visek_izobrazbe
Guru
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Kar smo pregledali je takole, omarice za elektriko so še stare na talilne vložke, pač strošek menjave ni noro visok. Same lajtunge OK ni kurzšlusov in podobnih veselic.
tok maš 1 ali trifazen? če maš eno fazen spremeni na 3. praktično vso napeljavo po hiši lahk sam nardiš/obnoviš če znaš oz če poznaš koga da zna to narest. Edin priklop izvede potem pooblaščena oseba.
Kopalnice v ploščicah kolpasan brez pok in podobnega sranja edino dimenzije tuškabine in banje so bolj za 1/2 človeka ne za desca.
cevi so kakšne? mogoče kak komunalc kamero da pregleda č eje treba kje kako zamnjeat oz poflikat (dobiš firme ki ti v obstoječo cev na mestgo poškodbe nanesejo nekakšen premaz, ki potem cev pokrpa, da ti pušča, pa da ti ni potrebno razbijat
Streha je trimo trebnje
Peči v kleti sta starejši vendar delujeta. Ferroterm oljna in druga tudi nekaj podobnega.
Plin je v bajti treba narest projekt in montažo. Projekt cca 200€ razvod in montaža lajtung cca 400€. Če že delam razvod pol v kuhinjo in kurilnico. Zakaj kuhinjo, sem ljubitelj plinskih šporgetov.
pomoje je najboljš da letos kupš neki nafte za čez zimo in potem spomladi začneš obnovo kurilnice. čez zimo preguraš kaj in kako, pa kake odprodaje znajo past in podobno ,pa eko sklad se bo ponovno zagnal (vprašanje koliko bi sedaj še dobil ven iz njega)
Kuhinja bo nova tla pravtako
Okna bom menjal, so sicer cela ampak dvojna zasteklitev mislim da še stara Jelovica.
Parketi v bistvu ne rabijo niti brušenja saj so še popolnoma lepi vprašanje pa je kako bo po delih.
moje mnenje na hiši naredi toliko da bo za čez zimo za prežvet, v tem času pa prešturiraj kaj rabš, ponudbe, cene, subvencije itd.
okna pa fasado pa istočasno. tudo zaradi tesnenja in toplotnih mostov (plesen). jaz mam lesena okna 3 slojna jelovica (zdaj majo dostikrat akcijo da dobiš dost ugodno les alu, 3 zasteklitev, izgube pod 0,8, moja majo izgubo 0,94) in so bomba