Za fotografe, amaterske, profesionalce III

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
zoo-47 je prerdeca
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Prejšni vikend sem kalibriral s spajderjem, pa mi je samo zjebalo barve - na zeleno povleklo, ko sem gledal testne slike. Ne vem zakaj. Mogoče sem kaj narobe naredil. Potem sem dal nazaj na default.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sem pa videl v zoo-ju eno žensko s Canon 7D in 70-200 2.8, pa ni znala nastavitve naštelat oz. je fotkala očitno na zeleni avtomatiki. Ji je flash non stop gor skakal, ko je hotla fotkat neko žival v senci, pa ga je skoz nazaj dol potiskala.
aplauz.gif

Po drugi strani pa sem videl 50% družin, ki so s telefoni fotkali. Očitno folk ne kupje več kompaktov, ampak kar mobilca uporabljajo.

Nazadnje urejeno:

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ja cisto odvisno... Kompakti se se vedno kar dovolj prodajajo.
Ljudje, ki jim je vseeno, kaksna je slika, samo da se na telefenu dobro vidi, pa seveda slikajo z njimi. Ko jim pa te slike razvijes, so pa totalno razocarani nad zmazki. "Saj na ekrancku je pa lepa"... Potem pa lahko kupijo nekaj boljsega od telefona z 5mpix..
grin1.gif

Imas pa drug sklop ljudi, ki se zaletijo z nakupom dslr-ja in pricakujejo, da bojo fotke oh in sploh.. In je na koncu so prav tako razocarani. In nato se nekateri poglobijo v samo slikanje, drugi pa po hitrem postopku prodajo opremo. Jih poznam kar nekaj, ki so kupili za kar nekaj cekinov robe, pa je niti 5% ne znajo uporabljati.
Pri razvijanju slik pa tako ali tako strojno korekcijo opravi masina, da so slike kontrastne, ostre, ... in so potem cisto navduseni, kako so profi fotografi
evil.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Haha, točno to, lani sem bil slučajno v Big Bangu na foto oddelku, ko je ženska (čisto jezna) zahtevala denar nazaj za 550D. Obrazložitev: Moj 3 leta star sony dela boljše slike, pa še 3x manjši je.
Potem je pa "testirala" kompakta za 150€ (mislim da Olympusa
grin1.gif
) in bila čisto navdušena.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Žalostno je kako imajo tiste šimpanze zaprte. Na 10m2 je 5-6 šimpanzov.
crazy1.gif

zoo - ljubljana

No ja, šimpanzi imajo kar vredu urejeno zadevo. So prenovili tiste kletke, tako da imajo od znotraj dva prostora pa še zunaj. Niti ni tako malo. Edini, ki ga v ZOO Ljubljana najebe je lev, levinja in njuni sosedi. Tiste kletke so pa res adijo pamet za tako žvav.