, drugega pa žena ne pusti drugam kot v Lidel, spet tretji sproti pobere otroka v vrtcu in še in še opcij obstaja. Ampak to je debata za javni prevoz in ne za najem avtomovilov.
Nic od tega, med službo in domom je samo ena gostilna. V katero pa kot vem nihce ne zahaja redno..niti otrok noben ne vozi v.vrtec.
Ena ima celo toliko "ponosa" da jo mož vozi na šiht, ker nima izpita in avta. Torej 2x fura.
Je panres da se v tem primeru v polovici vozeni vozita 2 v avtu in to kvari statistiko ljidi v avtu..

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Zakaj skenslat vožnjo? Samo zato, ker je on nima, za ostale mu je pa vseeno. Jaz nimam urejenega(dovol pogostega) javnega prevoza in tudi če bi uporabljal tega, ki mi je na voljo niti pod razno ne pridem pravočasno v službo. Pa v naši firmi je kar nekaj takih. Je pa res, da se kar gleda, da se jih več z enim avtom pripelje.

• Všeč mi je
Reactions: kajpace in Pepe

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Zakaj skenslat vožnjo? Samo zato, ker je on nima, za ostale mu je pa vseeno. Jaz nimam urejenega(dovol pogostega) javnega prevoza in tudi če bi uporabljal tega, ki mi je na voljo niti pod razno ne pridem pravočasno v službo. Pa v naši firmi je kar nekaj takih. Je pa res, da se kar gleda, da se jih več z enim avtom pripelje.
Te čisto razumem...
Bom pa "zatožil" prijatlovo ženo, ki ima 100m od doma LPP, ki jo pripelje cca 50m pred službo (brez menjave avtobusa). V konici zna bit hitreje, kot z avtom.
Ona pa se vozi sama z avtom in plačuje mesečno najemnino parkirne garaže. ki je 300m od njene službe.
Tega pa ne razumem. Sem enkrat omenil in je vzkipela...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.896
113
Te čisto razumem...
Bom pa "zatožil" prijatlovo ženo, ki ima 100m od doma LPP, ki jo pripelje cca 50m pred službo (brez menjave avtobusa). V konici zna bit hitreje, kot z avtom.
Ona pa se vozi sama z avtom in plačuje mesečno najemnino parkirne garaže. ki je 300m od njene službe.
Tega pa ne razumem. Sem enkrat omenil in je vzkipela...
Potem pa povej koliko še zasluži. 3 jurje in več? Potem si to lahko recimo privošči. Pa vozni red LPP je tudi fajn pogledat.