Za na plažo, za na izlet, za v avtu ga imet,

igi

Guru
13. okt 2007
5.577
1.170
113
Celje
kaj pa Canon IXUS 300 HS?

Tole sem imel namen naročiti iz foke.... za 250 z ddv

Če pa pravite, da je kaj drugega boljše pa se lahko še premislim?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.651
113
kod Džej-Zija
hysterical-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.651
113
kod Džej-Zija
Brez argumenta zakaj, je napisal, da so ixusi najboljši na tržišču. V čem so najboljši? V konstrukciji? V kvaliteti optike? V hitrosti optike? V širini širokega kota? V večkratniku zooma? V kvaliteti senzorja? V obvladovanju šuma? V merilcu svetlobe? V hitrosti zagona? V velikosti bufferja? V hitrosti avtofokusa? V natančnosti avtofokusa? V lcdju? V količini nastavitev? V ergonomiji? V priloženih pripomočkih? V priloženem softveru? V lepotu pakunge? V obširnosti manuala? V katerem razredu? Svojem? Ali na splošno?

Fotoaparat ima milijon enih lastnosti, ki se odražajo pri končni "uporabniški izkušnji", kakor tečna in bedasta mi je ta besedna zveza, običajno servirana iz strani uporabnika iphona. Da pa nekdo napiše, da so to najboljši aparati, brez argumenta, zakaj, pa ni nič drugega kot smešno, oz. še bolj kot smešno je trapasto.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.372
438
83
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Panasonic TZ7 ali TZ10! Mislim, da od vseh kamer pri Panasonikih popolna avtomatika iA deluje še najbolje. Poleg tega snema HD (720p) filmčke v odlični kvaliteti, stereo, pa še 12X zum ima, skratka, najboljša trotlca trenutno. Cena za TZ7 je okrog 200EUR, za TZ10, ki ima še GPS in ročne nastavitve, pa je tudi pod 300 EUR.

Kaj pa panasonic ft2, ce bi hotel imeti so fotkic za pod vodo ?
Kaj dela dovolj kakovostne slike in filmcke tudi na kopnem ?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Kaj pa panasonic ft2, ce bi hotel imeti so fotkic za pod vodo ?
Kaj dela dovolj kakovostne slike in filmcke tudi na kopnem ?

Kaj je dovolj kakovostno? Zelo raztegljiv pojem je to! Jaz potrebujem predvsem vodotesno napravo in mi kvaliteta kopnih fotk ni najpomembnejša, vendar pa mislim, da se FT2 tudi v takih pogojih zelo dobro znajde, vsekakor bolje kot katerikoli drugi iz te kategorije.

Sicer si pa poglej moje fotke in filmčke na Fotki in na YouTube, pa oceni:
fotke @ http://public.fotki.com/Primoz/
filmčki @ https://www.youtube.com/user/PrimozP#g/p

böc

Majstr
1. avg 2007
2.372
438
83
Torej ce prav razumem imas ti "le" FT2, ki sluzi za pod vodo in kopno in si z njim zadovoljen ?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz imam FT1, pa se pod vodo še najmanj uporablja (no, vsake toliko je), kot all around je pa odličen, le za nočne slike pa zaradi skromnega fleša ni. Ni problemov ga uporabljati v vsakem vremenu (veliko večino aparatov lahko ob dežju samo pospraviš na varno), tudi na tla lahko pade, v avtu se super obnese, gre pa v vsak žep. Prvenstveno ga imam za hribe, ker tja hodim tudi izven idealnega vremena. Za na plažo ali smučišče ni boljšega, ker ga lahko flikneš kamorkoli brez posledic (pesek, sneg), pa še dobre HD filme dela. Torej, govorim za FT1, glede tega je najbrž FT2 še boljši. Uporabljam pa striktno nastavitev 4,5 Mpikslov namesto 12, ker opazne razlike v kvaliteti ni, je pa v velikosti datotek.

No, poleg fleša je slaba stran tudi slika ob večjem zoomu, ki je precej neostra (to je sicer slabost večine malčkov). Pri dobri svetlobi ob širokem kotu so pa slike odlične.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Res je tako, kot je napisal Keber! Tudi jaz uporabljam za kopne fotke 5MP za podvodne pa 7MP. FT2 ima pri max zumu majčkeno boljšo sliko kot FT1, piksel piping pa tako ali tako ni priporočljiv za noben kompakt z malim senzorjem.

@boc, na zadnjih 6ih potovanjih lani in letos sem uporabljal izključno FT1 in FT2 in nisem pogrešal nobenega drugega kompakta!

corsol

Guru
11. mar 2010
2.972
958
113
jaz sem pravkar nabavil FUJI F80EXR se mi je zdelo najboljše razmerej price/performance.
cena=146€(12M, 10x zoom, HD filmi,...), prejšni model - f70EXR je še malo cenejši (dela pa celo boljše slike)

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Tudi jaz sem hotel tega nabaviti, pa sem si premisli, ko sem slišal, kako močno se sliši motorček pri zumiranju na posnetem filmu. Prav moteče. Nabavil sem Panasonic TZ7, za point & shot kamero je čisto v redu, HD filmčki itak zmagajo. Je pa res, da kar se ostrine tiče, je kar slabši od nekaj let starega Fuji S7000.

igi

Guru
13. okt 2007
5.577
1.170
113
Celje
sem si privoščil ixusa 300hs.

Čez teden dni ga bom sprobal na dopustu, pa potem podam mnenje...
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
torej... mene so novoletni prazniki stali mojega vednoprisebi Canon Ixus-a 60. Sicer sem ga uporabljal čist za amatersko fotografiranje raznih žurov, kakšne slikce narave, in ostalih priložnostnih trenutkov.

Sedaj gledam ixus 130... samo prebiranje tele teme me je malo presenetilo... nisem pričakoval tako slabega mnenja o canonih, kateri drugače veljajo za ene boljših fotoapartov (tistih za 1000€ in več).

Torej, recimo, nekje do 230€ (250€ max) kaj bi bilo najboljše? teli panasonici so vam kar všeč vidim, čeprav jest še nisem izgubil zaupanja v canon...

Nazadnje urejeno: