Z kravato ali brez?

B81

22. jul 2007
37.683
10.964
113
Da nas mx ne vlaga in bo samo kot šofer šefa peljal v nemčijo...ker to bi blo tudi možno pri njem....
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Da nas mx ne vlaga in bo samo kot šofer šefa peljal v nemčijo...ker to bi blo tudi možno pri njem....
smile-1.gif

To da sn taksist ob enem je pa tak stalna praksa, tut 3 urne šetnje po mestu sem navajen ko morem kje čakat, dva seminarja sta
ki se prekrivata za eno uro, in jaz morem z diktafonom na manj pomembnega. Vbistvu prenašam diktafon sem zdaj pogruntal.
rolleyes-1.gif

Vprašal sodelavca, in pravi da so čevlji, jeans, srajca in krajši mantl čit ok.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Glej - kravata te ne duši, duši te do vrha zapeta srajca. Če sedaj nimaš doma nobene srajce, katero lahko brez težav zapreš do vrha, brez da bi te dušilo, potem je skrajni čas, da si kupiš dovolj veliko srajco (srajco s pravim obsegom ovratnika).

PS: Meni se ne dopade zrahljana kravata z odpetim vrhnjim gumbom - kot da bi srajco nosil čez hlače...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Srajc mam 127, od tega si lahko brez da mi zapre dotok krvi zaprem večino. Problem je, ker nisem navajen in ko si jo
naredim da stoji (zvezat sem se jo naučil kar preko youtube že pred leti) tako more, me nonstop nekaj "davi" po parih urah je ok.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Jebeš kravato. Je nisem dal gor že skoraj 15 let, tudi na sestanih s šefi firm z milijardami letnega prometa ne. Pa mi zato nič ne manjka ...

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
S tem se ne bi strinjal. S tem da se lepo oblečeš (v tem primeru kravata) pokažeš tudi nek bonton in spoštovanje do sogovornika. Ne morš uletet na resen sestanek kot tazadn houdre iz sela. Če si lepo oblečen lahko pustiš dober prvi vtis (še predno odpreš usta). Verjetno bi bilo politikom v Bruslju (ali pa še kje drugje) bolj komot sedet v trenirki in supergah na sestankih.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
... in glomazna ura.
A okoli vratu?
grin1.gif

Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Priznam, da po Avstriji bolj malo hodim. Aja, točno, mx dela za jodlarje.

Mx, ignoriraj moj prvi odgovor in upoštevaj običajna jodlarska pravila oblačenja.
Torej lederhoze?

Lahko pa furaš Jobs stil: kavbojke in črn puli.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
S tem se ne bi strinjal. S tem da se lepo oblečeš (v tem primeru kravata) pokažeš tudi nek bonton in spoštovanje do sogovornika. Ne morš uletet na resen sestanek kot tazadn houdre iz sela. Če si lepo oblečen lahko pustiš dober prvi vtis (še predno odpreš usta). Verjetno bi bilo politikom v Bruslju (ali pa še kje drugje) bolj komot sedet v trenirki in supergah na sestankih.

verjetno se zavedaš da je razlika med tem da si v trenerki al pa lepo urejen, pač brez kravate
wink-1.gif

sreča je teh starih prdcev vedno manj ... in kdo bi si mislo da se da brez kravate tud dogovorit za posel
shocked-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:

Urejeno in kulturno oblečen si lahko tudi brez kravate. Ne boš verjel, tega je zunaj vedno več ... AMpak poudarek je na urejeno in kulturno. Oguljene kavbojke, razsuti čevlji in srajca, ki je likalnik nazadnje videl, ko so jo naredili, v to definicijo ne spadajo. Razni razvlečeni puloverji čudnih barv in podobno tudi ne.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
dobro no, sej nek direktor milijardne firme se ne sekira za novinarja kako je oblečen. Vsaj jaz se nebi. Tako da je res vseeno kako si oblečen.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Predvsem se boš moral pa naučit, da hodiš po svetu " s kravato" in ne "z" kravato
wink-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
smile-1.gif

Ma ne, mx bo samo šefu torbo neso. Mi takšne imenujemo "šefova torba".
aplauz.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Predvsem se boš moral pa naučit, da hodiš po svetu " s kravato" in ne "z" kravato
wink-1.gif

bi reko da mu je vseeno glede na to da more itak "jodlat" v službi
grin1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
... kaj pa ko bi šefa kr vprašal "čuj, stari.... a bo to v Minhni kj bul na fino, al sm luhka oblečen kot na naši firmi. Sej ne me narobe razumet, ampak ne bi rad ispadu kot kmet , ker ne vem kako bo to zgledalo, ne bi pa rad ispadel, da me kakšn pe..der za rit grabi, če bi bil mau preveč naštiman. " Če bo padel v smeh pomen, da si lohka po svoji želji..... če te bo pa debelo pogledal, bo treba pa kravato okol vrata. Pa tud povedal ti bo.... kako naj bi takšne stvari potekale.
Sicer pa ne vem, zakaj to že nisi vprašal na firmi?? Al si se sam mal pohvalu, da greš službeno v Minhen??
tongue-1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
V petek imam seminar v minhnu, načeloma nič posebnega 3 ure bla-bla-bla, in mrš domov. Večinoma smo tu vsi jeans, srajca,
sako/jakna, v petek pa gre "stari" zraven, in model me je danes ko sem bil "zunaj" poslal ko pesa v čistilnico dvignit cote, in skoz
plastiko obešalnika sem videl sako, srajco in hlače, tako da model bo v kravati sigurno.

Naj naprej furam stil kot do zdaj (še nikol ni rekel besede), al si naj napnem kravato okol krofa?

Računal sem, da mi je opcija sako, hlače, in kravata na zadnjem zicu, pa si jo nataknem ko iztopima (če jo bo imel gor),
po drugi strani pa spet mu mogoče nebo sedlo, ker on mora zgledat nekako "bolj", pol pa spet tatretjič razmišljam,
da jaz "zunaj" predstavljam njega in firmo, in da morem bit spopeglan do vezalke.

Pa kravate mi ni za nosit, ker me duši, sn bol boli te qrac stil, poceni jeans, šuhi in srajca in sako ki spominja na jesensko jakno.
V firmi sem med novimi še vedno, tako da pač špilam šefovo psico
smile-1.gif

Kravato lahko daš hitro dol, če je ne rabiš in malo težje gor, če jo nimaš s seboj:)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik BohVar_alias_BOHL pravi:
Brez kravate, obvezno! Še celo priporočeno je, da si brez in recimo v novem dresu slovenske članske nogometne reprezentance!
smirk-1.gif
pa trenirko okol boka
tongue-1.gif