Z napotnico v tujino?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
A kdo prakticira to?
A ima smisel? (se izognemo daljši čakalni dobi? Večja/manjša kvaliteta/stroški?)

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
A ni neki štos da v tujino samo če ti to ne omogča zdravstvo v SLO...drugače ne krijejo....čakalne vrste so pa del zdravstva...hebat ga...nažalost je tako in to ni razlog da ti bodo plačali storitev v tujini.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Jp samo če zdravljenje pri nas ni možno ali pa se predolgo čaka. Mogoče je drugače za slikanja....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Jah ”nujno” je širok pojem....
Pridem ob 9 na urgenco z bolečinami v trebuhu. Diagnoza slepič.
Na UZ ki je potrdil razlit slepič sem dočakal po 12. Na operacijsko sem prišel okoli 3. Vem da ni bilo življensko ogroženo, ampak vemo da so komplikacije pogoste pri perforiranem slepiču.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Na UZ ki je potrdil razlit slepič sem dočakal po 12. Na operacijsko sem prišel okoli 3. Vem da ni bilo življensko ogroženo, ampak vemo da so komplikacije pogoste pri perforiranem slepiču.

to je bilo nujno.kaj misliš da je vedno ena miza prazna za op.pač prestavit je bilo potrebno par pacientov zaradi tebe.tudi ekipa ni ponavadi ista.pa par preiskav pred op je nujnih ker na koncu je lahko več škode kot koristi od op.vem da imate laiki drugačno predstavo o poteku zdravljenja samo malo logike včasih ne bi škodilo.ne leti direktno nate.kar se tiče čakalnih dob je potrebno potegniti vzporednico z številom osebja in kapacitet glede na število prebivalcev.po tem smo kar konkretno pod povprečjem EU,pri nas razen UKC LJ nimamo niti ene prave bolnišnice,ki je poleg tega da je regionalna ljubljanska splošna bolnišnica še UKC za celotno državo

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
ksz...
smile-1.gif

Today, I suddenly started having excruciating pain. My husband took me to the ER, where I waited for three hours in agony to be seen. By the time a doctor got to me, the pain had mostly gone, but it was found to be a kidney stone. I was told, "Next time, don't wait so long." Really? FML

P.S.: Hanzi, pocajtaj se
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
A ti bi se pa vsedel v avto in odpeljal do Celovca?
Če bi vedel kako laufa sistem gor in če bi bil gorenc (bližje celovec kot Lj) najbrž da ja. Ampak zavarovalnica ne bo dajala napotnic za tujino, ker s tem dobi SLO zdravstvo in zzzzs nož v hrbet.
Shift: vem da nisem bil nujni nujni primer in tudi vem da ni 5 operacijskih sob z ekipami čakalo name (bil operiran na ginekologiji). Ampak tisti Uz mi malo ”smrdi”. Je pa res da imajo zbrko ker je petra držaja zaprta.

In ja...če seštejem moje čakalne dni v SLO zdravstvu bo številka najbrž bližje desetletju kot letu.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
A ti bi se pa vsedel v avto in odpeljal do Celovca?
Če bi vedel kako laufa sistem gor in če bi bil gorenc (bližje celovec kot Lj) najbrž da ja. Ampak zavarovalnica ne bo dajala napotnic za tujino, ker s tem dobi SLO zdravstvo in zzzzs nož v hrbet.
Shift: vem da nisem bil nujni nujni primer in tudi vem da ni 5 operacijskih sob z ekipami čakalo name (bil operiran na ginekologiji). Ampak tisti Uz mi malo ”smrdi”. Je pa res da imajo zbrko ker je petra držaja zaprta.

In ja...če seštejem moje čakalne dni v SLO zdravstvu bo številka najbrž bližje desetletju kot letu.
Na ginekologiji!?
Matr, a so ti jajčnike tud ven pobral?
sprasujem se.gif

Nazadnje uredil moderator:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Jp samo če zdravljenje pri nas ni možno ali pa se predolgo čaka. Mogoče je drugače za slikanja....
Ne, bolj "na izi" je. Po novem pa še bolj, neke spremembe bodo "te dni" v zakonodaji.

Sem upal, da bo kdo tu vedel več, ampak.... alter je alter. Še spam je ...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.853
6.515
113
kar se govori, je to, da bo z 2014 možno iti z napotnico kamorkoli v EU, vendar bodo priznani stroški zdravljenja le v vsoti, ki jo krije zavarovalnica v Sloveniji. Npr imaš napotnico za ultrazvok, zavarovlanica zanj da 80€. Ti greš kamot v Avstrijo, ampak če je tam 100€, boš dal 20€ iz svojega žepa.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

to je bilo nujno.kaj misliš da je vedno ena miza prazna za op.pač prestavit je bilo potrebno par pacientov zaradi tebe.tudi ekipa ni ponavadi ista.pa par preiskav pred op je nujnih ker na koncu je lahko več škode kot koristi od op.vem da imate laiki drugačno predstavo o poteku zdravljenja samo malo logike včasih ne bi škodilo.ne leti direktno nate.kar se tiče čakalnih dob je potrebno potegniti vzporednico z številom osebja in kapacitet glede na število prebivalcev.po tem smo kar konkretno pod povprečjem EU,pri nas razen UKC LJ nimamo niti ene prave bolnišnice,ki je poleg tega da je regionalna ljubljanska splošna bolnišnica še UKC za celotno državo

Kako pa je z zdravstvenimi pregledi/posegi za katere je čakalna doba na napotnico v Sloveniji 5 let?
Bo odhod v tujino mogoč?

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Kako pa je z zdravstvenimi pregledi/posegi za katere je čakalna doba na napotnico v Sloveniji 5 let?
Bo odhod v tujino mogoč?

5 let?za kateri pregled pa gre?močno dvomim da bi bilo kaj takega sploh mogoče

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Po moje je mislil splošno "daljše obdobje". Ni se zdaj treba v decimalke zapičit...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
kar se govori, je to, da bo z 2014 možno iti z napotnico kamorkoli v EU, vendar bodo priznani stroški zdravljenja le v vsoti, ki jo krije zavarovalnica v Sloveniji. Npr imaš napotnico za ultrazvok, zavarovlanica zanj da 80€. Ti greš kamot v Avstrijo, ampak če je tam 100€, boš dal 20€ iz svojega žepa.
Koliko da za zobe, (proteza) za koliko jo naredijo na hrvaškem, bolgariji ?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ti si še nisi skusil prave urgence. Tam kjer bi 10 ur v bolecinah cakal da te sploh kdo pogleda. V 2 krat vecjih bolniscniah kot Maastricht in podobno. Pa so to ustanove kjer ni hipohondrov ki si na urgencah iscejo topel dom in lijak za svoje zolcne frustracije.

Eni res mislijo da je vse kot na TV.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Mar bi bil doma in poslušal kako lepo je v podalpski švici poskrbljeno za ljudi. Jutri bi že dva tedna to poslušal, če ne bi prej na alterju za kako svečo zbrali. No sedaj poslušam še vedno zgornjo pravljico, poleg tega še poslušam kako se delam hipohondra ki obiskuje urgenco, ker mi je dolgčaš in je me zunaj zebe. (btw tja me peljal rešilec, jaz sem šel redno k svojemu zdravniku jambrat).

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Po moje je mislil splošno "daljše obdobje". Ni se zdaj treba v decimalke zapičit...

5 let ali 12 mesevec ni ravno decimalka kaj?vsak ki mu čakalna doba na daljši rok škoduje je ne bo deležen.stopnja nujnosti je lepo razdeljena v 3 kategorije in sicer nujno manj kot 24 ur,hitro manj kot 3 mesece in redno od 3 -12 mesecev,