Za katerega izmed teh dveh telefonov se odločiti?

meta23

Zelenc'
28. apr 2011
9
0
1
Kupujem nov telefon, ki ga bom imela za nekaj časa, zato me zanima, ali ima kdo od vas kakšne izkušnje z njima. Ker sem mal gledala po internetu sem našla dva, ki nista preveč draga in zgledata nekako ok. In sicer HTC Wildfire S .

Kakor sem gledala imata bolj kot ne podobne funkcije, zato se res ne morem odločiti.

Če ima kdo kakšne izkušnje z njima bi bila vesela kakršnegakoli komentarja.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Galaxy Ace, komot ga rootaš, HTC-je pa je dokaj teško rootati, če se jih sploh da
smile-1.gif
eden izmed razlogov

memberx

Pripravnik
8. feb 2009
118
0
16
in ti res misliš, da večina ljudi kupuje telefon na podlagi tega, ali ga lahko root-a? glej, če je telefon tak v ku... da moram nalagat na njega vsak teden drug rom, ga raje ne kupim. (govorim predvsem o galaxy seriji)

tako da če vprašaš mene, HTC poje samsung-a za zajtrk. Samsungovi telefoni gredo za med le zaradi oh in sploh opevanega amoled zaslona, ki ga konkurenca nima, prav tako pa ga nima galaxy ace.

Kvaliteta izdelave sploh ni primerljiva, tudi občutek v roki ne.

Sicer pa se sam odloči
wink-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kolikor sem jaz gledal, je Ace performančno nekoliko boljši, občutek v roki je na strani HTC, odločitev pa na tebi.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
KLIK

Zgoraj imaš primerjavo med obema, če ti kaj pomaga...
Jaz bi v tem primeru Samsunga, ker mi HTCji ne sedejo preveč
smirk-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik meta23 pravi:
Kupujem nov telefon, ki ga bom imela za nekaj časa, zato me zanima, ali ima kdo od vas kakšne izkušnje z njima. Ker sem mal gledala po internetu sem našla dva, ki nista preveč draga in zgledata nekako ok. In sicer HTC Wildfire S .

Kakor sem gledala imata bolj kot ne podobne funkcije, zato se res ne morem odločiti.

Če ima kdo kakšne izkušnje z njima bi bila vesela kakršnegakoli komentarja.

Fajn bi blo, ce napises, ce gledas telefone v prosti prodaji ali pri operaterju.

memberx

Pripravnik
8. feb 2009
118
0
16
pa kaj galaxy s, če kupuješ telefon, na trgu ni druga kot pa SGS 2 in HTC Sensation, saj pa vsi uporabljamo, posebej dekleta in ženske vseh 1000 funkcij ki jih takšen telefon ponuja... ali....???

galaxy s in s2 pristaši ste hujši kot iphonovci :S

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik memberx pravi:
in ti res misliš, da večina ljudi kupuje telefon na podlagi tega, ali ga lahko root-a? glej, če je telefon tak v ku... da moram nalagat na njega vsak teden drug rom, ga raje ne kupim. (govorim predvsem o galaxy seriji)

ni vse v novem romu. fajn ga je tut rootat da spucaš vso prednaloženos sranje ki ga nerabiš

meta23

Zelenc'
28. apr 2011
9
0
1
Glede na to, da sem ženska, moram priznati, da se glih ne spoznam toliko na telefone, da bi ga še znala rootat:), tako, da mi ta podatek ni glih relevanten:) Drugače ga bom vzela preko naročnine, ker imam sedaj neko Nokio na touch screen in je totalno zanič...Sicer sem navajena, da so Nokie ok, ampak očitno zaostajajo v napredku.

Še nekaj bi vprašala, ker vidim, da je tukaj kar nekaj ljudi, ki bi mi znalo pomagati. Gledala sem tudi en drug telefon, ampak ima operacijski sistem Windows phone 7. Nekateri so mi rekli, da je Android boljši, ampak mi ne znajo točno povedati zakaj:)

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik memberx pravi:

tako da če vprašaš mene, HTC poje samsung-a za zajtrk. Samsungovi telefoni gredo za med le zaradi oh in sploh opevanega amoled zaslona, ki ga konkurenca nima, prav tako pa ga nima galaxy ace.

Kvaliteta izdelave sploh ni primerljiva, tudi občutek v roki ne.

Sicer pa se sam odloči
wink-1.gif

kdo je pa pisu o kakršnikoli menjavi roma? Zakaj pa folk jailbreaka iphone? Najbrž ker jim tako paše in če človek izbira med dvema aparatoma sem mu povedal katerega bi jaz izbral, dopisal pa sem še enega izmed večih razlogov.

Imel HTC-ja in mi ne diši njihova politika updejtanja, pri Samsungu glede softwara nisi vezan na nobenega, pri HTC-ju si pa popolnoma zvezan, toliko o tem, če bi se že rad pogovarjal o ROM-ih.

Kar se pa tiče slabe serije, sem imel Galaxy S-a približno eno leto na stock firmwarih in nisem imel nobenih težav.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Android je googlov OS. Ima veeeliko možnosti prilagajanja ob tem pa tudi kar nekaj bugov.Tudi popravki ( OS nadgradnje) ne prihajajo redno.

iOS je applov OS. Je bolj zaprtega tipa ima zeeelo malo bugov in OS nadgradnje prihajajo redno in so vsem na svetu ponujene istočasno.

WP7 je microsoftov OS. Je najmlajši od omenjenih in zato tudi najmanj ponuja(glede funkcij/količino aplikacij/iger). Zaenkrat. Glede stabilnosti (hroščatost) pa ne morem kaj dosti rečt. Verjetno je majn hroščat kot android, ker ga je pač majn skupaj in ni namenjen taki količini naprav, kot jih podpira android.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Sestra uporablja Ace. Za telefoniranje sms-e slikanje, mmse, internet je čisto dovolj dober. Pa še en kup igric ma gor ker jih je pač lahko dobiti. Stock rom in to je to. Predhodnik Wildfire s-a torej wildfire je mel grozne probleme. Baje so se še ga na mobitelu znebili. Sam nimam izkušenj s htc-ji ampak nekateri jih hvalijo drugi popljuvajo.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Navadn Wildfire dela počas, pa magar je čist prazn, ga ma punca in je obup. Sej kej več ni za prčakovat za takšen denar. Wildfire S je pa pač nadgradnja, ekran je boljši, malo več RAM - a, procesor je pa toliko boljši da lih lahko rečejo da so dal mal močnejšga (528 MHz vs. 600 MHz).

Galaxy Ace:
+večji zaslon (3.5")
+multi touch
+hitrejši procesor (800 MHz)
+več možnosti za nadgrajevanje programske opreme
-slabše snemanje videoposnetkov

Wildfire S:
+v rokah deluje bolje grajen
+večja ostrina zaslona, enaka resolucija kot Ace ampak manjši zaslon, posledično s tem gostejši pixli
+digitalni kompas
-zaklenjen bootloader
-skoraj, da ni možnosti za nadgrajevanje programske opreme

Še enkrat, jaz bi vzel Galaxy Ace.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
To primerjavo si naredil tako da izpade, kot da Wildfire S nima multitouch in da Ace nima kompasa (čeprav imata).

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Če daš na videz in občutek v roki, bo verjetno boljša izbira wildfire.
Uporabniška izkušnja pa bo definitivno boljša na ACEu. Prvič ma hitrejši procesor, drugič pa nima HTC sensa, ki zahteva svoj davek pri hitrosti delovanja.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Na gsmareni eden ali drug določenih stvari nimata napisanih iz glave pa res ne vem za vsak telefon na trgu kaj ima in kaj nima. Mu pa ti napiš boljšo primerjavo
wink-1.gif