Za koga vse je reševalni pas?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.495
1.289
113
500 € in tri pike, seveda. Čeprav vem, kaj hočeš povedat. Za motorise je nekako logično, da pridejo na čelo kolone, ampak očitno ne več.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.531
474
83
Seveda, ker pri nas znamo za par ekscesnih primerov poskrbeti za zakonske clene, ki naslavljajo prav specificne primere. Ceprav potem zakoni ostanejo mrtva crka na papirju.

Ne glede na to, pri pocasni in obzirni voznji mimo (divjat med avti itak ni zdravo), bo se vedno ok. Racunam na razumnega policista in ce je potrebno tudi sodnika. Ker crkobralsko metat vse v isti lonec nima smisla. Obziren motorist se vedno lahko umakne iz resevalnega pasu in naredi prostor resevalnemu ali gasilskemu vozilu. Naspidiran kamionar nekje iz vzhoda, ki trobi na AC naj se mu umaknemo, da bo sleparja lahko zapeljal po resevalnem pasu, pac malo tezje

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.272
3.111
113
Seveda, ker pri nas znamo za par ekscesnih primerov poskrbeti za zakonske clene, ki naslavljajo prav specificne primere. Ceprav potem zakoni ostanejo mrtva crka na papirju.

Ne glede na to, pri pocasni in obzirni voznji mimo (divjat med avti itak ni zdravo), bo se vedno ok. Racunam na razumnega policista in ce je potrebno tudi sodnika. Ker crkobralsko metat vse v isti lonec nima smisla. Obziren motorist se vedno lahko umakne iz resevalnega pasu in naredi prostor resevalnemu ali gasilskemu vozilu. Naspidiran kamionar nekje iz vzhoda, ki trobi na AC naj se mu umaknemo, da bo sleparja lahko zapeljal po resevalnem pasu, pac malo tezje
Neglede na to kar si ti želiš bo verjetno zate in denarnico najbolje in seveda pravilno, da boš lepo "tu čiči pa čaki".

V četrtek sem se peljal od Lukovice v smeri LJ in tako lepega reševalnega pasu že dolgo nisem videl, pa tudi tako smo lepo stali kot račke v vrski, da še za APN ni bilo placa kaj šele za resno prduljo.
V roku cca pol ure sta pas "zlorabila" dva, en je bil pač seronja rel za kazen, drugi pa očitno neka nova fora DARSa ali vlečne službe, stil Punto pa štiri rumene upripajoče notri na vogalih brez drugih oznak. Potem je stal ob nesreči, ko smo šli mimo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.818
391
83
Vipavska dolina
Mislim da odkar se lahko umakneš skrajno desno na odstavni pas je reševalni pas bistveno bolje "postavljen". Prej je bilo bolj tako tako, en se je umaknil do desne črte, en preko, en ni vedel kaj na naredi...
Tudi to z motoristi bi lahko kaj zapisali, drugače bo odvisno od dobre volje policista oz. koliko striktno se bo to uvajalo. Mene osebno motorist če se pelje previdno naprej ne moti, imaš en kup "jumperjev" levo desno in na koncu ne profitira 5 avtov.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj