Z kravato ali brez?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
V petek imam seminar v minhnu, načeloma nič posebnega 3 ure bla-bla-bla, in mrš domov. Večinoma smo tu vsi jeans, srajca,
sako/jakna, v petek pa gre "stari" zraven, in model me je danes ko sem bil "zunaj" poslal ko pesa v čistilnico dvignit cote, in skoz
plastiko obešalnika sem videl sako, srajco in hlače, tako da model bo v kravati sigurno.

Naj naprej furam stil kot do zdaj (še nikol ni rekel besede), al si naj napnem kravato okol krofa?

Računal sem, da mi je opcija sako, hlače, in kravata na zadnjem zicu, pa si jo nataknem ko iztopima (če jo bo imel gor),
po drugi strani pa spet mu mogoče nebo sedlo, ker on mora zgledat nekako "bolj", pol pa spet tatretjič razmišljam,
da jaz "zunaj" predstavljam njega in firmo, in da morem bit spopeglan do vezalke.

Pa kravate mi ni za nosit, ker me duši, sn bol boli te qrac stil, poceni jeans, šuhi in srajca in sako ki spominja na jesensko jakno.
V firmi sem med novimi še vedno, tako da pač špilam šefovo psico
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.683
10.964
113
Če je le služba za kake 3 k eur, potem kak armani ali HBoss jeans, drugače pa kako obleko...pač za ene stvari se treba zrihtat, jebiga.
Pa nima tu služba nič veze, bolj je pomembno, koga srečaš na seminarju
smile-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
SE pridružujem mnenju @Denisa...... jebiga, če ne maraš kravate potem jo ne nosi, ker verjemi boš glupo izpadel oz. bolj glupo kot pa če je ne boš imel. Tako da high prize jeanse&jacket rules

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
V petek imam seminar v minhnu, načeloma nič posebnega 3 ure bla-bla-bla, in mrš domov. Večinoma smo tu vsi jeans, srajca,
sako/jakna, v petek pa gre "stari" zraven, in model me je danes ko sem bil "zunaj" poslal ko pesa v čistilnico dvignit cote, in skoz
plastiko obešalnika sem videl sako, srajco in hlače, tako da model bo v kravati sigurno.

Naj naprej furam stil kot do zdaj (še nikol ni rekel besede), al si naj napnem kravato okol krofa?

Računal sem, da mi je opcija sako, hlače, in kravata na zadnjem zicu, pa si jo nataknem ko iztopima (če jo bo imel gor),
po drugi strani pa spet mu mogoče nebo sedlo, ker on mora zgledat nekako "bolj", pol pa spet tatretjič razmišljam,
da jaz "zunaj" predstavljam njega in firmo, in da morem bit spopeglan do vezalke.

Pa kravate mi ni za nosit, ker me duši, sn bol boli te qrac stil, poceni jeans, šuhi in srajca in sako ki spominja na jesensko jakno.
smile-1.gif

V Nemčiji pač ne hodijo po službah razcapani, če bi rad izpadel trenirkar, potem kar pojdi oblečen kot ponavadi.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
no, no..... ne tako na trdo. Fant nima razvitega občutka za stil oblačenja v službenem času. Treba mu je pomagat, saj vidiš, da se, kot on sam pravi, obnaša kot šefova psica.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Daš gor reklc pa srajco in vzameš kravato za s sabo. Lahko pa tudi daš reklc in spodaj eno umirjeno kratko majico ali puli.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

smile-1.gif

V Nemčiji pač ne hodijo po službah razcapani, če bi rad izpadel trenirkar, potem kar pojdi oblečen kot ponavadi.

najrajše mam take, ni nujno da znaš povedat tri stavke pametne, glavno da si v kravati
grin1.gif

hohštaplerstvo ftw!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Za začete lahko začneš s tem, da se piše S kravato in ne Z kravato.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Če si v dilemi, daj obleko in kravato gor. Bolje, da si oblečen malo prelepo, kot pregrdo.

Mimogrede, varianta kavbojke+ reklc je meni osebno totalno mimo, to se je nosilo pred 20 leti. Še bolj smešna mi je varianta ala Pahor ( obleka s srajco, brez kravate ).

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ze dolgo nisi bil po Avstriji, ane?
smile-1.gif

Lakasti crni cevlji, designer (ali vsaj Levis 501) kavbojke, bela srajca z modrimi crtami ki naredijo kvadratke in svetlo rjav reklc (un, ta rebrast) in glomazna ura.

WIN!

P.S.: Nerad priznam da sem parkrat tudi sam tak prisel v sluzbo ko sem se za avstrijce delal
smile-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Priznam, da po Avstriji bolj malo hodim. Aja, točno, mx dela za jodlarje.

Mx, ignoriraj moj prvi odgovor in upoštevaj običajna jodlarska pravila oblačenja.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Če pa 2x letno ne zmoreš S kravato na nek posloven dogodek potem pa bolje, da se primeš metle. Še vedno je bolje obleka, srajca in brez kravate kot pa neke kavbojke in kvazi rekelc. A se počutiš dobro ali ne, [censored] ga, jaz bi se vprašal, če se dobro počutim, ko mi prvega nakažejo plačo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
tip hodi po srajce v čistilnico..tako da dvorane ne bo od blizu videl,kljub fejk tag heurju.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Za en dan boš že zdržal s kravato, saj jo ne rabiš preveč zategnit (razen če misliš kaj prezentirat na podjumu).

Jaz bolj ali manj skozi furam zelo casual stil za službo (poleti celo v kratkih hlačah pa teva sandalih), ampak tiste parkrat letno, ko gre zares, takrat se pač zrihtam tako kot se spodobi, ne glede na temperature, tiščanje in zategovanje (tudi če je to zunaj na soncu ter 30+ stopinjah - vseeno črna obleka ter kravato).

Sploh ker to dolgoročno pomeni plus pri delodajalcu in verjemi, da se boš počutil bistveno bolj neugodno, ko se boš pogovarjal v nekem krogu, kjer bodo vsi zrihtani v nulo, ti pa tam v kavbojkah in neki srajci, kot pa da bi ti bilo neugodno zaradi utesnjevanja kravate.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Kratke hlače in teve se mi ne zdi primerno za v službo, ne glede na to, kakšen dan je. Ok, mogoče za voznika taksija..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa ravno voznik taksija mora biti malo bolj zrihtan, dela s strankami. Jaz ne. Oz. če že imam predvidene kake sestanke in srečanja, vsekakor nisem tako oblečen.

In res ne vem, zakaj ne bi smel biti v kratkih hlačah, če mi pač paše in nobenega ne motim s tem.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Saj avtor teme bi nosu kravato.
Samo ma problem, k je zunaj mokro, pa se mu po tleh vleče
evil.gif
.

Nazadnje uredil moderator: