Za fotografe, amaterske, profesionalce III

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
zmaga.gif

Offtopic:
Katere pasme pa je tale "igračka"?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.754
5.908
113
Opažam da se tukaj vrstijo kar precej profesionalne fotografije, včasih bi rad kakšno objavil pa me je kar sram, ker nimam niti profi aparata, in zraven tega večino fotografij naredim z telefonom.

Kaj mislite, a bi bilo smiselno dodat temo ala "Mobilne fotografije" kjer bi se objavljale povsem neprofesionalne fotke, ki so kljub temu lahko tematsko zanimive.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Tisti ki tulele gor objavljajo najhudejše slike (ene so res mandibula na tipkovnici), ti bodo tudi popolnoma korektno povedali kaj si mislijo o fotki. Ne glede na to, ali si jo posnel z ultraprofisplohnevemoznake DSLRjem ali pa s staro Nokio.
Ker večino nas zanima, kako lahko naredimo boljšo sliko, tega znanja pa imajo zgoraj omenjeni več kot dovolj.
Za pametnjakoviče, ki najprej pogledajo če je bila oprema za 1+k€, pa mi dol visi.

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Res kjut mešanček! Naj bo v čimvečje veselje
smile-1.gif

DrDaco naj te ne bo strah naložiti fotke, ni tema namenjena zgolj naprednim in profi fotkam
wink-1.gif

Da pa ne bo post brez fotk, dodam par mojih, nič posebnega ... ma letos mi še ni uspelo najdt časa za kakšen foto potep
confused-1.gif

lp

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Meni še z aparatom ne uspe jiti za par ur naokoli ... Si tudi jst že močno želim kakšnega tripa =/ Upam da kaj €€€ ostane od urejanja stanovanja, da se bo za 1.maj kaj dogajalo
tongue-1.gif
Imaš že kaj v mislih za naslednjo turo?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
o ja, psička bo pravo veselje in še en razlog več za pogostejše fotkanje
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:

Kok je blo pa kj igranja z barvami? Sam se še malo lovim v LR, da bi slike izpadle čim bolj "tople"... lahk mogoče kak printscreen "nastavitev" za zgornjo sliko, tnx
wink-1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
@the bizz
Ahh planov je polno...problem so finance. Poleti sem sel na en kratek trip po Dolomitih, to je pa tudi vse. Par dni. Za future pa bomo vidli kaj in kako.

@smrkc
Ma saj to samo probavas
smile-1.gif
Ponavadi dodas mal temperature na rumeno, tint na viola. Vse je stvar okusa. Tuki mas se dodan rumen gradient filter...pa sharpening, kontrast in clarity...vse po obcutku.

LP

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Stelvio ja...pa Fluela in Bernina pass, poleg ostalih 10 manjsih pod 2000 m
smile-1.gif

Jezero je pa Lago di Santa Caterina

LP

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Uff soryy, sem malo bolj odsoten zadnje cas (rihtanje stanovanja...). Uporabljam hoyo ndx400 (to je 9 stop), je nekoliko hladna ampak ce rocno popravis belino na 8-9k kelvinov je super
wink-1.gif