Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jah ”nujno” je širok pojem....
Pridem ob 9 na urgenco z bolečinami v trebuhu. Diagnoza slepič.
Na UZ ki je potrdil razlit slepič sem dočakal po 12. Na operacijsko sem prišel okoli 3. Vem da ni bilo življensko ogroženo, ampak vemo da so komplikacije pogoste pri perforiranem slepiču.
Če bi vedel kako laufa sistem gor in če bi bil gorenc (bližje celovec kot Lj) najbrž da ja. Ampak zavarovalnica ne bo dajala napotnic za tujino, ker s tem dobi SLO zdravstvo in zzzzs nož v hrbet.Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
A ti bi se pa vsedel v avto in odpeljal do Celovca?
Na ginekologiji!?Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če bi vedel kako laufa sistem gor in če bi bil gorenc (bližje celovec kot Lj) najbrž da ja. Ampak zavarovalnica ne bo dajala napotnic za tujino, ker s tem dobi SLO zdravstvo in zzzzs nož v hrbet.Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
A ti bi se pa vsedel v avto in odpeljal do Celovca?
Shift: vem da nisem bil nujni nujni primer in tudi vem da ni 5 operacijskih sob z ekipami čakalo name (bil operiran na ginekologiji). Ampak tisti Uz mi malo ”smrdi”. Je pa res da imajo zbrko ker je petra držaja zaprta.
In ja...če seštejem moje čakalne dni v SLO zdravstvu bo številka najbrž bližje desetletju kot letu.
Ne, bolj "na izi" je. Po novem pa še bolj, neke spremembe bodo "te dni" v zakonodaji.Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Jp samo če zdravljenje pri nas ni možno ali pa se predolgo čaka. Mogoče je drugače za slikanja....
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Na UZ ki je potrdil razlit slepič sem dočakal po 12. Na operacijsko sem prišel okoli 3. Vem da ni bilo življensko ogroženo, ampak vemo da so komplikacije pogoste pri perforiranem slepiču.
to je bilo nujno.kaj misliš da je vedno ena miza prazna za op.pač prestavit je bilo potrebno par pacientov zaradi tebe.tudi ekipa ni ponavadi ista.pa par preiskav pred op je nujnih ker na koncu je lahko več škode kot koristi od op.vem da imate laiki drugačno predstavo o poteku zdravljenja samo malo logike včasih ne bi škodilo.ne leti direktno nate.kar se tiče čakalnih dob je potrebno potegniti vzporednico z številom osebja in kapacitet glede na število prebivalcev.po tem smo kar konkretno pod povprečjem EU,pri nas razen UKC LJ nimamo niti ene prave bolnišnice,ki je poleg tega da je regionalna ljubljanska splošna bolnišnica še UKC za celotno državo
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
to je bilo nujno.kaj misliš da je vedno ena miza prazna za op.pač prestavit je bilo potrebno par pacientov zaradi tebe.tudi ekipa ni ponavadi ista.pa par preiskav pred op je nujnih ker na koncu je lahko več škode kot koristi od op.vem da imate laiki drugačno predstavo o poteku zdravljenja samo malo logike včasih ne bi škodilo.ne leti direktno nate.kar se tiče čakalnih dob je potrebno potegniti vzporednico z številom osebja in kapacitet glede na število prebivalcev.po tem smo kar konkretno pod povprečjem EU,pri nas razen UKC LJ nimamo niti ene prave bolnišnice,ki je poleg tega da je regionalna ljubljanska splošna bolnišnica še UKC za celotno državo
Kako pa je z zdravstvenimi pregledi/posegi za katere je čakalna doba na napotnico v Sloveniji 5 let?
Bo odhod v tujino mogoč?
Koliko da za zobe, (proteza) za koliko jo naredijo na hrvaškem, bolgariji ?Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
kar se govori, je to, da bo z 2014 možno iti z napotnico kamorkoli v EU, vendar bodo priznani stroški zdravljenja le v vsoti, ki jo krije zavarovalnica v Sloveniji. Npr imaš napotnico za ultrazvok, zavarovlanica zanj da 80€. Ti greš kamot v Avstrijo, ampak če je tam 100€, boš dal 20€ iz svojega žepa.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Po moje je mislil splošno "daljše obdobje". Ni se zdaj treba v decimalke zapičit...