Za Synthmana

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
hja, če boš vedel, da kazen pride v vsakem primeru, potem prekrška sploh ne narediš in je... in posledično bi čez 3 generacijo prišlo v navado, da prekrški sploh ne obstajajo.

zdej pa pogledaš levo/desno, in če ni policaja, narediš prekršek...
Torej praviš da je tist v Laznici o katerem teče sosednja tema pogledal levo in desno, videl da ni policaja, in hop skočil pred avto, ki ga je zbil. Za nameček je pa še baba potem pobegnila?
Skočil je pa pred avto zato, ker so nizke kazni, pa policaja ni blo ravno takrat tam (običajno tam stojijo).
Pa če bi bile višje kazni, potem nebi skočil direkt pred avto al kako?

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
394
3
18
Dejstvo je, da je prometna kultura in mentaliteta slovencev katastrofalna. In to spremenit, je res potreben čas. Se pa popolnoma strinjam z synthmanom. Pri nas se državi oz. policiji je** za varnost, važno je samo koliko v blagajno kapne.
Poleg tega so v mestih v vsako zakotno ulico dali npr. omejitev 30, le zakaj. To država vse pusti in tu je velika napaka. Čeprav tu se ve kdo je šerif
grims-1.gif
( sploh v Lj)
Jaz še vedno občudujem azijski promet. Tam kljub ogromnim količinam vozil v mestih, zastojev skoraj ne poznajo. Vse nekako teče, čeprav počasi. Poleg tega vsak voznik pazi na drugega in obratno. Ni nobene nervoze, tudi če zaj**š ti pomagajo rešit situacijo brez kakšnega mahanja in grdih pogledov.
Očitno smo narod, ki smo obsojeni na izumrtje. Mogoče mora biti tako.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Azija ja :)))
Bi blo fajn tiste, ki na xhairovih filmčkih orgazme doživljajo, ko nekdo na prazni cesti polno črto prevozi ali seka pregleden ovinek, malo tja poslat.

Se spomnim, ko je prišel avtobus po nas na letališče, ga je sprevodnik na rahlem klančku najprej podkajlal, najbrž ročna ni delala, potem celo vožnjo do držal vrata ker se niso zaprla, Črt, znakov, se noben ne drži, ljudje se na avtobusih vozijo na strehi (brez varnostnega pasu) prehitevanje v škarje, je čisto običajno, da se trije vštric srečajo..... pa vse lepo laufa,

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Kako izboljšanje prometne strukture? kaki razvojni sistemi? kako usposabljanje?

ti pa nisi preveč izobražen oz razgledan? predolgo z dedkom v gozdu?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
vprašanja so namenjena synthmanu - sam sem mnenja da infrastruktura ni velik razlog za nerseče

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
A da infrastruktura ni kriva za nesreče?

Se pravi vsi ovinki pri nas so pravilno projektirani in izdelani (nagib, širina itd) in tudi na vseh cestah je položen asfalt z dovolj visoko koeficientom trenja? Izletne cone na nevarnih mestih so tudi primerno projektirane?

Moje osebno mnenje pa je, da kar visokemu deležu nesreč botruje ravno neprimerna infrastruktura. Vendar "uradna" statistika tega ne izkazuje, saj se velika večina (no - skoraj vsi) izletov iz ceste spravi pod "neprilagojeno hitrost".

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
jaz pa mislim da je tudi kriva za nesreče, mogoče ne ravno za hude in smrtne, za nesreče in slabo voljo ter gužvo na cestah pa zagotovo, in tudi za slabo kulutro..prvo potrebno infrastrukturo v nulo uredit, prometno signalizacijo, table, cestišča, barvanje itd. pol pa se več na te stvari " ne moreš zgovarjat"

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Moje osebno mnenje pa je, da kar visokemu deležu nesreč botruje ravno neprimerna infrastruktura. Vendar "uradna" statistika tega ne izkazuje, saj se velika večina (no - skoraj vsi) izletov iz ceste spravi pod "neprilagojeno hitrost".

Pa bom spet ponovil moja dva primera. Na dveh odsekih je bil resnično gladek asfalt. Če nisi vedel, si prišel recimo enih 70. V kombinaciji s slabimi gumami je hitro pokalo. Večinoma se je zgodilo tako, da je vsakič samo voznik fasal. Letelo je na drugo stran v skale in rešeno. Popravili asfalt, od takrat sploh ni bilo več nesreče, kaj šele, da bi bilo kaj narobe.

Enak primer na cesti Idrija - Želin. Tam so umirali tudi tujci, kar je še večji dokaz, da tam pač nekaj ni v redu. Če bi domačini umirali, potem bi bila itak vedno kriva neprilagojena hitrost in divjanje domačinov. Potalamo kazni in smo rešili zadevo. In glej ga zlomka, so dali nov asfalt. Od takrat ne da ni bilo nobene žrtve, sploh ne vem, da bi kdaj prišlo do nesreče. Ne ni cesta kriva, katero so popravili, ampak so vozniki prišli k pameti. Sploh tujci so dobili obvestila domov, da je na tem in tem odseku ceste Idrija - Želin gladek asfalt in se sedaj ne pobijajo več.
bonk.gif
In sedaj gre tam, lih da ne, v dežju hitreje, kot je šlo prej po suhem.

Tudi mimo avtohiše Peljhan je bilo zahrbtno. Velikokrat je avto, kateri je imel smer vožnje iz Idrije proti Spodnji Idriji končal v griču, ker je šlo naravnost.

Letos doživel tale kaos v Tuniziji. Pa v 3pm ne mooooreš.
hysterical-1.gif
To gre brez kakršnega koli pravila, ampak sem debelo gledal. Vse so se zmenili. V sloveniji bi se pobili v enem tednu. Sem se prov postavil v eno križišče in malo snemal, eden malo potrobi in se vse zmenijo. Nobeden ni nič mahal, njente. Z avtobusom je pa tudi letelo in potem smo še zakantal en kombi. Ta je pač uletel na cesto brez kaj pogledat oz. ne vem kaj je mislil in sledil je BUM. Top shit.

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Citat:
sam sem mnenja da infrastruktura ni velik razlog za nerseče

Ti bi se enkrat moral vozit tle okoli mene..

in bi šla ti pa jaz dirkat...jaz bi pa traso določil..

jst bi kot prvo dva litra cvička ruknu..ti pa trezen

pa jst bi se peljav recmo 120...ti pa recmo 80 km na uro

IN garantiram...

Jst bi živ ostal....ti bi šel pa v večna lovišta
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
vprašanja so namenjena synthmanu - sam sem mnenja da infrastruktura ni velik razlog za nerseče
So ti sajkek, xhair in gr69 lepo odgovorili, ne bom isto ponavljal za njimi.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Kako bi ti rešil problem nesreč v prometu.Torej kaj bi ti naredil da nebi bilo toliko nesreč?
Nesreč so in bodo, absolutne varnosti pač ni in vseh nesreč nikoli ne bo možno preprečiti.

Država ima interes in koristi, da se zgodi čim več prekrškov in nesreč. Zato tudi ni kaj dosti zainteresirana, da bi varnost na cesti izboljšala.
Če bi ta interes in koristi državi odvzeli, bi država hitro našla načine za korenito izboljšanje prometne varnosti, seveda pa to nekaj stane.
Izboljšanje prometne infrastrukture, razvoj varnostnih sistemov (tudi v avtomobilih) ter usposabljanje od vrtca pa naprej, .

Izvirni greh je ta, da država od prekrškov in nesreč dobro služi, in si noče žagat veje na kateri sedi.

bolj neumenga stavka v zgodovini alterja nisem prebral. pa sem od njegovih začetkov tle.
bonk.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Slabe ceste so samo izgovor za cestne divjake da je cesta kriva za nesrečo in ne on. Vsak dober voznik vidi kdaj je slab asfalt in kdaj so primerne razmere. Torej ni glavni razlog.

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Kako bi ti rešil problem nesreč v prometu.Torej kaj bi ti naredil da nebi bilo toliko nesreč?
Nesreč so in bodo, absolutne varnosti pač ni in vseh nesreč nikoli ne bo možno preprečiti.

Država ima interes in koristi, da se zgodi čim več prekrškov in nesreč. Zato tudi ni kaj dosti zainteresirana, da bi varnost na cesti izboljšala.
Če bi ta interes in koristi državi odvzeli, bi država hitro našla načine za korenito izboljšanje prometne varnosti, seveda pa to nekaj stane.
Izboljšanje prometne infrastrukture, razvoj varnostnih sistemov (tudi v avtomobilih) ter usposabljanje od vrtca pa naprej, .

Izvirni greh je ta, da država od prekrškov in nesreč dobro služi, in si noče žagat veje na kateri sedi.

zmaga.gif

Če bi država imela vsaj majhen interes za varnost vseh nas v prometu, bi sanirala ceste, podrla cestninske postaje, spremenila način pridobitve vozniškega izpita in ostalo zakonodajo v zvezi z varnostjo v prometu. Tako pa se je in bo vsaka vlada ozirala le na lastno dobro in ne dobro ljudi.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Če bi imeli državljani interes da se zboljša varnost na cesti bi plačevali več davkov pa vemo kako dobro plačujete davke....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Če bi imeli državljani interes da se zboljša varnost na cesti bi plačevali več davkov pa vemo kako dobro plačujete davke....
Slovenija je čisto pri vrhu, kar se tiče višine davkov.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Velik napredek bi bil, če bi v tej jebeni državi kdaj kakšen uradnik prevzel odgovornost. Ampak ne. Dars se izgovarja na policijo, policija na neumnega zakonodajalca, zakonodajalec na vlado, ki je zakon pripravila, vlada na evropsko unijo in na koncu za noben zajeb ni nihče kriv. Non stop samo prelaganje odgovornosti, od Mujota, ki postavlja klemfikse, do ministrov. Pol se pa pejt ...

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:

Saj ni problem v višini davkov, kot je Synthman omenil imamo ene najvišjih, problem je ker vsak kilometer ceste 2 od 3 x preplača, ker se poleg ceste zgradi še ena hiša in dva vikenda s tistim denarjem, pa ni to samo pri cestah, tako je pri vseh gradbenih projektih s strani države. Inženirje se lepo podkupi, da podpišejo da je vse v najlepšem redu, da gradbena podjetja ne rabijo plačati pogodbenih kazni za zamudo, nato pa 2 meseca po odprtju vse sanira, ker s proračunom ki so ga imeli na voljo niso zgradili tako kot je bilo v načrtu, ker so škrtarili pri nabavi materialov in basali denar v lastne žepe.

Glede na to na kakšen način gradimo ceste res ne more biti veliko narejenega. Nato pa še zapreš najbolj prometno prenatrpane odseke, ki že tako ne ustrezajo standardom, ker bi morali imeti 3 pasove,na samo enega, poleg pa dva pandura, ki za vsako malenkost pišeta kazni.

Tako lepo skrbi za nas naša preljuba država. Še veliko je takšnih in drugačnih bizarnih primerov, ki dogajajo mogoče samo še na Balkanu, ker drugje kaj takega še nisem videl.

LP