Youtube doma dela počasi

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Imam net povezavo 10Mbit, vendar mi filmčke nalaga kot, da bi imel 1Mbit.
Speed test pokaže 10, modem je sinhroniziran na 11+, torrenti laufajo z 10, torej pipca je res odprta na 10.

Sprobano na dveh pc-jih, ki imata win7 in oba čist dovolj zmogljiva za YT. En pc ima firefox 3.6 drugi pa 4. Govorimo pa o slabši kvaliteti posnetkov, ne o HD.

Probal sme tudi dol potegnit filmček direkt z YT pa mi ga vleče samo s 160kbit/s.

confused-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Doma res gledam samo zvečer. Sedaj v službi pa dela tko kot mora.
Potem sem brez veze vzel hitrejši paket...

A kakšna fora, da se mi doma povezuje na druge serverje kot v službi pa ni mogoča?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Youtube (oziroma nihov lastnik Google) so bedaki in vsake toliko slovenskim uporabnikom servirajo filme iz ameriskih streznikov, ceprav naj bi imeli streznike za nas v Evropi. Pogledajo torej IP tistega, ki poslje zahtevo in mu potem servirajo glede na njegovo lokacijo. Ko jih kdo opozori, potem popravijo, dokler spet kdo ne z*ebe vsega skupaj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pri meni tudi zadnje dni dela precej pocasneje, ce te kaj tolazi
frown-1.gif
ISP je Siol, clovek bi mislil, da so vsi njihovi naslovi geogrefsko popredalckani, ne tako kot pri manjsih ponudnikih. No, ocitno niso, vsaj za Google ne.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Pa kaj misliš, da imajo na vsaki lokaciji celoten arhiv video posnetkov? Večinoma so samo keširane najbolj predvajane vsebine, manj popularne mora pa kar lepo predvajat iz amerike.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Za vecino stvari, ki bi jih mi radi gledali, nismo prvi, ki bi jih radi gledali. Jaz sem dva dni nazaj cakal na "Carice" (300+K ogledov) po nepotrebnem.

Problem je bil opisan v Monitorju cca. pol leta do eno leto nazaj, ce koga podrobneje zanima.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Meni danes doma dela ne sploh (T-2). Naloži in začne predvajat prvih par sekund, potem pa konec oz. naprej nalaga kot bi bil na 28kbps dial-up povezavi. Nobenega videa ne morem pogledat, razen če bi pustil, da se nalaga pol ure. Ne glede na to, ali je zelo gledan video, ali ne. Dopoldan v službi (povezava od Tuša) pa je delalo brez problema.